Bakan Kurum: "Yılda 300 bin, 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz"

Cumhur ittifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, 159 projesini ve meclis üyesi adaylarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katıldığı programda tanıttı. Progra

Çerkezköy 10.03.2019 19:57:00 0
Bakan Kurum:

Namık Kemal Bulvarındaki Kapalı Spor Salonunda ki programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncağül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan, Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, AK Parti İl Başkanı Mülahim Kuru, Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ile partililer katıldı.

 

 

 

 

“CUMHURBAŞKANIMIZA SÖZÜMÜZ VAR”

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün konuşması ile devam etti. Çerkezköy’ün daha da büyütüp geliştirmek istediklerini dile getiren Kök “Cumhurbaşkanına sözümüz var. Çıktığımız bu kutlu yolda gecemizi gündüzümüze katarak çalışcağız. 31 Mart günü Çerkezköy ak belediyeciliğe kavuşacak. Çerkezköy’ü hazırladığımız 159 ak proje ile baştan sona değiştireceğiz” dedi.

 

 

 

 

“SİYASETTEN DE TİCARETTEN DE ANLAR”

 

CHP’li belediye başkanı Vahap Akay’ın seçime 3 hafta kala panik havasına büründüğünü kaydeden Kök “ ürekli bizim adayımızı üzerinden siyaset yapmaya, büyükşehirin gecikmiş yatırımlarını kendi yatırımıymış gibi göstererek oy alma derdine düştü. Yemezler kardeşim, bu oyunları yemezler. Sen 5 yıldır bu ilçenin belediye başkanısın. Parkları çiçeklendirmekten başka ne yaptın? Tepe’ye servet harcayarak 3 liraya yapılacak işi 15 liraya yaptırıp büyük bir park yaptın. Hakkını yememek lazım. Bir de Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerini tek yön yaparak içinden çıkılmaz bir hale soktun. Yemyeşil ağaçları söktün. Son günlerde yok Kent Park, yok Kültür Merkezi, yok Yüzme Havuzu, yok o, yok bu, konuşup duruyor CHP’li belediye başkanı. Bak sayın aday. Övündüğün o yatırımları büyükşehir yapıyor. Sen de kendin yapıyormuşsun gibi halkı kandırmaya çalışıyorsun. Büyükşehir de zaten yok saydığı Çerkezköy’e sonunda 2 eser yaptı. Bunların açılışının da seçime doğru yapılmasını bizim için çok manidar” dedi. Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın “O kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum” sözlerine CHP’li Başkan Vahap Akay’ın alındığını ifade eden Kök “ Hemen cevap verdi. Dedi ki ‘sen sadece ticaretten anlarsın’. Bizim adayımız ticaretten de anlar, siyasetten de anlar, bürokrasiden de anlar” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E BALYOZU VURACAĞIZ”

 

İlçe Başkanı Ümit Kök’ün ardından MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz konuştu. Aydeniz, Yenikapı ruhu ile Cumhur İttifakının güçlendiğini kaydederek “ Bu salona sığmadınız ve daha büyük salon ihtiyacı doğurduğunuz için teşekkürler. Cumhur İttifakı Yenikapı ruhu ile canlanmış, 16 Nisan ve 24 Haziran seçimlerinde taçlanmış, 31 Martta perçinleşecektir. Yaygara kopararak, bağırarak konuşanlara inat bu salonları dolduran sizler sayesinde seçimi kazanacağız. Hepinize teşekkür ediyorum. Kıymetli ilçe başkanım da değindi, son 20 günde kaybetme korkusuna kapılan bir aday, sürekli Cumhur İttifakı adayımıza hakaret ve iftira atarak siyaset yapma peşindeler. Bugün bu salonda Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin ruhunu görebiliyorum. Türk dünyasının ve İslam aleminin anahtarı olan Cumhur İttifakı ile alnımızın akıyla bu seçimlerden çıkacağız. Cumhur İttifakı zayıflarsa Filistin’in, Arakan’ın, Doğu Türkistan’ın ve İslam dünyasında mazlumların sesi kısılır. Biz bu ruhu Ömer Halisdemir’lerle, Fethi Sekinlerle, Fırat Yılmaz Çakıroğulları ile gösterdik. Sonsuza kadar bu birlikteliğimizi koruyacağız, et ve tırnak gibi olduğumuzu gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Biz ülkücüler kendimizi demirci çırağı gibi görürüz, bizim ustamız Dr. Devlet Bahçeli’dir. Onun balyoz vurduğu yere biz çekiz vururuz. Devlet bahçeli bize cumhur ittifakı demiş de biz Çerkezköy’e balyozu vuracağız. Biz Allah’ın izniyle, 31 Mart akşamı tüm hemşehrilerimizle galip ayrılacağız” dedi.

