Öztürk: Vatandaşların can güvenliği hiçe sayılmış oldu

S.S. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk  bugün saat 13.00'te basın açıklaması gerçekleştirdi. Öztürk'ün Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi 38. Sokak giri

Çerkezköy 28.02.2019 15:17:00 0
 Öztürk: Vatandaşların can güvenliği hiçe sayılmış oldu

Ali Öztürk yaptığı açıklamada, “ S.S. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi olarak Çerkezköy şehir içi ve  Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi’ne yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Daha önce İsmetpaşa Mahallesi 38. Sokak’tan giriş çıkışların, can ve mal güvenliği açısında tehlike yaratması nedeniyle güzergahın değiştirilmesi için UKOME’ye dilekçe verdik. Bu talebimiz haklı bulundu. Bu kapsamda can, mal ve yolcu güvenliği bulunmadığı ve yolda da hız şeridi olmadığı gerekçesiyle güzergahımız değiştirilerek Yıldızkent Kavşağı, Gazi Osmanpaşa Caddesi ve Levent Caddesi’nden giriş çıkış yapılması yönünde karar verildi. Ancak UKOME çalışma barışının sağlanması kapsamında yeniden aldığı kararla can,mal ve yolcu güvenliği olmayan sokaktan ana yola çıkış yapmamız yönünde karar verdi. İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinin can güvenliği de bu alınan son karar ile hiçe sayılmış oldu” dedi.

 

 

 

PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLATILDI

 

UKOME’nin can, mal ve yolcu güvenliği yok dediği yerden kooperatif araçlarımızın giriş çıkış yapmasına karar vermesine bir anlam veremiyoruz.  Bu kararın verilmesindeki etken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın siyasi etkisinin olmasıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı- Kızılpınar arasına araç koymasından sonra bu durum meydana geldi. UKOME’nin aldığı son karar gereğince Perşembe günü itibariyle can, mal ve yolcu güvenliği olmayan sokaktan ana yola çıkış yapmaya başlanıldı” dedi.

 

KARARIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ

 

UKOME’nin aldığı son kararın yanlış olduğunu ifade eden Ali Öztürk, “Yeniden önceki karar doğrultusunda kendilerinin güzergahtan İsmetpaşa Mahallesine giriş ve çıkış yapılmasını istediklerini belirterek, UKOME’nin son verdiği karardan dönmez ise kararın iptali için mahkemeye  başvuracaklarını da belirtti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10