Cumhuriyetin çocuklarından örnek davranış

Çerkezköy Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin kendi imkanlarıyla çektikleri kısa metrajlı film, kısa sürede takdir üstüne takdir topluyor. Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Karademirâ??

Çerkezköy 4.03.2019 19:29:00 0
Cumhuriyetin çocuklarından örnek davranış

Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin rol aldığı “Hayalime Beş Kala” adlı film, Ender Öğretmen'in askerliğinin ardından Türkçe öğretmeni olarak atandığı ilk görev yeri olan ve trenle geldiği Çerkezköy Tren İstasyonu’nda başlıyor. Çerkezköy’ün sosyokültürel yaşantısını da göz önünde bulunduran genç öğretmenin dikkatini Çerkezköy Tren Garı'nda oturan Hayal çekiyor. Ardından derse giden öğretmen, kendini tanıttıktan kısa bir süre sonra kapı çalınarak ortaokul öğrencisi Hayal içeri giriyor. Bu durumu hayatın doğal akışında değerlendiren öğretmen derse devam ederken, ertesi gün okul koridorunda Hayal’i bir başka meslektaşının sert ifadelerle azarlamasına şahit olması ise Ender Öğretmen'in okulun rehberlik öğretmeniyle temas kurmasına neden oluyor. Hayal hakkında ön bilgi edinen Ender Öğretmen ardından okul idaresinden alınan izinle Hayal’in ailesiyle temas kurmak istiyor. Ender Öğretmen, senaryo gereği Rehber Öğretmenini canlandıran Gamze Öğretmen ile birlikte Bağlık Mahallesi tarafında Hayal’in ailesini ziyaret ediyor. Hayal’in annesi rolünü canlandıran okulun Türkçe Öğretmeni Melike Dinçer, kızının öğretmenlerini karşısında görünce bir taraftan şaşkınlığını öbür taraftan da heyecanını gizleyemiyor. Hayal’in her sabah okula geç gelmesinin nedenini merak eden Ender Öğretmen ve Rehberlik Öğretmeni Gamze, Hayal’in annesi Melike’den duydukları 4 yıl önceki yaşanan gerçek olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezlerken, Ender Öğretmen, şehit olan abisinin söz verdiği gibi dönemeyişinin travmasını yaşayan Hayal’i içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkarabilirim diye düşünüyor. Eve gittiğinde çantasından yedek subaylığından kalan askeri üniformasını çıkarıp üzerine giyen Ender Öğretmen, ertesi sabah Çerkezköy Tren İstasyonu’na gittiğinde Hayal’i de her zamanki gibi saat 8:30 trenini beklerken buluyor. Hayal’in abisinin gelmeyişinin hayal kırıklığı içerisinde okula gitmek üzere banktan kalktığı sırada, asker kıyafetleri ile Hayal’in abisinin rolüne bürünen Ender Öğretmen'in abisinin hitabıyla “Hayal’im” diye seslenmesi üzerine geri dönen Hayal, asker kamuflajları içerisinde karşısında bulduğu öğretmenine sarılıyor.

 

ÖĞRETMEN VEÖĞRENCİLER ROL ALDI

 

Filmde Ender Öğretmen rolünü Tarık Yavaş, Hayal rolünü okul öğrencilerinden Hayat Toprak, Hayal’in küçüklüğü rolünü kardeşi Necla Hayal Toprak, Hayal’in abisi rolünü Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencisi Efe Barça Küçükler, Hayal’in annesi rolünü Türkçe Öğretmeni Melike Dinçer, Rehber Öğretmeni rolünü Fen Bilimleri Öğretmeni Gamze Kulacan, Hayal’i azarlayan öğretmen rolünü Kerem Yılmaz Vardar, okulun müdür yardımcısı rolünü Din Kültürü Öğretmen'i Cahit Tosun canlandırdı. Filmde okul öğrencilerinden Atakan Varol ve Gökberk Çelebi de rol aldı. Filmde Hayal’in babası rolünü ise Özgür Dinçer canlandırdı. Film ekibi ile yapılan pöportaj ve film bugün Çerkezköy Haber Gazetesi’nin sosyal medya hesabından da yayınlandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10