Şentop: Kozuva'yı belediye başkanlığı koltuğuna oturtacağız

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva'nın Kızılpınar'daki seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan TBMM Başkanvekili, Tekirdağ

Çerkezköy 10.02.2019 14:06:00 0
Şentop: Kozuva

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın  Kızılpınar İstiklal Caddesi’ndeki seçim Bürosu TBMM Başkanvekili, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un katılımı ile açıldı.

 

 

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 16:00’da yapılan açılış törenine TBMM Başkanvekili, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un yanı sıra, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, 25-26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, sivil toplum kuruluşları, partililer ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

“31 MART AKŞAMI SİZLERİ BELEDİYE BİNASININ ÖNÜNE BEKLİYORUM”

 

Açılış töreninde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün selamlama konuşmasının ardından konuşan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Şu anda kendimi 31 Mart akşamı gibi hissettim. Hepinizden Allah razı olsun. 31 Mart akşamı inşallah şimdiden sizleri belediye binasının önüne bekliyorum. Ben çok fazla siyasi konuşma yapmak istemiyorum şu anda. Ama Çerkezköy’de şu anda bir 5 senelik bir kaybımız var. Bu kaybı inşallah ak parti belediyeciliği ile tekrar 10 metre ileriye götüreceğime söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“KIZILPINAR AK PARTİ SEVDALILARIYLA DOLU BİR YER”

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kaldığını hatırlatan TBMM Başkanvekili, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop da, “31 Mart’ta inşallah kısa bir fasıladan sonra tekrar Çerkezköy’ü AK Belediyecilikle kavuşturacağız. Malumunuz Ak Parti esasen yerel yönetimden, belediyecilikten doğmuş bir siyasi harekettir. Cumhurbaşkanımızın İstanbul büyükşehri 1994’te aldığı zaman içinizde İstanbul’un o zamanki halini hatırlayanlar, kısa bir süre içinde nasıl gerçek manada büyükşehre dönüştüğünü bilenler var. Ak Parti belediyeciliği Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yerel yönetimler anlayışından doğmuştur. Tüm Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan’ı meşhur eden İstanbul’u gerçek manada Türkiye’ye yakışan büyükşehre dönüştürmesidir. İnşallah hizmet siyasetiyle yeniden gönül belediyeciliği ile 31 Mart’ta Çerkezköy’ü AK Partili belediye olarak kavuşturacağız. Kızılpınar cumhurbaşkanımızın sevdalılarıyla, AK Parti sevdalılarıyla dolu bir yer.” dedi.

 

“DÜNYANIN YENİDEN ŞEKİLLENDİĞİ BİR DÖNEMİN İÇERİSİNDEYİZ”

 

Şentop, “Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartları hepimiz biliyoruz. Dünyanın yeniden şekillendiği bir dönemin içerisindeyiz. Bölgemiz, Türkiye, Avrupa, dünya 21. yüzyılın başlarında yeniden yeni bir düzen oluşturmak üzere bir kaosun içerisinde. Hakikaten bölge siyasetinin dünya siyasetinin olabilmesi için hepsinden önemlisi liderlik. Ama bununla beraber bir davaya, ideallere, prensiplere inanmış bir millet olması gerekiyor. O prensipler, ideallerle bir programı, hedefi bütünleştirmesi gerekiyor. Ama bu ikisini bir arada tutan şey de en önemlisi liderliktir. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip. İnşallah bu 31 Mart seçimleri Türkiye’nin bu gücünün farkında olan çevrelerin yapmış olduğu bütün planlara rağmen AK Parti’nin ve cumhur ittifakının başarısıyla sonuçlanacak. Başta Çerkezköy ve Tekirdağ olmak üzere Türkiye’nin her tarafından yeniden bütün dünyaya Türkiye’nin hangi hedeflerin peşinde koştuğunu göstereceğimiz bir gün olacak 31 Mart. Kızılpınar’dan bu anlamda güçlü bir destek bekliyoruz. Çerkezköy’de 31 Mart akşamı Süleyman Kozuva kardeşimizi belediye başkanlığı koltuğuna oturtacağız. İşte burada bir irtibat bürosunu açıyoruz. Bundan sonra da açmaya devam edeceğiz. Ama daha büyük bir gayretle çalışacağız. Sadece Çerkezköy’ü almak değil, buradan AK Parti’nin, Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarının ve büyük Türkiye sevdalılarının gücünü göstereceğimiz bir gün olacak 31 Mart günü. Ben hepinizi daha iyi bir netice için daha fazla çalışmaya davet ediyorum” dedi.  

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından TBMM Başkanvekili, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök tarafından açılış kurdelesi kesildi.

 

“KÜÇÜK ÇAPLI BİR SİYASET YAPAN BİR ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR”

 

Açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Başkanvekili, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Çerkezköy- Kapaklı sınırlarında yapılması planlanan kömürlü termik santralinin iptal edilmesi ile ilgili, “Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanımız her zaman doğruları söyleyerek siyaset yapmanın yolunu açmıştır. Böyle bir karakteri Türk Siyasetine kazandırmıştır. Termik santralle ilgili açıklamamız, milletvekillerimizde açıkladı, enerji bakanlığımız da açıkladı. Bende tekrar söylüyorum. Bu bölgede yapılması planlanan termik santralden vazgeçilmiştir. Son yapılan çalışmalarda uzun zamandan beri fizibilitesi yapılıyor. Yapılacak yatırımın elde edilecek sonuçla üretimle mütenasip olup olmadığı araştırılıyor.  Buradaki kaynaklar bakımından, kaynakların kullanımı bakımından teknik olarak bu termik santralin uygun olmadığı son analizlerde ortaya çıktı. Bunun için vazgeçilmiştir. Açıklamada bunu gördüm. ÇED Raporu ile ilgili bir detayda ÇED Raporları ile ilgili uzun bir süreç var. Bununla ilgili hususi olarak bende sordum. Enerji Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili bir başvurusunun olduğu ve ÇED Genel Müdürlüğü'nün, Enerji Bakanlığı'nın bu projeden vazgeçtiğine dair beyanı üzerine bu sürecin sona erdiği bir yazısı var. Bu konu ile ilgili hiç bir tereddüt yok. Önemli olan bu konudaki bakanımızın açıklamasıdır. Seçime yönelik bir husus olarak bunu değerlendirmek ancak küçük çaplı bir siyaset yapan bir zihniyetin ürünüdür" dedi.

 

YAPILAN AÇIKLAMAYI OKUDU

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yapılması planlanan termik santralin sonlandırıldığına dair yaptığı açıklamayı okuyan Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, "MGS Proje Müşavirlik Mühendislik Ticaret Limited Şirketi'nin 31.01.2019 tarihli ve 172 sayılı yazısında Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi, Pınarça Mevkii'nde Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan "3x(330 MWm/817 MWt) Kurulu Güçte Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma, Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası" projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği kapsamında 08.01.2018 tarihinde bakanlığımıza başvuruda bulunulmuş olup, söz konusu projenin ÇED süreci devam etmektedir. İlgili yazı ile proje sahibi tarafından projede yapılan teknik çalışmalar sonucunda Bakanlığımızda devam eden ÇED sürecinin sonlandırılması talep edilmekte olup bahse konu talep uygun görülerek "3x(330 MWm/817 MWt) Kurulu Güçte Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma, Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası" projesinin ÇED süreci sonlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10