"Birçok büyük projemizi yeni dönemimizde hayata geçireceğiz"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ev ziyaretleri kapsamında Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallelerinde ev ziyaretlerinde bulundu.  Ziyaretlerde belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ba?

Ergene 22.01.2019 15:49:00 0

Devletin yapamadığı yatırımları Ergene Belediyesi olarak vatandaşlara yaptıklarını kaydeden Başkan Yüksel, sağlık, eğitim, alt yapı, üst yapı, temizlik ve daha birçok farklı alanlarda Ergenemize, vatandaşlarımıza hizmetler kazandırdık” dedi. Sıfırdan bir belediye kurduklarını kaydeden Başkan Yüksel, “Elimizde iş makineleri yoktu, araç yoktu, ekipmanlar yoktu. Bizler bunları kendi imkanlarımız ile satın aldık ve işe koyulduk. Oluşturmuş olduğumuz sağlık birimimiz ile hasta nakil araçlarımızla hastalarımızı evlerinden alarak hastanelere götürdük, burada tedavilerini yaptırdık ve tekrar evlerine teslim ettik. Hasta ambulansı aracımız ile yatalak hastalarımızı ilimizdeki hastanelere götürdük. Engelli vatandaşlarımıza akülü araçlar verdik, yine onların hizmetinde sevgi aracımızı hizmete geçirdik, tıbbi teçhizat desteğinde bulunduk, evde bakım hizmeti oluşturduk, hastalarımızın ve yaşlılarımızın bakımını üstlendik ve bunun gibi daha birçok sağlık projemizi Ergenemizde hayata geçirdik” dedi.

 

“YARIM KALAN YOLLARIMIZI ASFALTLAYACAĞIZ”

 

Ergene’deki yol sorununu da ortadan kaldırdıklarını kaydeden Başkan Yüksel,  “Kırsal kesimde bulunan mahallelerimiz ve nüfusu yoğun olan mahallelerimizde asfalt, parke kilit taş çalışmalarına başladık. Geldiğimiz bu noktada Ergenemizde 100 km yeni yol yapıldı, yol çalışmalarımız halen devam ediyor, yeni dönemimizde de eksik kalan, yarım kalan yollarımızı asfaltlayacağız” dedi. Ergene’de bulunan okullarda boya-badana ve tadilat çalışmalarında bulunduklarını, öğrencilere okul kırtasiyeleri, çanta ve önlük hediye ettiklerini ifade eden Başkan Yüksel, kısa bir süre sonra Ergene’ye yeni bir kreş kazandıracaklarını belirtti.

 

“YEŞİL ALANLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ergene’de her mahalleye yeni park yaptıklarını, çocukların yeşil bir ortamda yetişmeleri adına içlerinde farklı oyun guruplarının olduğu sosyal alanlar yaptıklarını kaydeden Başkan Yüksel,  “Şu anda Marmaracık Mahallemizde devam eden büyük park projemiz var, yeni dönemimizde de çok farklı park çalışmaları ile Ergenemize yeşil alanlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“BİRÇOK BÜYÜK PROJEMİZİ YENİ DÖNEMİMİZDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Yeni dönemde hedeflerinin daha büyük olduğunu belirten Başkan Yüksel, “Yeşiltepe mahallemize Ergenemize yakışır modern bir Belediye hizmet binası yapacağız, yeni dönemde Ergenemize taziye evi, aş evi, cem evi, gıda bankası, çocuk bilim merkezleri, kitap kafeler yapacağız. Kültür merkezimizi tamamlayıp burasını da halkımızın hizmetine sunacağız. Gençlerimiz için Ergene Sağlık Mahallesi’ne içinde yüzme havuzunun da olduğu kapalı spor salonu inşa edeceğiz. İki katlı kapalı pazar yeri yapacağız, yeni düğün salonları ve daha birçok büyük projemizi yeni dönemimizde hayata geçireceğiz” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10