O proje ödüle layık görüldü

Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016 yılı sonunda başlatılan 'Bir Sınıf Donat Adını Yaşat' projesi İçişleri Bakan

Çerkezköy 11.03.2019 17:06:00 0
O proje ödüle layık görüldü

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 2016 yılında başlatılan ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ kampanyası İçişleri Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

 

 

 

BİN 102 PROJE ARASINDA ÜÇÜNCÜ OLDU

 

İçişleri Bakanlığının düzenlediği ‘Projem Türkiye’ yarışmasına ‘ Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ ve ‘ Eğitim İçin El Ele’ projesi ile başvuru yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘ Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi ile bin 102 projesi arısından ilk üçe girdi. Projem Türkiye; Mülki ve yerel yönetimlerde yeni fikirler ve örnek uygulamalar yarışmasının ödül törenine davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş 20 Mart’ta Ankara’da yapılacak programda ödülünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden alacak.

 

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Projeye destek veren hayırseverlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘ Projem Türkiye’ yarışmasına Metin Seçkin Ortaokulu'nun yapılmasına temel oluşturan "Eğitim İçin El Ele’ ve ‘ Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projeleriyle Çerkezköy Kaymakamlığı adına başvuru yapmıştı. 2017 yılında ilk defa Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'nın ilçemizde yapılacak olması sebebiyle 18 Ocak 2017’de "Bir Sınıf Donat, Adını Yaşat" projesi başlatılmış, başta Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve hayırseverlerimiz projeye çok destek olmuşlar, Ocak ayından Mart ayındaki YGS' ye kadar 100 donatılmıştır. 261 sınıf devlet katkısıyla, 168 sınıf da vatandaş katkılarıyla olmak üzere 429 sınıfımız yeni sıra, masa, öğretmen kürsüsü ve sandalyesiyle donatılmıştır. Ayrıca 2 Z Kütüphane, 3 Kodlama Atölyesi, 3 Laboratuvar, 1 Özel Eğitim Sınıfı ve 1 Müzik sınıfı da hayırseverlerimiz tarafından ilçemiz okullarına kazandırılmıştır. İşte bu proje ‘Sırada Biz Varız’ sloganı ile İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Projem Türkiye" Yarışmasında 1102 proje arasından kültürel kategorisinde ilk 3’e girerek ödül kazanmış olup 20 Mart 2019 tarihinde Ankara’da "Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar" Sergisine davet edilmiştir. Kaymakamımız Atilla Selami Abban ile birlikte Ankara CerModern’de yapılacak olan ödül töreni ve sergi için davetiye almamızda katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10