Akay: Yeni dönemde sıkıntılar son bulacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy'de öğrenci taşımacılığı yapan S ve J Plaka sahipleri ile bir araya geldi.  Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan Kıvanç Kırath

Çerkezköy 7.03.2019 19:05:00 0
Akay: Yeni dönemde sıkıntılar son bulacak

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Bugüne kadar sıkıntılarınızın çözümü için gerekeni yaptım. Yeni dönemde de yasalar çerçevesinde yönetmenlikte değiştirilmesi gerekenleri sizlerin menfaatine değiştirerek sıkıntılarınızın çözüme kavuşturulmasını sağlayacağım. S plakalarda olduğu gibi J plakaların önümüzdeki yeni dönemde de bölgeselliği konusunda gerekeni yaparak korsan taşımacılığın önüne geçilecektir. Ben her zaman sizlerin hak ve hukukunu korumaya özen gösteriyorum. Yeni dönemde de sizlerin hak ve hukukunu  korumaya devam edeceğim” dedi.

 

  YIL BOYUNCA SIKINTILARINIZI ÇÖZMEYE ÇALIŞTIM

 

Kooperatif üyelerinin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Başkan Akay, “30 Mart 2014’ten  biliyorsunuz Tekirdağ Büyükşehir oldu  ve  UKOME kuruldu.  Büyük şehir olmazdan önce J, S, M plakalar ilçe belediye meclis kararları ile veriliyordu. Büyükşehir olmamızdan sonra tasa gereği bu Büyükşehir’e devredildi. Bu tarihten itibaren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile tanıştık.  Bu tarihten sonra da sizlerin sıkıntılarınızın çözümü konusunda gerekli çalışmayı yaptım. Sıkıntılarınızı da yakınen takip ediyorum.  Yeni dönemde bu sıkıntılarınızın son bulması için  çalışacağım” dedi.

 

SİZLERİ MAĞDUR ETMEDEN GEREKLİ ÇÖZÜMLERİ ÜRETECEĞİZ

 

Başkan Vahap Akay, Çerkezköy’ün 170 bin nüfusu ile Tekirdağ’ın 3. büyük ilçesi olduğunu  ve her geçen gün de nüfusunun arttığını belirterek, “Gerek öğrenci taşımacılığı ve gerekse de servis taşımacılığının  bölgemizde en yoğun olarak yaşandığı bir ilçeyiz. Yaptığınız iş çok zor ve  bir o kadar da meşakkatli ve sorumluluk isteyen bir iş. Yasalardan, yönetmeliklerden yaşadığınız sıkıntıları  çok iyi biliyorum. Önümüzdeki yeni dönemde yönetmelikten kaynaklanan sorunlarınızı kalem kalem sizler ile  görüşerek konuşarak değerlendirip, sizleri mağdur etmeden gerekli  çözümleri üreteceğiz” dedi.

 

KORSAN TAŞIMACILIKLA DA ÇOK KARARLI MÜCADELE EDİLECEK

 

S Plakada alınan ‘Bölgesellik’ kararını önümüzdeki dönem J plaka içinde  savunacaklarını kaydeden  Başkan Akay, “Korsan taşımacılık ile  çok kararlı bir şekilde mücadele edilecektir. Korsan ile mücadelede zabıta ve emniyetin ortak hareket etmesi, uygulama ve denetim yapmasının zaruri olduğunu görüyoruz . İnşallah yeni dönemde bu şekilde denetimler yapılacak ve  bu konunun bizzat  ben takipçisi olacağım. Çerkezköy’ün, Çerkezköy esnafının hangi hakkı, hukuku varsa bugüne kadar  hep koruduğunu ve bundan  sonrada koruyup, kollamaya devam edeceğim. Sizlerin ve tüm esnaflarımızın hak ve hukukunun korunması konusunda da siyasi bedel ödemeye de hazır olduğumu bilmenizi isterim. Ben ilçemdeki hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyorum. Her esnaf kendi iş kolunda sıkıntısın sorunsuz bir şekilde hizmet vermesinden yanayım.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10