"Tekirdağ'ın yeni bir anlayışa ihtiyacı var"

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında 31 Mart yapılacak yerel seçimler için Belediye başkan adayları tanıtıldı. Tekirdağ'ın ye

Tekirdağ 28.02.2019 13:19:00 0

Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleşen kahvaltılı programda Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Feti Pehlivan, Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya, Çorlu Belediye Başkan Adayı Murat Vakitçi, Ergene Belediye Başkan Adayı Oktay Çalışkan, Malkara Belediye Başkan Adayı Enes Kiremitçi, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Kalyon, Muratlı Belediye Başkan Adayı Tarık Eğcin, Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, Saray Belediye Başkan  Adayı Halil Gören, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Atakan Yaşar, Şarköy Belediye Başkan Adayı Levent Çotuk, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ayhan tarafından tanıtıldı.

 

“HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIR”

 

Tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan,Tekirdağ’ın yeni bir anlayışa, yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Yandaşa ve yan cebe değil vatandaşa hizmeti önceleyen “cepsiz ceketleriyle” yola çıktık. Dürüst başkan, dürüst yönetim anlayışını Trakya’nın incisi Tekirdağımıza hakim kılacağız.  Bugün Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Yarım asırlık yürüyüşün son temsilcisi Saadet Partimiz tertemiz mazisi, tertemiz kadrosu  ile tüm vatan sathında olduğu gibi Tekirdağ Büyükşehir, ilçeler ve dahi Çorlumuzda da kadirşinas halkımızın karşısına çıkmaya hazır” dedi.

 

BU KADRO TEKİRDAĞ’IN GÜVENCESİ

 

Bugüne kadar çizgilerinden, duruşlarından en ufak bir taviz vermediklerini ifade eden Pehlivan, “Yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. İstikrardan bahsedenlere sesleniyorum. İstikrar görmek isteyen bu salona baksın; çünkü bu salonda yolundan dönmeyenler var.Bu salonda şartlar ne olursa olsun sözünden vazgeçmeyenler var.  Bu salonda hakkı gördüğünde ona sahip çıkanlar, hakka teslim olanlar var. Diklenmek değil ama dik durmak nasıl olur, görmek isteyen bu salona baksın; Çünkü bu salonda, bütün haksızlıklara, bütün imkânsızlıklara, bütün engellere rağmen duruşundan taviz vermeyenler var. Bu salonda hiçbir makam, hiçbir menfaat beklemeden tavizsiz bir gayretle çalışan inanmış kadrolar var. İşte bu kadro Tekirdağ’ın güvencesi, sigortası, teminatıdır” dedi.

 

“ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT DİYORUZ”

 

‘Rantı değil insanı esas alan’ dürüst belediyecilik anlayışını Tekirdağ’a hâkim kılacak kadroları milletle buluşturduklarını ifade eden Pahlivan, “Hayırlı olsun. Nasıl ki, 1969 yılı maddi ve manevi kalkınmamızın, yerli ve milli duruşun başlangıç yılı olduysa 2019 yılı yaşanabilir bir Tekirdağ, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın adımı olacak inşallah. Biz dün ne dediysek, bugün de aynısını söylüyoruz, “Hak diyoruz, hukuk diyoruz, adalet diyoruz, üretim diyoruz, liyakat diyoruz. Kalkınma diyoruz. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz” dedi.

 

DÜRÜSTLÜĞÜ ŞİAR EDİNEN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI YENİDEN HÂKİM OLACAK

 

31 Mart seçimleriyle yeni bir dönem başlayacağını ifade eden Pehlivan, “3Ç; çöp-çukur-çamur,  3Y: yalakalık-yolsuzluk-yandaşlık son bulacak. Tıpkı 94 ruhunda olduğu gibi, ‘çalmadan çalışan’, dürüstlüğü şiar edinen bir belediyecilik anlayışı yeniden hâkim olacak” dedi.

