Dikkat! Son gün 28 Şubat

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, 7143 sayılı kanuna göre SGK' ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerin

Tekirdağ 25.02.2019 14:02:00 0
Dikkat! Son gün 28 Şubat

Tekirdağ SGK İl Müdürü Alan, yaptığı yazılı açıklamada, yapılandırmadan faydalanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya devam edeceklerini bildirdi. Borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ - ÜFE’ ye göre güncellenen borcun peşin veya 2 ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini hatırlatan İl Müdürü Alan yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenememiş taksit/peşin ödeme tutarları geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebilecek. 2018 Aralık ve 2019 Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemesi gereken GSS Prim borçları da  gecikme zammı uygulanmaksızın şubat sonunda ödenebilecek” dedi.

 

İCRA TAKİBİ VE HACİZ İŞLEMLERİ YAPILMAYACAK

 

Yapılandırmadan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten İl Müdürü Alan, Yapılandırma haklarının devam ettiren işverenlerimiz borcu yoktur belgesi alabilecek istihdam teşviklerinden yararlanabilecekler” dedi.

 

SAĞLIK HİZMETLERİNDE YARARLANMAYA BAŞLAYABİLECEKLER

 

Bağkur’lu sigortalıların hizmet süreleri dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinde yararlanmaya başlayabileceklerini belirten İl Müdürü Alan, hem Bağkur’lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının bulunmaması kaydıyla, bu tarihe kadar borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini vurguladı.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10