Yüceer'den 3600 ek gösterge için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 657 sayılı Devlet memurları Kanuna göre sağlık, eğitim, avukatlık, din hizmetleri ve emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan memurların ek gö

Tekirdağ 14.02.2019 13:59:00 0
Yüceer

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer yaptığı açıklamada “ Özellikle son bir yıl içerisinde iktidarın her kademesinde yer alan yöneticiler tarafından bu beklentinin karşılanacağı ve söz konusu memurların 1. derece için ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağına ilişkin sözler verilmiş olmasına rağmen bu sözler tutulmamıştır. Memurlara her seçim döneminde verilen bu vaat artık vaat olmaktan çıkmalı ve hayata geçirilmelidir. Fakat iktidar bu hususu her seçim sonrasında sümen altı etmektedir. Biz CHP olarak memurlarımızın yaşadığı sıkıntıları yakından biliyor ve gerekli düzenlemelerin yapılması için elimizi taşın altına koyuyoruz, üzerimize düşeni sonuna kadar yapıyoruz.  Bu düzenleme geçene kadar biz bu işin peşini bırakmayacağız. 3600 ek gösterge verilene kadar konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

“BU AYIP İKTİDARINDIR”

 

Bir çok memurun geçim sıkıntısı nedeniyle ek iş yaptığını kaydeden Yüceer “ Bu ayıp iktidarındır. Ek göstergenin memurların maaşlarını, emekli aylıklarını ve emekli ikramiyelerini önemli ölçüde etkilediği dikkate alındığında bu görevleri icra eden memurlarımızın ve yıllarca emek vermiş memur emeklilerimizin gelirlerini artıracak böylesi bir düzenlemenin özellikle son bir yıl içinde yaşanan enflasyon değerleri düşünüldüğünde ne kadar faydalı olacağı açıktır” açıklamasında bulundu. Zor koşullarda çalışan infaz koruma memurlarının da 3600 ek gösterge konusunda taleplerine kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Yüceer, TBMM başkanlığına verdiği kanun teklifinde İnfaz koruma memurlarının da bu haktan faydalanması için düzenleme yapılmasını istedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10