 

 

 
 

PROJELERİNİ AÇIKLADI

 

Çerkezköy’ün kaderinin değişeceğini söyleyen Kozuva, Kent Meydanı ve Otopark, Hafif Raylı Sistem Projesi, Bağlık Alt Geçit Projesi, Amfi Park Projesi, Veliköy Dere Islahı, Sevgi Anaokulu ve Çocuk Kültür Evi Projesi, düğün salonları, Gençlik Merkezi Projesi, Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Şelale Park Projesi, Taziye Evleri ve Misafirhaneler, üst geçitler ve yaya geçitleri, hamam, Çerkezköy Millet Bahçesi projelerinin slaytlarını katılımcılarla paylaştı. Çerkezköy için 159 projelerinin olduğunu kaydeden Kozuva, hepsinin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“YENİ BİR TARİH SAYFASI OLACAKTIR”

 

Programda Cumhur İttifakı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan da konuşma gerçekletiştirdi. Kozuva’nın projeleri arasında yer alan hamam projesine değinen Özcan “Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı var. CHP belediyesinden alındıktan sonra buna ihtiyaç var. Bu proje cidden çok güzel. Ama bu projeleri yapması için bana ihtiyaç var. Suyun başı bende, yani Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz her yere yazıyoruz gönül belediyeciliğinden bahsediyoruz. Bundan ne anlıyoruz, İmar mı, asfalt mı, yol mu? En büyük proje kırık gönülleri tamir etmek. 1059 projemizi Süleymanpaşa’da izleteceğiz. Biz ilk olarak israftan kaçınacağız. 31 Mart’a az kaldı, herkese ulaşmamız lazım. Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdik. İnşallah seçimi kazanacağız. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp anlatalım. İnşallah hepimizin yeni tarih sayfası olacaktır.” diye konuştu. 

 


 

 

 

“1 NİSAN DİRİLİŞ OLACAK”

 

Programda daha sonra konuşan AK Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel “ 31 Marta üç hafta kalmışken salondaki parıltıyı görünce daha da inanıyoruz. Bizim karşısında hiçbir değeri olmayan, 40 yıldır Türk milletine acı günler yaşatan zillet ittifakı bir köşede diğer yanda ise Cumhur İttifakımız var. Aziz milletimiz ne yapacağını bilir. 31 Mart kurtuluş 1 Nisan diriliş olacaktır” açıklamasında bulundu.

 

 

 

“İMF’YE BORCUMUZU ÖDEDİK”

 

Tekirdağ bizim Anadolu’dan Avrupa’ya geçişimizin, Rumeli’ye uzanışımızın şehridir” diyerek konuşmasına başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “ Türkiye son on altı yılda demokrasi ve kalkınmada hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaştı. 16 yılda karşımıza sürekli çelmeler, tuzaklar, oyunlar çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Türkiye son 16 yılda her alanda bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Artık İHA’larımız, SİHA’larımız var. Biz insansız hava araçlarını üretmemiz olsaydık Afrin’de Fırat Kalkanı Harekatında durum çok farklı olurdu. Ekonomide bağımlıydık. Ekonomide İMF’den bağımsız karar alamıyorduk. Ama AK Parti iktidarıyla İMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcumuzu ödedik ve ekonomik bağımsızlığımızı aldık. İşte AK Parti budur. 16 yıldır kişi başı gelirimizi 236 milyardan tam 860 milyar dolara yükselttik. Yılda o zaman 36 milyar dolar ihracatımız vardı, şuanda 160 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Yılda 70 milyar liralık yatırım yapan bir ülkeydik. Şuan yılda 266 milyar lira yatırım yapan bir ülke haline geldik. Eskiden darbelere, cuntalara teslim olan bir ülke vardı. Şimdi darbecilerin karşısına aslan gibi dikilen, 16 saat milletiyle beraber tankların önüne çıkan, darbeye dur diyen bir ülke var” diye konuştu.

 

 

 

 

“PROJELERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

 

Kurum “ Tekirdağ’a son 16 yılda her alanda büyük hizmetler yaptık. Tekirdağ bugün yüksek kaliteli tarım ürünleri ve hayvancılığın yapıldığı ileri teknoloji sanayi bölgelerine sahip bir konuma geldi. 2023 vizyonu olarak da uluslar arası ticaret merkezi, lojistik merkezi, turizm merkezi olma yolunda karalı bir şekilde ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Tekirdağ'a tam 4 milyar liralık yatırım yaptık. 212 milyon liralık yatırımımız da devam ediyor. Açık sudan içme suyuna, alt yapıdan üst yapıya kadar çok çeşitli alanlarda projeler hayata geçirdik. Son 16 yılda Tekirdağ’da 244 milyon lira değerinde 61 projemizi tamamladık ve devam eden de birçok projemiz var. Bakanlığımızın TOKİ Dairesi Başkanlığı elinde tam 5 bin 376 konutu kazandırdık ve vatandaşlarımız mutlu, huzurlu bir şekilde yuvalarında yaşıyorlar. Okullar, hastaneler, camiler, kamu hizmet binaları kazandırdık.  Tekirdağlı vatandaşlarımızın hizmet standartlarını yükseltebilmek için birçok projeyi geliştirdik. 2019 yılı için Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 50 bin konutluk projemiz var. Bu projenin bin 118'i de Tekirdağ'ımızda. Tekirdağ'da vatandaşlarımız aylık 595 liradan başlayan taksitlerle 20 yıla varan vadeyle kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Bu projelerimizi artıracağız” ifadelerini kullandı.  

