Eğitim-İş Çanakkale'de şehitlikleri gezdi

Eğitim-İş Çerkezköy temsilciliği Çanakkale şehitlerini ziyaret ve şanlı tarihimize yakından tanıklık etmek için Çanakkale´ye gezi düzenledi.

Çerkezköy 11.03.2019 12:56:00 0
Eğitim-İş Çanakkale

Hafta sonunda gerçekleştirilen geziye Eğitim İş Çerkezköy  İlçe Başkanı Mehmet Tabak, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Çerkezköy ilçe temsilciliği üyeleri, Eğitim İş eski ilçe başkanı İlker Barış katıldı. Önceki gün sabah saatlerinde Çanakkale’ye varan kafile, tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 253 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı görme, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etme, Türk askerinin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görme imkanı buldu. Mecidiye Tabyaları, Şahindere Şehitliği, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı ve Conkbayırı'nda Çanakkale’nin manevi atmosferini gören kafile günü birlik gezinin ardından akşam saatlerinde Çerkezköy’e döndü.

 

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Eğitim İŞ Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Tabak vatan savunmasında canlarını feda eden Mehmetçiklere, ülkenin ölünmez bütünlüğüne ve hürriyetin önemine vurgu yaparak “ Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı öğretmenlerimizin görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için Çanakkale gezisi düzenledik. Bizlere desteğini esirgemeyen Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10