Sancak devir teslim töreni yapıldı

57. Alay Yürüyüş Komitesi tarafından sancak devir teslim töreni düzenlendi.  Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen  törende Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanÄ

Tekirdağ 22.02.2019 15:25:00 0
Sancak devir teslim töreni yapıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Sancak Devir Teslim töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda büyük kahramanlıklar gösteren 19. Tümen'i Tekirdağ'da kurduğunu belirterek, "Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 22 Şubat 2015 tarihinde Çanakkale'ye giderken 57. Alay Sancağını, Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Beye teslim etmiştir. Daha sonra Gelibolu'ya giderek vatan savunmasına omuz veren 57. Alayın büyük komutanı ve kahraman askerleri, savaşın çok kritik bir safhasında düşman askerlerinin ilerleyişini canları pahasına durdurmuşlardır. Tarihin akışının değiştiği büyük bu büyük savaşta, 57. Alayın tüm fertleri şehit olmuştur. 57. Alayın cesareti, kahramanlığı ve mücadele ruhu Çanakkale Savaşı'nda görev alan tüm birliklere yayılmış ve çağın en modern silahlarına sahip 7 düvelin orduları mağlup edilmiştir. Çanakkale, Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden canlarını vatan uğrunda feda ettikleri, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bir kahraman olarak tarih sahnesine çıktığı ve tarihin akışının değiştiği yerdir” dedi.

 

“ŞANLI BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

 

Şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Savaşı’nın, Tekirdağ'dan başladığını ifade eden Başkan Albayrak, “Tarih bilinci ve vatan sevgisiyle kahraman gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkıyoruz. 57. Alay Sancak Teslim Töreninin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldiğimiz böylesine anlamlı bir günde Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, 57. Alay Şehitlerimizi ve vatanımız uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum"şeklinde konuştu.

 

DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

 

Sancak Devir Teslim Töreni yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Hikmet Selim Yılmaz'a sancağı teslim etmesi ile son buldu.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10