"Işığınız kalbimizde hiç bir zaman sönmeyecek"

Malkara'da  Adalet ve Demokrasi haftası dolayısıyla 24 Ocak 1993 tarihinde aracına konulan bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledilen Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır'da uğradıkları silahlı saldı

Malkara 24.01.2019 17:13:00 0

Atatürk Anıtı önünde bugün saat  13.00'de düzenlenen törene  Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal ile Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar yer aldı.

 

“IŞIĞINIZ KALBİMİZDE HİÇ BİR ZAMAN  SÖNMEYECEK”

 

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.  Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,“ Bugün günlerden “KARA ...“ Atatürkçü, Cumhuriyetçi, antiemperyalist, bağımsız Türkiye'den yana, özgürlükçü, insan hakları savunucusu, terör karşıtı, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanı Uğur Mumcu tam 26 yıl önce  24 Ocak 1993'te  Ankara'da evinin önünde gerçekleştirilen suikast sonucu katledilerek aramızdan alındı. Diyarbakır halkı ile iç içe,  teşkilatını ve vatanı canından çok seven, Türk milletinin gönlünde taht kurmuş Ali Gaffar Okkan görevi başındayken 24 Ocak 2001'te kimliği belirsiz kişiler tarafından Diyarbakır 'da gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit edildi. Vatansever, aydınlık sevdalısı iki kahraman Türk evladı, karanlık eller tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu katledildiler ve aramızdan alındılar. Bizleri aydınlatan, canlarını demokrasiye, Cumhuriyete, özgürlüğe adayan onlarca düşünenimizi sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz. Uğurlar olsun Uğur Mumcu, uğurlar olsun Ali Gaffar Okkan, ışığınız kalbimizde hiç bir zaman sönmeyecek.“dedi.

 

KARANFİL BIRAKTILAR

 

Yapılan konuşmaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve anma töreni programına katılan vatandaşlar Atatürk Anıtı önüne karanfil bıraktılar.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10