Çerkezköylü seçmen sandıktan ne bekliyor?

31 Mart'ta sandığa gidecek olan Çerkezköylü 112 bin 30 seçmen sandıktan ne bekliyor? Çerkezköy Haber Gazetesi olarak Çerkezköylü vatandaşların  2019 yerel seçimlerinden beklentilerini sorduk. BazÄ

Çerkezköy 5.03.2019 14:19:00 0
Çerkezköylü seçmen sandıktan ne bekliyor?

Genç Mühendislik İşletme Sahibi Seyfullah Dirisağlık, Çerkezköy halkı için çok güzel şeyler olmasını istediklerini dile getirdi. Yapılan projeler hakkında eleştiride bulunan Feyzullah Dirisağlık, “Tek yön uygulaması hiç hoş olmadı. Park bahçe güzel oldu ama o kadar ağırlıklı olmasına gerek yok. Çerkezköy’ün otopark sorunu çözülsün” dedi.  Yıldırım Beyazıt Mahalle sakinlerinin ezan sesini duyamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını belirten Feyzullah Dirisağlık, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne bir camii istediklerini ifade ederek, gelecek seçimlerin Çerkezköy halkına hayırlı olmasını diledi.

 

“TEK YÖN UYGULAMASI KALDIRILMALI”

 

Şu anda yapılan projeleri yetersiz bulduğunu dile getiren İkbal Perde İşletme Sahibi Ahmet Tokmak: “Tek yön uygulaması da bana mantıklı gelmiyor. Çünkü çok fazla sıkıntı var. Yayalar karşıdan karşıya geçerken çok fazla problemler yaşanıyor. Çünkü tek şerit çalışıyor. Altı yol kavşağının bir düzene sokulmasını istiyoruz. Bununla alakalı bir proje var mıdır onu da bilmiyoruz. Otopark sorunun bir an önce çözülmesini istiyorum” dedi.  Yapılan park bahçe çalışmalarının iyi olduğunu ifade eden Ahmet Tokmak, “Zaten sosyal yaşam alanı burada azdı. Sosyal alanların biraz daha genişlemesini istiyoruz” dedi.  Şu anda piyasanın dengesinin çok bozuk olduğunu ifade eden Ahmet Tokmak,  “Kimsenin ne geldiği ne gittiği var. Bu bölgenin biraz daha canlanması gerekiyor. Şu anda ticaret Çerkezköy’de Atatürk Caddesi’nde kafelerin yoğun olduğu bölgede var. Bankaların ve nalburların yoğun olduğu bölgeye genellikle işi olan vatandaşlar geliyor. Bu bölgede insanların gelmesini sağlayacak iş yerlerinin olması sağlanmalı. Pazar yerinin yan tarafının bir iş merkezi haline getirilmesini isterdim. Ama sadece park yapıldı oraya. Güzel ama yetersiz” dedi.

 

“EŞİTLİK BU İSE PES”

 

Tek yön uygulamasından şikayetçi olduğunu ifade eden İnci Perde İşletme Sahibi Selim Sekendiz, ayrımcılık yapılmaması gerektiğini belirterek, “ Sebebi de şu; Benim binanın 5. metrede su gideri arızalı. Ona belediye 5 metreye kadar bizi ilgilendirmez diyor. Size ait diyorlar. Komşunun binada yapmış olduğu tadilat molozları belediye araçları ile toplatılıyor. Belediyecilik bu mu? Kemal Kılıçdaroğlu eşitlikten bahsediyor. Herkese eşit davranacağız diyor. Eşitlik bu ise pes. Ben Süleyman Kozuva’nın ilçeye çok iyi olacağını düşünüyorum” dedi. Yapılan Kent Park projesini de eleştiren Selim Sekendiz, “Pazar yerinin yanına yapılan kent parka geceleri kaç tane aile gidebilecek? Yoksa sarhoşların meskeni mi olacak? Çok tenha bir yer. Oraya katlı otopark yapılsa idi, cüzi bir rakam karşılığında insanlar araçlarını çekse idi, şu ilçenin araç kirliliğinin en azından bir kısmının önüne geçilmez miydi? Kapalı otoparkın bulunduğu alan bu belediye başkanından önce her hafta yıkanırdı. Maalesef şu anda çocukların bulunduğu alanlar güvercin pisliğinden geçilmiyor. Bu belediyenin yaptığı doğru şey parkları belirli grupların elinden alarak vatandaşların alanına açmasıdır. Bunu  takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“PARKLARIN DENETLENMESİNİN İSTİYORUZ”

 

Tek yön uygulamasının kaldırılması gerektiğini ifade eden Melek Gületekin, “Seçimlerden beklediğim inşallah öncekini aratmazlar. Park bahçelerden memnun değilim. Bazı parklarda ateş yakılıyor, parklarda uygun olmayan görüntüler oluşuyor. Parkların denetlenmesinin istiyoruz” dedi.

 

YAŞANABİLİR BİR ÇERKEZKÖY İSTİYORUZ

 

Yaşanabilir bir Çerkezköy istediklerini dile getiren Zümbül Oto Lastik İşletme Sahibi Ali Zümbül, Otopark sorunu çözülsün. Yeşil alanların artmasını bekliyoruz. Mahallerde düğün salonu olsun. Atatürk Caddesi’ndeki parklanmanın çapraz değil düz olmasını istiyoruz. Atatürk Caddesi’nde İnan Sokak’a kadar gelen kaldırımın Narin’e kadar devam etmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“SADECE SEÇİM ZAMANINDA ESNAFIN HALİNİ SORMAYIN”

 

Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının ardından su fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Kral Erkek Kuaförü Sahibi Ramazan Baş, Yükselen su fiyatların düşürülmesini istiyorum. 5 ton suya 70 TL ödedim. Böyle bir adaletsizlik olmaz. Şu anda hizmet denen bir şey yok. Kimse gelip esnafın halini hatırını sormuyor. Sadece seçim zamanında esnafın halini sormayın” dedi.

 

“ESNAF OLARAK BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

 

Sabri Çıbık: Lostra salonumuzun şu anda bulunduğu yerden kaldırılıp insanların daha kalabalık olduğu bir yere taşınmasını istiyoruz.  Tek yön uygulamasından da hiç memnun değiliz. Esnaf olarak bu durumdan şikayetçiyiz” dedi.  

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10