Öğrencilerin beğenisine sunuldu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2018 yılı içinde hizmete açılan ve Ressam İbrahim Balaban Müzesi, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Vatan Şairi büyük usta Nazım Hikmet Ran'ın cezae

Süleymanpaşa 4.03.2019 17:07:00 0
Öğrencilerin beğenisine sunuldu

Nazım Hikmet’in şiirlerinden oyunlaştırılan ve Tekirdağlı tiyatro sanatçısı Murat Başyazgan tarafından sahnelenen oyun, Ressam İbrahim Balaban Müzesi’nde Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin beğenisine sunuldu.

 

ESERLERİ İNCELEDİLER

 

Ben İçeri Girdiğimden Beri, Vatan Haini, Tahir ile Zühre Meselesi ve Ceviz Ağacı gibi ünlü Nazım Hikmet şiirlerinin canlandırıldığı tek kişilik performans, Nazım Hikmet’in Balaban’ın en ünlü eserlerinden biri olan Bahar isimli tablosu için yazdığı şiirle sona erdi. Performansın ardından öğrenciler Ressam İbrahim Balaban Müzesi’ni gezerek Balaban’ın eserlerini incelediler.

 

 “MÜZELERLE VATANDAŞLARIMIZI BİR ARAYA GETİREN ETKİNLİKLER ARTACAK”

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa’nın ana vizyonlarından biri de bir kültür kenti olmaktır. Bu amaçla kentimizin en eski mahallelerinden biri olan Ertuğrul Mahallesi’nde müzeler sokağı oluşturuyoruz. Bu müzelerden biri Nazım Hikmet’in cezaevi yoldaşı Ressam İbrahim Balaban Müzesi. Müze açmak önemli ama tek başına yeterli değil. Müzelerin vatandaşlarla buluşması lazım. Bu buluşmalar sayesinde kültür kenti olma yolunda başarı elde edebiliriz. Avrupa’nın birçok kentinde müzeler farklı etkinliklere de ev sahipliği yapar. Tekirdağ’ın yetiştirdiği sanatçıların müzelerimizde şiir dinletileri gibi etkinliklerle vatandaşlarımıza ulaşmasından mutluluk duyuyorum. Bu tarz sanatsal çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10