Kültüspor liderliğini sürdürdü

Tekirdağ Süper Amatör ligde 17.hafta oynanan altı karşılama ile tamamlanırken, evinde 1461 Karadenizspor'u beş golle geçen Çorlu Kültürspor liderliğini sürdürdü. Marmara Ereğlisi Belediyespor aver

14.02.2019 11:54:00 0
Kültüspor liderliğini sürdürdü

Tekirdağ Süper Amatör Ligde oynanan altı karşılaşmada fileler ise 20 kez havalandırıldı.

 

LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde haftaya lider durumda giren Çorlu Kültürspor evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Çorlu General Basri Saran Stadyumunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Çorlu Kültürspor iyi başladı. İlerleyen bölümleri doğru oyunda dengeyi kuran konuk ekip 1461 Karadenizspor gol arasa da Çorlu Kültürspor savunmasını geçemedi. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde konuk ekibin defans hatasını iyi değerlendiren Çorlu Kültürspor’da Taner düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk devresi Çorlu Kültürspor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devre ev sahibi ekip tek kale bir futbol oynadı. Sağlı sollu ataklar geliştiren Çorlu Kültürspor 59’uncu dakikada Abdullah ile farkı ikiye çıkarttı. İkinci golün ardından rahatlayan Çorlu Kültürspor golden sekiz dakika sonra ise Rıza ile bir gol daha bularak skoru 3-0 yaptı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Çorlu Kültürspor Abdullah ile iki gol daha bularak karşılaşmadan da 5-0 galip ayrıldı. Çorlu Kültürspor bu galibiyet ile puanını 40 yaparak liderliğini sürdürürken, 1461 Karadenizspor ise alt sıralardan kurtulamadı.

 

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESPOR ÇOK FARKLI

 

Haftaya averajla ikinci sırada giren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde ağırladığı Sağlamtaşspor’u beş golle geçti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Marmaraereğlisi Belediyespor rakibi karşısında mağlup duruma düştü. Karşılaşmanın 29’uncu dakikasında gelişen Sağlamtaşspor atağında top ağlarla buluştu. Golün ardından beraberlik için yüklenen Marmaraereğlisi Belediyespor Uğur Akkaya’nın golüyle skoru eşitledi. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde Marmaraereğlisi Belediyespor golcü oyuncusu Batuhan Yeniada ile öne geçmesini bildi. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren Marmaraereğlisi Belediyespor Mert Geleş ile farkı üçe çıkardı. Rakibi karşısında mağlup duruma düşmesine rağmen çabuk toparlanan Marmaraereğlisi Belediyespor 65’inci dakikada Batuhan ile bir gol daha bularak skoru 4-1 yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında Fatih Yorulmaz ile bir gol daha bulan Marmaraereğlisi Belediyespor karşılaşmadan da 5-1 galip ayrıldı. Marmaraereğlisi Belediyespor bu galibiyet ile puanını 40 yaparken, Sağlamtaşspor ise 23 puanda kaldı.

 

KAPAKLISPOR AĞIR YARA ALDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Kümede mücadele eden Kapaklıspor hafta sonunda deplasmanda 100.Yılspor ile karşı karşıya geldi.  17’inci haftaya 32 puanla dördüncü sırada giren Kapaklıspor 31 puanı bulunan beşinci sıradaki 100.Yılspor’a konuk oldu. 13 Kasım Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan için başladı. İlerleyen bölümlere doğru rakibi karşısında gol arayan Kapaklıspor geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre her iki takımda galibiyet için yüklendi. Ev sahibi ekip 100.Yılspor özellikle kontra ataklardan gol ararken, Kapaklıspor ise rakibine göre daha organize oldu. Her iki takımında son dakikalarda geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 

KAPAKLI SİTESPOR SERKAN İLE GÜLDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde mücadele eden Kapaklı Sitespor hafta sonunda evinde Ergenegücü Ulaşspor’u konuk etti.  Her iki takımında atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk dakikalarında gol sesi çıkmadı. Maçın 10’uncu dakikasında gelişen Ergenegücü Ulaşspor atağında topla buluşan Yusuf’un vuruşunu kaleci Cem çıkardı. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında ise ikili bir mücadele sonunda saha içi karıştı. Karşılaşmanın hakemi Ergenegücü Ulaşspor’dan Yusuf Özkan’a ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

 

SERKAN’DAN JENERİKLİK GOL

 

Rakibinin bir kişi eksik olmasını iyi değerlendiren Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda tek kale bir futbol ortaya koydu.. Karşılaşmanın ilk devresinin uzatma dakikalarında ataklarını sıklaştıran Kapaklı Sitespor arzuladığı golü buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan tecrübeli oyuncu Serkan Akyüz mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek Kapaklı Sitespor’u karşılaşmada öne geçirdi. Karşılaşmanın ikinci devresinde de ev sahibi ekip Kapaklı Sitespor üstünlüğünü sürdürdü. Kanatlardan etkili hücumlar geliştiren ev sahibi ekip Serkan ve Serdar ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Sağlı sollu ataklarla rakip defansı bunaltan Kapaklı Sitespor ikinci golü buldu. 74’üncü dakikada ilk golün sahibi Serkan sahneye çıkarak kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Golden kısa bir süre sonra oyundan kopmayan Ergenegücü Ulaşspor Eyüp ile şık bir gol bularak farkı bire indirdi. On kişi olmasın rağmen attığı golle umutlanan Ergenegücü Ulaşspor kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklı Sitespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.Oynadığı altı karşılaşmada beş beraberlik ve bir galibiyet elde eden Kapaklı Sitespor puanını 22 yaparak yükselişini sürdürürken, Ergenegücü Ulaşspor ise 25 puanda kaldı. kaydetti.

 

MALKARASPOR RAHATLADI

 

Alt sıraları ilgilendiren karşılaşmada Malkara 14 Kasımspor evinde Çorluspor’u konuk etti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçti. İlerleyen bölümlere doğru taraftarının desteğini arkasına alan Malkara 14 Kasımspor kalesinde bir gol görmesine rağmen rakip filelere iki gol atarak karşılaşmadan da 2-1 galip ayrıldı. Malkara 14 Kasımspor bu galibiyet ile puanını 23 yaparken, Çorluspor ise 11 puanda kaldı.

 

MURATLI BELEDİYESPOR SONRADAN AÇILDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Muratlı Belediyespor, düşme potasında bulunan Büyükyoncalıspor’a 17. hafta karşılaşmasında konuk oldu. Saray Stadyumu’nda oynanan maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkan ev sahibi Büyükyoncalıspor, 15 puan ile yer aldığı düşme potasından kurtulmak istese de başaramadı. Ligin ilk yarı maçında Muratlı Atatürk Stadyumu’nda 1-1 berabere kaldığı Büyükyoncalıspor’u kendi sahasında son 10 dakikada Aykut Çoban, Esen Çelik (Kaptan) ve Melih Yıldız’ın golleri ile yıkan bordo beyazlılar, 3 puana 3 gol ile ulaştı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10