Yine anlaşma sağlayamadılar

TETUS kapsamında birleşmeleri istenen  S.S.41 nolu Kapaklı, S.S.25 nolu Akarsu, S.S.122 nolu Veliköy, S.S.61 nolu Kızılpınar ve S.S.71 nolu Pınarca toplu taşıma kooperatif başkanlarıyla önceki gün  Çerke

Çerkezköy 11.02.2019 17:26:00 0
Yine anlaşma sağlayamadılar

Toplantıya Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, kooperatif başkanları ve minibüsçüler katıldı.

 

“BİRLEŞMENİZ İSTENİYOR”

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As “Arkadaşlar bildiğiniz üzere bu gün birleşme konusunda yeniden sizlerle birlikteyiz ve bu konuda sizlere  Tekirdağ şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanımız Şenol Turan bilgilendirme yapacak. Bildiğiniz gibi TETUS kapsamında kooperatiflerimizin birleşmesi isteniyor.Aslında birleşme tüm kooperatiflerimizin yararına olacak. Bu gün bu konuda Şenol başkanımız sizlerin bir kez daha görüşlerini alacak ve bilgilendirmede bulunacak” diye konuştu.

 

“UKOME KURULDU”

 

As’ın ardından konuşan Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan “Birlikteliğin ne kadar faydalı olduğunu bilen birisiyim. Özellikle sizlerin milyonluk hatlara sahip olmanız kıskanılır oldu.Tekirdağ Büyükşehir olmasıyla birlikte UKOME kuruldu ve ilimizde ulaşımda da yeni bir dönem başladı. Ulaşım şimdi tek merkezden yönetilmektedir. Önceden her ilçe ulaşımını kendi yönetiyordu. Çıkan yasa ile 65 yaş üzeri ücretsiz taşınmaya başlandı. Bizlerin geliri de azaldı.65 yaş ve üzeri insanlarımıza kart verilmesi sırasında bizlerden de orada birisinin olması gerekiyor. Ancak bu kabul edilmiyor. TETUS’tan 250-300 bin TL verip çıkabilirsiniz. Ancak bu durumda da sıkıntılar bitmez”diye konuştu.

 

“HUZURLU VE MUTLU BİR ÇALIŞMA HAYATI İÇİN BURDAYIM”

 

Turan, “Şu anda bile birleşme konusunda bir arada bulunduğunuz  5 kooperatifin ayrı ayrı sorunları ve sıkıntıları var. Birleşme he geçen gün sorun haline geliyor. Bu bölgede hızla artan bir nüfus yoğunluğu yaşanıyor.5 kooperatif bir birine samimi davranmalı ve bu birleşme sağlanmaz ise ileride bu günler aranır hale gelecektir. Eğer ki birleşme sağlanmaz ise Büyükşehir Belediyesi bu bölgeye 20-30 yada 40 araç koyar. İşimiz zor bunu da biliyoruz ama birleşme kooperatiflerimiz için bir çözüm olacağına inanıyoruz. Ben burada huzurlu mutlu bir çalışma hayatı için bulunuyorum. Sizlerin zarar görmesini istemiyorum” diye konuştu.

 

“BİZİM ARAÇLAR 14 KİŞİLİK DİĞERLERİ 50 KİŞİLİK NASIL BİRŞECEĞİZ”

 

S.S.61 Nolu Kızılpınar Minibüsleri Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan’da “Biz birleşme konusunda arkadaşlarla önce birleşelim dedik. Araçlarımızı yenileyelim dedik. Araçlarımızı yeniledik ama bizim araçlarımız 14 kişilik onların 50 kişilik bu durumda biz nasıl birleşelim. UKOME bizi borca soktu. Nasıl birleşelim. Biz 20 günde arabaları yeniledik. TETUS’a geçerken bizlere mavi boncuk verildi. Biz burada TETUS’a göre 127 aracın geleceğini konuşuyoruz” dedi. Daha sonra kooperatif başkanları toplantıda görüşlerini bildirirken, toplantı sonunda birleşme fikri diğer toplantıya kaldı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10