Erzincanlılar dayanışma gecesinde buluştu

Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik gecesinde Erzincanlılar bir araya geldi. Erzincan'a bağlı Terc

Çerkezköy 20.01.2019 15:07:00 0
Erzincanlılar dayanışma gecesinde buluştu

Veliköy Düğün Salonu’nda cumartesi günü saat 19:00’da düzenlenen dayanışma gecesine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve yönetimi, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Yılmaz Erkılınç, Hasan İşcan, Ahmet Yıldız, Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin ve dernek yönetimi, Kızılpınar Minibüsçüler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Rişvan, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, STK’lar ve çok sayıda davetli katıldı.

“KUTSAL BİR AMACA HİZMET EDİYORUZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan dayanışma gecesinde açılış konuşmasını yapan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin,  “Bugün düzenlemiş olduğumuz gecemiz bizim için hem ilk olmasının verdiği heyecanı, hem de kutsal bir amaca hizmet edip, yapılmakta olan bir cem evine katkı vermesinin verdiği manevi hazını birlikte yaşamaktayız” dedi.  

 

“DAĞINIK TOPLULUĞUMUZUN BİR ARAYA GELMESİNİ SAĞLADIK”

 

Derneklerin birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkartarak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçladığını ifade eden Başkan Gültekin,  “ Dernekler üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurulmasını sağlar. Bizler de bu bilinçle yola çıkarak, 1970’lerden itibaren bugüne kadar çeşitli nedenlerle kimimiz iş aş derdinde, kimimiz ailevi, kimimiz çocuklarımıza daha iyi bir eğitim hayatı verebilmenin umuduyla, doğduğumuz yerden göç ederek bugün yaşadığımız Çerkezköy’e, Tekirdağ’a yerleşen Erzincanlılar olarak kurmuş olduğumuz derneğimiz bir yılını geride bıraktı. Bir yıllık süre zarfı içinde dağınık topluluğumuzun bir araya gelmesini sağladık. Kurmuş olduğumuz mesaj sistemiyle üyeler arasında iletişim kolaylaştı. Kutsal günlerden vermiş olduğumuz lokmalarla, kahvaltı programlarıyla, dernek pikniğiyle, futbol turnuvası ile hemşerilerimizin sosyal kültürel ilişkilerini pekiştirdik” şeklinde konuştu.  

 

 

“YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYADA BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Dernek olarak özel gecelerin yapılacağı aynı zamanda kadınların sosyal faaliyetlerinin ve gençlerin sosyal- kültürel ihtiyaçlarının karşılanabileceği kendi binalarının olmasını istediklerini dile getiren Başkan Gültekin, “Bu anlamda siz hemşerilerimizin derneğimize daha fazla sahip çıkmaya, katkıda bulunmaya davet ediyorum. Değerli hemşerilerim, doğup büyüdüğümüz yere ne kadar borcumuz varsa ondan daha fazlası yaşadığımız yerde vardır. Her geçen gün hızla büyüyen metropole dönüşen Türkiye’nin 81 ilinde de göç alan Çerkezköy’ümüze de sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki, kültürümüze ne kadar fazla sahip çıkarsak ne kadar fazla dayanışma içinde olursak, gençlerimize kendi aralarında ve yaşadığı toplumdaki bireylerle, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının ne kadar fazla pekişmesine çaba harcarsak, Çerkezköy’müzün de daha güzel, dana yaşanır bir yer olmasına katkımız olur. Yaşadığımız coğrafyada bizlerin birbirimize daha çok sahip çıkmaya, birlik dayanışma içinde olmaya ihtiyacımız var, ne yazık ki yüzyıllardan beridir, dini vecibelerimizi yerine getirebilmek için hemen hemen devlet desteğinde yoksun, kendi imkanlarımızla gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

 

“BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM”

 

Yapımına devam edilen cem evi hakkında bilgi veren Başkan Gültekin, “Bugün yapımına destek vermeye çalıştığımız cem evinin yaklaşık maliyeti 600 bin TL’dir. Devletin desteği ancak yüzde 10’nu karşılayan Tercan Kaymakamlığı tarafından verilen 60 bin TL’dir. Geriye kalan tutarı hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yapmaya çalışıyoruz. Değerli hemşerilerim bu gerçeğin ışığında, bizleri görmezden gelen hangi kişi, kurum, topluluk olursa olsun uzak duralım. Bizlerden aldıkları destekle mevki makam sahibi olanlara kendimizi kullandırmayalım. Daha güçlü olmak istiyorsak birlik olalım dayanışma içinde olalım, bizleri gören, sesimizi duyan, sorunlarımız çözmek için elinden geleni yapan hangi kişi, kurum, topluluk olursa onun yanında saf tutalım ki gelecek nesillerimize daha güzel yarınlar bırakabilelim. Pir Hacı Bektaş Veli efendimizin şu sözü bize hep rehber olsun. Bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözleri ile konuşmasına son verdi.

