Marka olmuşsun ama o marka seni bozmuş

Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, Çerkezköy Haber Gazetesi'ni  ziyaret ederek, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

Çerkezköy 10.03.2019 20:28:00 0
Marka olmuşsun ama o marka seni bozmuş

Çerkezköy’ün geleceğini düşündüğü için aday olduğunu ifade eden Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, “Her şeyden önce Çerkezköy’ü seviyoruz. Bazıları onurum şerefim olsun diye siyasete girer bazıları da rant için siyasete girer. Biz de topluma hizmet etmek için siyasete girdik. Kısmet olmadı. Sonra yine girdik, çeşitli sebeplerden yine olmadı. Sonra bir kardeşimizi belediye başkanı yaptık. Ama gördük ki halkın nezdinde bir karşılık bulamamış belediye başkanı oldu. İnsanlarla konuşuyorum, fakat çok sıkıntılar olduğunu,halktan kopuk bir yönetim olduğunu gördük. Özellikle CHP’ye gönül vermiş insanlar ‘ Başkan çıkman lazım. Bu böyle olmayacak. Sen belediye Başkanı yaptın’ dediler. Akay bana “ Ben seni belediye başkanı yapsaydım ezilirdim ağabey çocuktum ben . Marka olmazdım ağabey’ dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay marka olmuş ama o marka seni bozmuş” diye konuştu.

 

“NEYİ EKSİK YAPTIYSA ONLARI TAMAMLAYACAĞIZ”

 

Elinden geldiğince nezaket çerçevesinde seçim sürecini geçirmek istediğini ifade eden Dönmez, “ Rahmetli Bülent Ecevit’in izinde siyaseti sürdürmek istiyorum. Projelerimden bahsedeceğim. Vahap Akay neyi eksik yaptıysa onları tamamlayacağız. Sonra vatandaşında desteğiyle inşallah yönetime geçeceğiz” dedi.

 

“HALKA SORACAĞIZ”

 

Projelerinden bahseden Dönmez, “ Çerkezköy ilk defa halkçı belediyecilik ile tanışacak. Halk meclisi kuracağız. Oluşturacağımız halk meclisleri ile Çerkezköy’ün bütün renklerini buluşturacağız. Halk meclisinden geçmeyen hiçbir proje belediye meclis gündemine dahi gelmeyecek. En büyük projem budur. Tek yön uygulamasını halka soracağız. Halk ne derse ona göre bir çözüm üreteceğiz. Tek yönün esnafa bir yararı yok. Tek yön yapmakla otopark sorununu çözemezsin. Bir düşüncem var, mahalle aralarında boş arsalar var böyle boş arsaların arsa sahiplerini bulacağız. Diyeceğiz ki biz senin arsanı düzenleyeceğiz, ne zaman sana lazım değil 5 sene. 5 seneliğine gel vatandaşa burasını verelim veya bu arsa şu kişinin kendisi ücretsiz olarak Çerkezköy halkına park kullanımına açmıştır. ‘Teşekkür ederiz’ yazısı asacağız” dedi.  

 

“ONU YAPACAK ADAMI ÖLENE KADAR SIRTIMDA TAŞIRIM”

 

En büyük projelerinden bir tanesinin de otopark sıkışıklığını çözmek ve trafik denetimini sağlamak olduğunu ifade eden Dönmez,  “Herkesin ortak derdi budur. Bu projeleri yaparken uçuk kaçık projeler olmamalı. Belediye meydanına yapılması planlanan meydan altı otoparkı projesi uçuk kaçık bir projedir. Onu yapacak adamı ölene kadar sırtımda taşırım” dedi.

 

“EKSİKLERİ VAR”

 

Çerkezköy’ün en büyük sorunun otopark ve trafik sorunu olduğunu kaydeden Dönmez “ İkinci büyük sorunumuz sosyal- kültürel yaşam alanlarımıza insanlarımızı entegre edip daha çok kaynaşmasını sağlamak. Bunu hala başaramadık. Park ve bahçe ile bu işler yeterli olmuyor. Park bahçelerimiz var. Sağolsun Vahap Akay bunları geçmişte birilerinin elinde olanları kurtardı, halka kazandırdı. Ama eksikleri de var” dedi. Her mahalleye kreş ve taziye evi yapacaklarını dile getiren Dönmez, “Çocuklarımızın kaynaşmalarını sağlamak amacıyla toplu doğum günleri yapacağız. Her yıl o mahallede oturan insanların adına o mahalledeki camide bir mevlid-i şerif okutup onların yanında olacağız. Düğünlerin neşesi cenazelerin de hamisi olmak zorundayız. En önemlileri bunlar. Köprü yaptım yol yaptım demek yok. Bunu yapmak zorundasın zaten bu iş senin kardeşim” dedi.    

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10