 

“3’ÜNCÜSÜ ÇERKEZKÖY’E YAPILACAK”

 

Birinci ve ikinci 100 günlük icraat programında Tekirdağ’a özel önem verdiklerini söyleyen Bakan Kurum “Tekirdağ’da şu an için 2 tane millet bahçesi projemiz devam ediyor. Bir tanesi Çorlu ilçemizde yaklaşık 27 bin metrekarelik eski devlet hastanesi alanında. Tekirdağ merkezinde 40 bin metrekarelik alanda millet bahçesi yapımını valiliğimizle yürütüyoruz. Bu projeye de hem teknik hem de maddi destek veriyoruz. Dedik ki ‘Tekirdağ'a 2 millet bahçesi yetmez biz 3'üncüsünü yapmamız lazım’ İnşallah üçüncüyü de Tugay Komutanlığı alanında yapacağız. Amacımız Tekirdağ'ımızın tüm ilçelerine millet bahçesi kazandırmak ve bu çerçevede projelerimizi yürütmek” dedi.

 

“NEHİRLERİ KORUYACAĞIZ”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ergene, Çorlu, Tekirdağ’ın çok büyük problemlerinin olduğunu belirterek “Bu problemleri çözebilmek amacıyla  2011 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye'nin en büyük çevre hareketi başlatıldı. Tekirdağ'ın tamamını alacak şekilde 5 atıksu arıtma tesisinin denize derin deşarjını yapacak projeye tam 5 milyar lira kaynak aktarıldı. Hamdolsun proje hızlı bir şekilde ilerliyor. Tekirdağ'ımızda çarpık kentleşmeden kaynaklanan ve buna çözüm içinde hükümetten başka irade ortaya konulmayan süreçte biz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projeyi yürütüyoruz. 2019 yılında projenin büyük bir bölümünü tamamlamak ve kalanını da 2020'de tamamlamak suretiyle Tekirdağ'ın derelerini, havzalarını, nehirlerini koruyacağız" dedi.

 

“TARIM ÜRÜNLERİ DAHA KALİTELİ OLACAK”

 

Tekirdağ'da tarım ürünleri daha kaliteli olacağı ifade eden Kurum “ Artık Tekirdağ'ımızda üretilen tarım ürünleri daha kaliteli olacak ve Marmara Denizimiz kirletilmeyecek. Çok önemli gördüğümüz bu projeyi hızlı ve kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Proje tamamlandığında Tekirdağ başka Tekirdağ, Ergene başka Ergene, Çorlu başka Çorlu olacak. Çerkezköy'ü de içine alan bu proje tamamlandığında buradaki turizm, istihdam ve tarım ürünlerinin kalitesi çok daha iyi yerlere gelecek. Kent dönüşümle 81 valiliğe genelge gönderdik. Kentsel dönüşüm bizim için önemli. Bununla ilgili 81 valiliğimize genelge gönderdik. 3 ay içerisinde Valiliğimiz şehirde ne kadar riskli alan varsa bunları tespit etmek suretiyle bize bildirecek ve yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. Hedefimiz 5 yılda 1 buçuk milyon konutu dönüştürmek ve o dönüşümle birlikte dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konutumuzu da her yıl 1 buçuk milyon konut yapmak suretiyle dönüştüreceğiz. Biz istiyoruz ki deprem riski taşıyan hiçbir konutta vatandaşlarımız yaşamasın. Bunu yaparken bir kısmını yılda yapacağımız 300 bin konutu TOKi idaresiyle yapacağız. Bir kısmını da tam 4 milyar liraya kadar faiz desteği vereceğiz. Bu faiz desteğinin yüzde 50'sini hibe vereceğiz. Vatandaşlarımız kendi konutunu kendisi dönüştürecek. Kira desteği vereceğiz. Yok ben dönüştüremem derse belediyelerimizin eliyle TOKİ desteğiyle dönüşüm yapılacak” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKINI KURDUK”

 

Tekirdağ’ı tarımda, sanayide ve turizmde de desteklediklerini kaydeden Kurum “ Desteklemeye devam edeceğiz. Bu destekleme konusunda yol haritasını çizen Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a da sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Biz inşallah 31 Mart akşamı en yüksek oy oranlarını Çerkezköy'de alacağız. Çerkezköylü olmak ne demek tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Biz Cumhur İttifakını kurduk. CHP'de illet ve zillet ittifakını kurdu ve terör örgütünün siyasi uzantısıyla kol kola girdiler. Geçtiğimiz günlerde CHP seçim manifestosunu açıkladı. Diyorlar ki 'Martın sonu bahar.' Bu şehir ne zaman martın sonunda bahar gördü ki şimdi görsün kardeşlerim” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10