 

“94 RUHU ANCAK MİLLİ GÖRÜŞ ZİHNİYETİ İLE GELİR”

 

 94 ruhuna yeniden döneceklerini ifade eden başka siyasilerin de olduğunu ifade eden Pehlivan, “Ama şunu iyi bilsinler ki ruh çağırmakla ruh gelmez. 94 ruhu ancak Milli Görüş zihniyeti ile gelir. Çünkü hizmet ve başarının temelinde kişiler değil, zihniyetler yatar. Milli Görüş’ün içerdiği ilkelere inanan ve bu ilkelere göre çalışan idareciler ancak efsanevi hizmetlerin altına imza atarlar. Hakkı üstün tutanlar, ibadet aşkıyla çalışanlar, ülkesine ve insanlığa büyük hizmetler yaparlar. Milli Görüşçüler başarılıdır. Çünkü Milli Görüş’ün temelinde dürüstlük vardır, samimiyet vardır. Öfke değil şefkat vardır. Zulüm değil adalet vardır. Kibir değil, tevazu vardır” dedi.

 

“NE YAZIK Kİ BUGÜN MANZARA ORTADA”

 

Pehlivan,Milli Görüş 50 yıllık geçmişinde birkaç kez koalisyon ortağı oldu.“En önemli bakanlıkları yönetti. 1994 yılında yerel yönetimlerde iktidara geldi. Peki, ne belediyelerimiz hakkında ne de bakanlarımız hakkında bir tane şaibe duydunuz mu? Bir tane usulsüzlük gördünüz mü? Bir tane yolsuzluk imasına şahit oldunuz mu? Hayır! Tam tersine, Milli Görüşçü kadrolar genel ve yerel yönetimlerde, rüşveti, iltiması, kayırmacılığı ve yolsuzluğu tarihe gömdüler. Hepiniz hatırlarsınız, yerel yönetimlerde iktidara geldiğimizde ilk işimiz; belediyelerde, “Rüşvet alan da veren de melundur” anlayışını hakim kılmış, hatta bu düsturu belediyelerin girişine tabela olarak asmıştık. Ne yazık ki bugün manzara ortada. Rüşvet alan da veren de melundur anlayışı gitti. Rüşvet alan da veren de memnundur anlayışı geldi. Geldiğimiz noktada belediyecilikte durumumuz; ‘helâlin adı kaldı, onu gören yok, haram kapışıldı hâlâ doyan yok. Bizim bu söylediklerimizi kuru birer seçim vaadi zannedenler geçmişimize bir baksınlar. Milli Görüş, yerel yönetimlerde birçok kere belediyeleri devraldı. Bu belediyelerde insanımıza parmak ısırtan icraatlarda bulunduk. Biz milletin, değil parasını, o paranın tozunu bile üzerine kondurmayan, harama tenezzül etmeyen bir zihniyete mensubuz. Bundan sonra da bu örnekler devam edecek inşallah” şeklinde konuştu.

 

BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!

 

İlkelerine sadık kalacaklarını ifade eden Pehlivan, Huzurlarınıza ‘dürüst belediyecilik anlayışıyla’ çıktık.İşi ehline vereceğiz. Ayrımcılık ve partizanlık yapmayacağız. Kapalı kapılar ardında iş görmeyeceğiz.Adil olacağız. Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Hizmetlerimizi doğru, hızlı ve estetik biçimde yapacağız. Yöresel imkân ve kaynakları harekete geçireceğiz. Kültürel değerleri koruyacağız. Sorunlara çare olacak bir anlayış tesis edeceğiz. Biz belediyecilik anlayışımız ile üniversite öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin dertlerine çare olacağız. Biz belediyecilik anlayışımız ile kadınlarımızın dertlerine çare olacağız.Biz belediyecilik anlayışımız ile çocuklarımıza ve gençlerimize umut dolu yarınlar inşa edeceğiz Hayvan barınakları ve buna dair her türlü unsur yeniden düzenleyeceğiz.  Dost bir belediyecilik kuracağız. 31 Mart bu konuda bir milat olacak. Aziz milletimiz; Adam kayırmayı ve torpili; liyakat ile değiştirecektir. Yolsuzluğu ve  rantı; alın teri ile değiştirecektir. Umutsuzluğu umutla değiştirecektir. Kasvet şehirlerini huzur şehirleri ile değiştirecektir. Kibir belediyeciliğini tevazu belediyeciliği ile değiştirecektir. 31 Mart bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmayınız” dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10