Kararların yüzde 88'i oy birliğiyle alındı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2014-2019 döneminin son aylık olağan meclis toplantısı, Çerkezköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Bugün saat 14:00'da Çerkezköy Belediyesi Konfer

Çerkezköy 13.03.2019 19:20:00 0
Kararların yüzde 88

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda gündemin oylanmasının ardından ek gündem maddeleri de oybirliğiyle gündeme eklendi.

 

 

 

 

TEKİRDAĞ’IN SORUNLARINI BİR BÜTÜN OLARAK ÇALIŞTIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “5 yıl süre içerisinde 20 Nisan 2014 tarihini hatırlıyorum. İlk toplantımızı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapmıştık. Orada ‘Meclisin şu anki üye sayısı 44 Cumhuriyet Halk Partisi, 13 AKP, 2 MHP dedik. Siyasi parti isimlerini burada son kez söylüyoruz. Biz burada bir aile olacağız’ sözünü verdik. Bugüne kadar TESKİ ile birlikte 6 bin 614 karar aldık. Bunların 781’i oy çokluğuyla, 5 bin 833 karar oybirliğiyle alındı. Kararlarımızın yüzde 88’i oybirliği ile alındı. Böyle bir çalışma, bizim siyasal düşüncelerimizi bu meclisin dışında bırakarak Tekirdağ’ın sorunlarını bir bütün olarak çalıştığımızın göstergesidir. Bu dönem boyunca görev alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu meclisten tekrar aday olan belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz var. Aday olan bütün arkadaşlarıma 31 Mart 2019’taki seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.  Albayrak, TESKİ dahil 133 birleşim yaptıklarını ifade ederek, “Salih Dönmez 130’una, Yüksel Baydarlı ve Varol Türel 129’una, Münir Karaevli ve İsa Kurt 128’ine, Gülferah Güral 123’üne, Doğan Özman 122’sine, Ensar Sivri ve Funda Serfiçe 121’ine, Hasan Ergün, Mustafa Çetin ve Nebi Tepe 120’sine katılmış. Ben de 133 birleşimden 132’sine katılmışım. 5 yıl boyunca en yüksek katılım Muratlı’dan oldu. Çalışmalarımız boyunca aramızda en ufak bir kırgınlık, en ufak bir çekişme olmadı. 30 büyükşehir içinde meclisin bu kadar uyumlu çalıştığı bir meclis çok azdır” şeklinde konuştu.  

 

 

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Açılış konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından beş yıldır görev yapan tüm meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi. Meclis üyeleri adına da Münir Karaevli Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Bugün sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duydum. Tekirdağ’ın gelişimine yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

14 gündem maddesi ve ek 23 gündem maddesinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından bir önceki toplantıda İçişleri Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen konularla ilgili komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Verilen 15 dakika aranın ardından toplantının ikinci birleşimi yapıldı. İlk birleşimden komisyona havale edilen konularla ilgili raporlar görüşülerek karara bağlandı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI  


0282 726 91 91
0282 747 65 10