BAL'da 21.hafta geride kaldı

BAL 11. Grup'ta 21. hafta 7 karşılaşma ile geride kaldı. Ligin en zayıf iki ekibi Kavaklıspor ile İstasyonspor'un kalelerinde 7'şer gol gördüğü geçen hafta fileler 22 kez havalanırken, Edirnespor ile birlikte depl

13.03.2019 16:03:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Ligde 21.hafta birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu.

 

1911 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR LİDERE TESLİM OLDU

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta son haftalarda çıkış yakalayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Edirnespor’a mağlup oldu.Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Güzel bir havada oynanan karşılaşmanın 4’üncü dakikasında konuk ekip karşılaşmada öne geçti. Gelişen Edirnespor atağında topla buluşan Barış düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Edirnespor’u karşılaşmada öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk dakikasında öne geçen Edirnespor kalan dakikalarda farkı ikiye çıkartmak için mücadele ederken, ev sahibi ekip 1911 Çerkezköy Doğanspor ise beraberlik için yüklendi. Özellikle Kadir ve Yunus ile pozisyonlar yakalayan 1911 Çerkezköy Doğanspor istediği golü bir türlü bulamadı. Taraftarının desteğini arkasına alarak sağlı sollu ataklarını sıklaştıran 1911 Çerkezköy Doğanspor ilk devrenin son dakikalarında Edirnespor savunmasını geçmekte zorlandı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Edirnespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.Karşılaşmanın ikinci devresinde temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor beraberlik için ataklar geliştirmeye çalıştı. Konuk ekip Edirnespor ise önde olmanın avantajı ile kontrollü bir oyun ortaya koydu. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren Edirnespor geliştirdiği ataklarda ikinci golü bulamadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Dört maç sonra mağlubiyet ile tanışan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor 20 puanda kalırken, Modafenspor’un mağlup olduğu haftada önemli bir galibiyet elde eden Edirnespor ise en yakın rakibi ile puan farkını dörde çıkarmış oldu.

 

MODAFENSPOR ZİRVE YARIŞINDA AĞIR YARALI

 

Haftanın en önemli karşılaşmasında ise Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş evinde Modafenspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş çok etkili bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada goller bularak moral buldu. Haftaya ikinci sırada giren Modafenspor ise rakibi karşısında varlık gösteremedi. Kalan dakikalarda bir gol daha bulan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını 38 yaparken, zirve yarışında ağır bir yara alan Modafenspor ise 43 puanda kaldı.

 

KARTAL TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Zirve mücadelesi veren Kartalspor ise evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan ev sahibi ekip ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Kalan bölümlerde konuk ekip Çanakkale Dardanelspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmadan 1-0’lık galibiyet ile ayrılan Kartalspor puanını 43 yaparak ikinci sıraya yükselirken, Çanakkale Dardanelspor ise 30 puanda kaldı.

 

YEDİ GOLLE GÜLDÜ

 

Haftanın en gollü karşılaşmalarından birisi ligin dibinde yer alan İstasyonspor ile zirveden kopmama mücadelesi veren Yeşilköyspor arasında oynandı. Zayıf rakibi karşısında maçta üç puan hedefleyen Yeşilköyspor ilk dakikalardan itibaren rakibinin direncini kırmayı başardı. Zayıf rakibi karşısında üst üste goller bulan konuk ekip Yeşilköyspor karşılaşmadan da 7-0 galip ayrılarak 41 puanla dördüncü sırada haftayı kapattı. İstasyonspor ise 21’inci maçında da puanla tanışamamış oldu.

 

BİGASPOR FARKLI KAZANDI

 

Ligde orta sıralarda yer alan Çanakkale temsilcisi Bigaspor ise evinde Kırklareli ekibi Kavaklıspor’u konuk etti. Karşılaşmanın 8’inci dakikasında Bigaspor kontratağında ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Yılmaz kaleye sert bir vuruş yaptı. Konuk takıdan Okan Özdileğe çarpan top ağlara gitti ve Bigaspor 1-0 öne geçti. 12.dakika da Bigaspor’dan Sefa sağ kanattan güzel bir orta yaptı arka direkte Mehmet Yılmaz çok güzel bir kafa vuruşu ile Bigasporu 2-0 öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonra ilk golde hata yapan Okan Özdilek yine sahneye çıktı ve yaptığı hata ile topu Mehmet Yılmaz’ın önüne bıraktı Mehmet’te kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Adeta tek kale oynayan Bigaspor karşılaşmanın 25.dakikasında 4.golü buldu Sefa ceza sahasına iyi sarkan Gökhan’a mükemmel bir ara pas çıkardı kaleci ile karşı karşıya kalan Gökhan yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 4-0 yaptı. İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan Bigaspor Kubilay’ın ayağından attığı gol ile skoru 5-0 yaptı. Adeta gol olup yağan Bigaspor 71.dakikada Sefa’nın mükemmel aşırtma golü ile 6-0 öne geçen taraf oldu.Karşılaşmanın skorunu ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Emre Güneş tayin etti. Farklı galibiyet ile Bigaspor puanını 37 yaparak rahatlarken, Kavaklıspor ise 15 puanda kaldı.

 

BİGA’DA GALİP ÇIKMADI

 

Tekirdağspor ise deplasmanda Biga Adaspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan Adaspor maçın 3.dakikasında Şerif Ali’nin ceza sahası dışından düzgün ve sert vuruşunda top az farkla aut’a çıktı. Karşılaşmanın 13.dakikasında Tekirdağspor ceza sahası dışından Engin’in harika vuruşunda top yan direğe çarparak geri geldi savunma topu uzaklaştırdı. Dakikalar 21 i gösterdiğinde uzun atılan topta ceza sahası içinde konuk takımdan Enes ile Batuhan’a arkadan yaptığı hareket sonucu maçı yöneten orta hakem direk Penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak üzere topun başına gelen Semih topu filelerle buluşturdu ve Adaspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra daha çok atak yapan ev sahibi takım kalan dakikalarda başka gol bulamayınca soyunma odasına 1-0 önde girdi.76.dakika konuk takım golü buldu. Sağ taraftan Bülent’in ceza sahasına yaptığı orta da Ergin’in kafa vuruşunda top filelerle buluştu ve skora denge geldi.Uzatmaların son dakikalarında Tekirdağspor’dan Jashug kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.  Bu sonucun ardından Biga Adaspor puanını 27, Tekirdağspor ise 24 yaptı.

 

ÇORLUSPOR 1947’DE KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947 deplasmanda Edirne temsilcisi Uzunköprüspor’a konuk oldu. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ve Tekirdağspor ile ligde kalma adına amansız mücadele eden Çorluspor 1947 rakibi Uzunköprüspor’a kalesinde gördüğü tek golle mağlup oldu. Uzunköprüspor bu galibiyet ile puanını 26 yaparken, Çorluspor 1947 ise 20 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10