Akay'dan Ehlibeyt Dergahına ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay seçim çalışmaları çerçevesinde Çerkezköy Ehlibeyt Dergahını ziyaret ederek 5 yıllık görev s

Çerkezköy 4.03.2019 16:24:00 0
Akay

Ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, meclis üyesi Binali Etyemez ve partililer eşlik etti.

 

 

 

HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL GÜNLERE KAVUŞACAĞIZ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı yaptığı güzel çalışmalardan dolayı takdir ettiklerini belirterek, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri için Akay’a başarılar diledi. Çerkezköy’de güzel bir birlik beraberlik örneği oluşturulduğunun altını çizen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu birlik beraberliği yeni dönemde de devam ettireceğiz. Biz 5 yıl boyunca görevimizi herhangi bir siyasi bakış ile değil; herkesi kucaklayan bir anlayışla yerine getirdik. Hayatımın hiçbir anında ayrıştırıcı bir dil kullanmadım. Her zaman uzlaşmadan, birlik beraberlikten yana oldum. Biz sadece geleceğimize baktık. Birlik beraberliğimizi nasıl daha da güçlendirebiliriz diye düşündük. İnşallah hep birlikte daha güzel günlere kavuşacağız” diye konuştu.Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 5 yıllık görev süresince gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Çerkezköy halkının teveccühü, Allah’ın izni ile Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini ve Belediye kapısından içeri girerken parti rozetini çıkarıp herkesin Belediye Başkanı olmaya gayret ettiğini ifade eden Akay “ Görev sürem boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etmeye çalıştım. 5 yıl boyunca ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak hizmet etmeye çalıştık. Sen demedik, senden demedik, ben demedik, benden demedik hizmet ettik. 5 yıl boyunca bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası ile hizmet etme gayretinde olduk” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞTIK”

 

Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonunu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Akay “ Çerkezköy’ün  derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallemizde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladık” dedi. 5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Deresi’ndeki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını belirten Akay, artık ev ve iş yerlerini suyun basmadığını belirterek, “Kızılpınar Mahallemizde 85 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. 250 sokak ve 17 caddede alt ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. Bundan sonraki süreçte 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan çalışmalarının aynısını Kızılpınar’da da gerçekleştireceğiz” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ VE KENT PARK AÇILIYOR

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve çok yakında hizmete açılacağını belirten Akay “ Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi ve buranın da en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyip, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık. Kent genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, vatandaşın alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk. Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk. Binlerce çocuğumuz aileleri ile birlikte burada güzel vakit geçiriyor” ifadelerini kullandı.

 

GÖNÜLLEERE DOKUNAN BİR BELEDİYE OLDUK

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10