Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklikler" konulu seminer, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipli?

Çerkezköy 4.03.2019 17:23:00 0
Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklikler” konulu seminer düzenlendi. Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda bugün saat 14:00- 16:00’da düzenlenen seminere yaklaşık 80 kişi katıldı.

 

 

 

“YENİLENEN DEPREM TEHLİKE HARİTASI İLE TEKİRDAĞ’IN DEPREM RİSKİ ARTTI”

 

Seminerde açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını ifade etti. Yenilenen deprem tehlike haritası ile Tekirdağ’ın deprem riskinin arttığını ifade eden Tohumcu, “Geçmişte yapılan sağlıksız yapılaşmanın oluşturduğu yapıların depremler sonrası uğradığı yıkımlar nedeniyle ülkemiz büyük kayıplar yaşamıştır. Hatta sadece depremler değil, geçen ay İstanbul Kartal’daki binanın çökmesi, bize sağlıksız yapıların her an tehlike oluşturabileceğini açıkça göstermiştir. Bu nedenle yapı denetimin konusunda uzman personele sahip kurumsallaşmış firmalar vasıtasıyla yürütülmesi gereğinden hareketle bakanlığımız 2001 yılından bugüne bazı düzenlemeler yapmıştır” dedi.

 

“2011 YILINDA 81 İLE YAYILDI”

 

Tohumcu, 2001 yılında 19 pilot ilde başlayan yapı denetim sisteminin, 2011 yılında 81 ile yayıldığını ifade ederek,  “Bugün ise 1 Ocak itibariyle hangi yapıda hangi yapı denetim firmasının görev alacağı bakanlığımızca belirlenmeye başlanmıştır. Böylelikle hiçbir yapı denetim firması ile yapı müteahhidi arasında ticari bağ kurulamayacak, adil bir dağıtım ile yapı denetim kuruluşlarımızın ve sektörde görev yapan mühendis, mimar ve teknik personelimizin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanacaktır. Yeşil, çevreye duyarlı, güvenli, medeniyet anlayışımıza ve yerel mimariye uygun yapılar inşa etme gayesiyle çalışan tüm yapı denetim sektör ve paydaşlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

KONUŞMACILAR KONU HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Tohumcunun konuşmasının ardından Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan Mimar Uluç Berat Körpınar yapı denetimi uygulama yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik konusunda bilgiler verdi. Ardından Mimar Gamze Başak Yurttaşan da yapı sahipleri denetimi hizmet sözleşmesi imzalayacak kuruluşların elektronik ortamda belirlenmesine ilişkin usul esaslara dair tebliğ hakkında bilgilendirme yaptı.

 

KATILIMCILARIN SORULARI YANITLANDI

 

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan Makine Mühendisi Gazanfer Çoban ise katılımcıları Elektronik Beton Sistemi(EBİS)’ne genel bakış hakkında bilgilendirdi. Ardından da Türk Telekom A.Ş. Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde görev yapan elektronik haberleşme konusunda, Uzman Taner Bakan da, yenilenen bina içi elektronik haberleşme tesisatı teknik şartnamesi konusunda bilgiler verdi. Konuşmacılar yaptığı bilgilendirme sonunda da katılımcıların sorularını yanıtladılar.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10