 

“DERNEKÇİLİK KOLAY BİR MESELE DEĞİL”

 

Dernekçiliğin kolay bir mesele olmadığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Hemşerileri buluşturmak, kültürünü Çerkezköy’e aktarmak, tüm Çerkezköylü hemşerilerimizle Erzincanlı hemşerilerimizin kültürlerini, dayanışmalarını göstermek adına böyle bir derneğimiz var. Bizler de Çerkezköy’deki tüm hemşeri derneklerimize kucak açtığımız gibi Erzincanlı hemşerilerimizin bu buluşmasına ortak olmak istedik. Dolayısıyla hem bu güzel gecede bizleri bir araya getiren hem de Erzincanlı hemşerilerimizin böylesine güzel bir çatı altında birleştiği dernekte buluşmasını sağlayan kıymetli dernek başkanıma ve yöneticilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY BİR GÜZELLİK”

 

Çerkezköy bir mozaik olduğunu dile getiren Başkan Akay, “Çerkezköy bir güzellik. Ülkemin 7 coğrafyasından, dört  bir tarafından, 81 ilinden işi için, aşı için bu topraklarda buluşan herkesle birlikte büyük bir güzellik Çerkezköy. Ve bizler bu topraklarda işi için aşı için buluşan herkesin  mutluluğu için herkesin birliği, beraberliği için, kardeşliği için 5 yıldır mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye ortak olan tüm hemşerilerimle birlikte Çerkezköy’ün şimdi yeni 5 yılına hep beraber kucak açtık. Yol alıyoruz, umut ediyoruz yeni 5 yılda önce Çerkezköy’e sonra Tekirdağ’a sonra da bu topraklara hayırlı olur.  5 yıllık görevde Çerkezköy’ün birliği için, beraberliği için, kardeşliği için bir araya geldiği her alanda Alevi demeden, Sünni demeden Türkiye’nin hangi rotasından bu topraklarımızda buluşuyor olursa olsun birliği, beraberliği, kardeşliği pekiştirecek organizasyonlara bu dönemde imza attık. Çerkezköy’ün ve Türkiye’nin ayrışmalardan değil birleşmelerden, kucaklaşmalardan, kardeşlikten yana bir yaklaşım, bir siyaset anlayışı var. Ve inşallah bizler ayrışmaların değil birleşmelerin ve kucaklaşmaların geleceğini sizlerle beraber yaşayacağız” dedi.

 

“BİRÇOK YATIRIM YAPTIK”

 

Alt yapısından üst yapısına böylesine önemli düğün salonlarından, kültür merkezlerinden, yüzme havuzlarından, parklarından, bahçelerinden, pazar yerlerinden, Çerkezköy’de herkesin mutluluğu adına yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Akay, “Bu yatırımları yaparken hiçbir şeyi unutmadan Çerkezköy’de doğumdan ölüme kadar, iyi günde kötü günde bir belediye olduğunu vatandaşlarımızla paylaştık. Bütün bunları yaparken, bizler ibadethaneler bizim inançlarımızı yaşadığımız yerler dedik. Ne cem evini ayırdık, ne camileri ayırdık. Ve bugün önemli bir dayanışmanın gecesinin en temel buluşmalarından bir tanesi de yeni kurulan cem evimize sahip çıkmak. Ben umut ediyorum ki buradaki tüm hemşerilerimiz bu dayanışmaya sahip çıkacak. Şunu talep ediyoruz, 2015 yılında Çerkezköy Belediye Meclisi bir karara imza attı. Bu kararın yasal bir dayanağı olmasa da cem evlerinin ibadethane statüsüne alınmasına dair oy çokluğuyla bir meclis kararı aldık. Bu kararı almamızdaki temel gerekçe, cem evlerimizin ibadethane statüsünde kabul edilmesi. Buradan Ankara’ya sesimizi duyurmak adına yapmıştık.  Dün olduğu gibi bugün de bu kararımızın arkasındayız. İnşallah cem evleri de yakın bir gelecekte vaat edildiği gibi ibadethane statüsüne kavuşturulacak ve birlik beraberlik dayanışma ve kardeşliğin pekişmesine TBMM de katkı koyacak diye inanıyorum. Bugünkü dayanışmaya cem evi buluşmasına sahip çıkan Erzincanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından dernek başkanı Metin Gültekin tarafından dayanışma gecesine verdiği destekten dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a portresinin yer aldığı plaket takdim edildi. Başkan Akay, plaketi şoförüne vermek yerine masaya götürdü. 

HALAYDA BULUŞTULAR

 

Plaket takdiminin ardından sahne alan Halk Sanatçısı Rojda Çataltepe söylediği türkülerle Erzincanlıları halayda buluştururken, Başkan Akay da halaya katılarak Erzincanlıların eğlencesine ortak oldu. Halayda partili partisiz, Alevi, Sünni birçok vatandaş bir araya geldi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın halaya başlaması ile birlikte AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ahmet Yıldız ve Hasan İşcan da halaya katılarak hep birlikte dakikalarca halay çekti. Dayanışma gecesi, gecenin sonunda yapılan çekiliş ile sona erdi. 

 

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10