"Sonsuzluk ve Bir An" isimli sergi açıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel'in "Sonsuzluk ve Bir An" isimli Kişisel Resim Sergisi aç

Tekirdağ 10.03.2019 16:49:00 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen  sergi açılışına NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, aynı fakültelerin Dekan Yardımcıları, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

 

“SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR”

 

Prof. Dr. Bülent EKER açılış konuşmasında “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden yola çıkarak Üniversitede sanata verilen önemi vurgulayıp, desteklerinin devam edeceğini belirtirken, seerlerin sahibi Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL ise üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültelerinin en önemli fakültelerden olduğunu ve prestij göstergesi kabul edildiğini belirterek, bilimin olduğu yerde sanat ve sanatın olduğu yerde bilim olduğu sürece üniversitemizin de farkını yansıtacağını belirtti.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10