"Fileler daha uzun süre dolmayacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hayat pahalılığı vatandaşları ezmeye devam ettiğini ifade ederek, "Yangın yerine dönen çarşıda, pazarda öyle anlaşılıy

Tekirdağ 5.02.2019 13:50:00 0

Ocak ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,1; üretici fiyatlarının ise yüzde 0,5 arttığını belirten Öztrak, 2018’i yüzde 20,3 ile kapatan 12 aylık enflasyon rakamı Ocak ayında yeniden tırmanmaya, yukarı doğru gitmeye başladı. Böylece, geçtiğimiz yılın son iki ayında alınan daha çok piyasa dışı önlemlerle gerilemeye başlayan enflasyonun yeniden yukarıya doğru çıkmaya başladığını gördük” dedi.

 

RESMİ RAKAMLARIN ÇOK ÇOK ÖTESİNDE

 

 TÜİK’in resmi rakamlarıyla dahi mutfaktaki yangının, çarşı pazardaki krizin saklanamadığını dile getiren Öztrak, “Gıda ve alkolsüz içecek fiyatları, Ocak ayında yüzde 6,4 artmış. 12 Aylık mutfak enflasyonu (gıda enflasyonu) ise yüzde 32’ye ulaşmış. Bu mevcut serinin rekoru. Son bir ayda; çarliston biberin fiyatı yüzde 87, patlıcanın fiyatı yüzde 81, dolmalık biberin fiyatı yüzde 68, ıspanağın fiyatı yüzde 66, sivri biberin fiyatı yüzde 63, pırasanın fiyatı yüzde 29 artmış. Vatandaşın gerçek enflasyonu, resmi rakamların çok çok ötesinde” dedi.

 

“PAZARDA ALAN DA SATAN DA ŞİKAYETÇİ”

 

Geçtiğimiz hafta Süleymanpaşa’da perşembe pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Öztrak, “Yarım kiloluk fiyat etiketlerini gözlerimle gördüm. Gramla ve taneyle yapılan alışverişleri gözlemledim. Boş torbalarla pazardan çıkan vatandaşlarımızı gördüm. Pazarda alan da satan da şikayetçi. İkisi de mutlu değil. Pazarcı malın kendine geliş faturasını gösteriyor, vatandaş ise satış etiketlerini. Ne çiftçilerimiz ne pazarcı esnafımız ne de sebze meyve alan halkımız bu garip ticaretten memnun. Ama bu ticaret senelerdir sürüyor” dedi.

 

MİLLETİMİZLE ADETA ALAY EDERLER

 

Hayatında hiç sıkıntı yüzü görmeyenlerin milletin sıkıntısını anlayamayacağını dile getiren Öztrak, “Saraylarında bir eli yağda, bir eli balda olanlar, döküntü mal alabilmek için pazarın kapanmasını bekleyen vatandaşın halini, acısını bilmez, milletin çektiği sıkıntılara “dengelenme” diyerek milletimizle adeta alay ederler. Milletimiz kendisiyle alay edenlere, 31 Mart’ta gereken ayarı verip onları da bir güzel “dengeleyecektir” dedi.

 

MİLLET İTTİFAKINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

 

31 Mart yerel seçimlerin yaklaştığını anımsatan Öztrak, “CHP belediyeciliği, en yüksek insani gelişmişlik şartlarında yaşamak demek. Belediye başkanı ve belediye meclisi adaylarımız, il genel meclisi adaylarımız vatandaşımıza en yüksek standartlarda hizmet verebilmek için hemşerilerinin oylarına talipler. Biz de tüm vatandaşlarımızın oyuna talibiz. 25 yıldır İstanbul’u ve Ankara’yı talan eden, şehirlerimizi AVM ve gökdelenlerle dolduranlara, yeşili betonla boğanlara, 16 yıldır ülkeyi yönetip bugün tüm bu yaptıklarından şikâyet ederek, sorumluluktan kaçabileceklerini sananlara, milletimiz 31 Mart’ta en güzel cevabı verecektir. 31 Mart metal yorgunu AKP belediyeciliğinin iflasının ilan edildiği tarih olacaktır. 31 Mart milletin saraya taşınıp kendini unutanlara sarı kartı göstereceği bir dönüm noktası olacaktır. Millet işbirliği olarak, bundan önce hangi partiye oy vermiş olursa olsunlar, 57 milyon seçmenimizle sandıkta büyük millet ittifakını gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10