Karadeniz'in yöresel lezzetleri satışa sunulacak

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde kadınların üretime ve ev ekonomisine katkısını arttırmak amacıyla faaliyete geçird

Süleymanpaşa 3.02.2019 13:59:00 0
Karadeniz

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası önünde gerçekleşen açılışa; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“KARADENİZ KADINLARI ÇALIŞKANDIR, ÜRETKENDİR”

 

Yaptığı açılış konuşmasında bu pazarların sayısının artarak devam edeceğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kadınların her zaman iş hayatının içinde olması ve üretmesi gerektiğini ifade ederek, Güzel bir Pazar. Aslında bu pazar her yerde var ama bize daha yeni başladı. "İnşallah kadınlarımızın pazarları bereketli olur. Bu pazarımız her hafta burada devam edecek. Başka mahallelerimizde de bunu yaymak istiyoruz. Kadın üreticilerimiz el emeği ürünlerini bu pazarda tüketiciyle buluşturabilecek. İnsanlar da buradan organik ürünleri gönül rahatlığıyla alabilir" dedi. Karadeniz yöresine özgü ürünlerin de pazarda yer alacağını söyleyen Eşkinat, "Yaz aylarında bu pazarların daha da canlı olacağını düşünüyorum. Karadeniz kadınları çalışkandır, üretkendir. Kendi yöresel ürünlerini Tekirdağlı hemşehrileriyle paylaşacaklar" dedi.
 

 

PROJE İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz de, haftada bir gün kadınların el emeği ürünlerinin pazarda satışa sunulacağını ifade ederek, "Bizim kadınlarımız cefakardır, çalışkandır. Tekirdağ'da böyle güzel bir projenin bizim mahallemizde de olması çok güzel. Bu belki de şimdilik küçük bir adım olarak görünebilir ama bu büyüyerek devam edecektir. İlerleyen zamanlarda burada sabahları kahvaltı hizmeti de sunmayı düşünüyoruz" dedi.

 

“ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ”

 

Karadeniz kadınlarının çalışkanlığının, üretkenliğinin Türkiye çapında kanıtlandığını dile getire Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Burada kadınlarımız emeklerini sergileme imkânı bulacak. Bu açıdan çok güzel bir çalışma olmuş. Bu çalışmada emeği geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a ve Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz'e teşekkür ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın yanında olacağız, her türlü taleplerine cevap vermeye çalışacağız" dedi.

 

“KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATININ ORTASINDA OLMASI ÇOK KIYMETLİ”

 

Pazarın açılışına katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, "Karadenizimizin kadınları gerçekten çok çalışkanlar, çok fedakarlar, cevvaller, çok mertler ama bir o kadar da erkekler rehavete kapılıyorlar. Kadınların çalışma hayatının ortasında olması çok kıymetli. Ben hep söylüyorum bu sadece para kazanmak demek değil, kadının özgürleşmesi, kadının uğradığı haksızlıklara karşı sesini çıkarabilmesi ve en önemlisi de kendi çocukları başta olmak üzere bütün haksızlığa uğrayan herkese rol model olabilmesi anlamında da çok önemli. Kadınlarımız evde oturmuyorlar biliyoruz. Burada bir adım atılmış ve çok kıymetli o anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.  Açılış töreni konuşmaların ardından stantların gezilmesiyle sona erdi.

 

HER CUMARTESİ HİZMET VERECEK

 

El örgülerinden kahvaltılıklara, Karadeniz ekmeğinden süt ve süt ürünlerine, yumurtadan cevize, turşuya hatta yöresel reçellere kadar birçok seçeneği barındıran Kadın Eli Organik Pazarı her cumartesi günü Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası önünde hizmet vermeye devam edecek.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10