Türkiye esnaf buluşmasına katıldılar

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Ankara'da önceki gün gerçekleştirilen 'Türkiye Esnaf Buluşması' etkinliğine yönetim k

Çerkezköy 14.02.2019 13:06:00 0
Türkiye esnaf buluşmasına katıldılar

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından “Esnaf’ın Duası, Türkiye’nin Bekası” başlığıyla düzenlenen “Türkiye Esnaf Buluşması” etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da önceki gün gerçekleştirildi.

 

 

 

 

ÇERKEZKÖY’DEN KATILDILAR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da düzenlenen ‘ Türkiye Esnaf Buluşması’ programına Çerkezköy’den Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, yönetim kurulu üyeleri Turgut Yeşil, Hüseyin Bahar, Kamil Çetintaş, Cüneyt Büyükikiz, Şaban Kırım, Sami Cambaz, Salim Albay katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47’den yüzde 4-5 ile yüzde sıfır seviyesine kadar indiren iktidarız. 2 milyon esnafımıza bugüne kadar 100 milyar lira kredi verdik. 449 bin esnaf işini büyüttü.Kooperatif kefaletli kredilerde kanuni takip alacağının sıfıra yakın olması hamdolsun esnaf ve sanatkarımızın ahlakına işaret ediyor. Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ’yi etkin olarak kullanıyoruz. Vergisini düzenli ödeyen esnafa 5 puan indirim yaptık. Yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm saldırılara sizlerle birlikte göğüs gerdik” dedi.

 

“SONUNA KADAR DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Esnafın milletin bir ferdi olduğunu kaydeden Erdoğan “ Derdimiz vatandaşımıza ucuz ürünü satmak. Dert sadece soğan, patlıcan değil. Fırsatçılara ikazımızı yaptık. Fiyatları makum kâr seviyelerine çekme çağrısı yaptık. Bakanlık ve belediyelerimizi devreye sokarak tanzim satış noktalarını kurduk. En kısa zamanda temizlik ve bakliyat ürünlerinin de satışı olacak. Geçmişte esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak sizi en iyi ben anlarım. Milletimizin sırtına kene gibi yapışan fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere ihtiyaç kalmayacaktır. Serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde ama ahlakı, izanı elden bırakmayan esnaf ve sanatkara sonuna kadar desteği sürdüreceğiz. İnşallah ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız “Biz esnafımızın, sanatkarımızın ekmeğiyle oynamıyoruz, tam tersine milletimizin ekmeğiyle oynayanlara derslerini veriyoruz” dedi.

 

YARARLI BİR TOPLANTI OLDU

 

Esnaf teşkilatının Türkiye’nin en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe Ankara’da ki toplantının esnaf ve kendileri için yararlı bir toplantı olduğunu kaydetti. Yaztepe “ Esnafımız 3-4 aydır sıkıntı içinde ve kredilerini ödemekte zorluk çekiyor. Hükümetimizin son zamanlarda Esnafımıza sağladığı güçlü destek esnafımızı gerçekten mutlu etmiştir ve güçlü kılmıştır. Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada esnafımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerinin devam edeceği müjdesini verdi” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10