Tuvalet derdi derneği gerdi

Umumi tuvalet yoksunu Çerkezköy'de para getiren tek umumi tuvalet olarak faaliyet gösteren Çerkezköy otogarı tuvaleti bir kez daha Çerkezköy gündemine oturdu. 7 yıl önce dönemin AK Partili Belediye BaşkanÄ

Çerkezköy 26.02.2019 17:35:00 0
Tuvalet derdi derneği gerdi

7 yıldır tuvalet gelirini 3 engelli aileye tahsis ettiklerini ifade eden Çetinkaya aylık 2 bin 500 TL’lik tuvalet geliriyle derneğin doğalgaz elektrik faturaları ve diğer dernek giderlerini karşıladıklarını belirtti. Otogarın yeni süreçte ihaleye çıkacağından habersiz olduklarını, tesadüfen öğrendiklerinde ise son dakika ihaleye dahil olduklarını belirten Çetinkaya, bin 350 TL ile başlayan açık ihalede artırmalar 5 bin 500 TL’ye kadar çıkınca idare kuruşluk artırmaların sonunun gelmeyeceği gerekçesiyle katılımcılardan kapalı teklif istemesi üzerine iddiaya göre 6 bin TL fiyat veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 1 liralık farkla ihaleyi kaybedince ihale 6 bin 1 lira beden veren ikinci firmaya kaldı. Bu duruma sert tepki gösteren Çetinkaya, bu ihaleyle kendisiyle birlikte derneğin de cezalandırıldığını iddia etti.

 

“1 TL’YE PEŞKEŞ ÇEKİLDİK”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin bugün bulunduğu binanın Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy’e kazandırıldığını, bu bina ile Çerkezköy’de evlerine kapanan birçok engelli vatandaşın özgüveni ile evlerinden çıkarak sosyal hayata katıldığını söyleyen Çetinkaya, büyükşehir belediyesnini seçime günler kala, tek gelir kaynağı 1 liralık tuvalet geliri olan derneğin gelirinin 1 liralık bir farkla elinden alınmasının hakka da hukuka da vicdana da aykırı olduğunu iddia etti. Çetinkaya, bu duruma itiraz edeceklerini dile getirdi.

 

“MANİDAR BULUYORUZ”

 

Dernek binasının 6 katlı olması nedeniyle giderinin de bir o kadar fazla olduğunu dile getiren Çetinkaya, Tekirdağ’ın büyükşehir olması ve otogarların Büyükşehir’e devredilmesinin ardından dernek olarak dilekçe ile başvurarak sözleşme yapmak istediklerini, kendilerine şifayen verilen cevapta yüklenici firmayla devir işlemlerinin gerçekleşmediğinin, yüklenici firmanın mahkemeye verildiğinin söylendiğini belirtti. Otogar tuvaletinin seçimlere bir ay kala ihaleye çıkarılmasını manidar bulduklarını söyleyen Çetinkaya, “Otogardaki dükkanların yangından mal kaçırır gibi ihaleye çıkarılması ne kadar doğrudur” dedi. Bu gelirin ellerinden alınmasının ardından dernek faturalarını nasıl ödeyeceklerinin kaygısını yaşamaya başladıklarını, hem dernek gelirinin kesildiğini hem de engelli bir ailenin gelirinin kesildiğini dile getiren Çetinkaya, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tuvaletten elde edilecek gelire mi muhtaç?” dedi.

 

“GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORUZ”

 

Basın mensuplarının ‘İsminiz AK Parti belediye meclis üyeliği için geçiyordu. Konunun bununla alakası olabilir mi’ sorusu üzerine konuşan Çetinkaya “Süleyman Kozuva ve Mehmet Danyeli buraya gelerek kendileri ile çalışma teklif ettiler. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ‘Gel’ dedi de biz mi kendisine ‘hayır’ dedik. Mecliste bizden birisi olsun, sorunlarımızın çözülmesinde yardımcı olsun istedik. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay görev süresi boyunca bir kere gelip halimizi sormadı. 13 yıldır burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Sadece seçim dönemlerinde engellileri ziyaret ederek siyaset yapılmaz” dedi.

 

“ENGELLİLERİN SOSYAL YAŞANTISI BİTECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın 2014 seçimleri öncesi adaylığı sürecinde derneği ziyareti sırasında her zaman yanında olacağını söyleyerek her ilçeye böyle tesis yapma sözü verdiğini dile getiren Çetinkaya “Bırakın böyle tesis yapmayı elindekini bile koruyamadı. Bu güne kadar engellilerin her şeyiyle dernek olarak biz ilgilendik. Bu iş nedeniyle bizden intikam almak hiç şık olmadı. Siyaset derneğe zarar verecekse hemen şimdi istifa etmeye hazırım. Büyükşehir’in o tuvaletlere çok mu ihtiyacı vardı? Tuvalet gelirleri de gidince maalesef ki misafirhanemizi kapatmak zorunda kalacağız, engellilerimizin ulaşımı için aracımız çalıştıramayacağız. Bu hamleyle engellilerin sosyal yaşantısı bitecek” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10