Başkan Akay vatandaşlardan destek istedi

Çerkezköy Belediye Başkanı, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı, Kızılpınar Mahallesi'nde  bulunan Aksaraylılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti

Çerkezköy 14.03.2019 16:48:00 0
Başkan Akay vatandaşlardan destek istedi

5 yıl boyunca kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Bu hizmet yarışında eksik olduğumuz, ulaşamadığımız, hata yaptığımız noktalar elbette olmuştur. Ama 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün tüm mahallelerine, 7 bölge, 81 ilden vatandaşlarımıza ayrım yapmadan hizmet etmeye, verdiğimiz sözleri yerine getirmeye gayret ettik. Şimdi birileri çıkıp bu emekleri yok sayarsa, kusura bakmasınlar karşılarına dikiliriz” şeklinde konuştu.

 

“KIZILPINAR’DA 22 ADET PARK VE YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallesi’nde 78 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendiğini kaydeden Başkan Akay, “ Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi. Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. Bundan sonraki süreçte diğer 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde gerçekleştireceğiz. Diğer mahallelerimizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi.

 

KAVAK DERE’Yİ ISLAH ETTİK

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunu olan Kavak Dere’nin yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım ile ıslah edildiğini, artık dereden pis koku, kanalizasyon ve kimyasal atıkların akmadığını belirten Akay, önümüzdeki dönem Kavak Dere’nin etrafını park ve yaşam alanı haline getireceklerini kaydetti.  Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonunu yaptıklarını, büyük bir park ve yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Akay,  Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallesi’nde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını kaydederek, 5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Suyu’ndaki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını ifade etti.

 

118 NOKTADA PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve 14 Mart Perşembe günü hizmete açılacağını belirten Akay, “Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafını yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık.  Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk. Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına modern bir şekilde açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk” dedi.

 

EĞİTİME DESTEK SAĞLADIK

 

Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını ifade eden Başkan Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar’da geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu sorunların çözümü için çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar’da yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” dedi.

 

MAHALLE EVİMİZ EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ

 

İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde, 3. adımının ise Bağlık Mahallesi’nde atıldığını anımsatan Akay,   “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza 11 ay evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

 

PROJELERİNDEN BAHSETTİ

 

Önümüzdeki 5 yıl için Çerkezköy Meydan Altı Otopark Projesi, Kent Meydanı Projesi, trafiği rahatlatmak için Altıyol Kavşağı’na bat-çık projesi, Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan Projesi, Kızılpınar’a ve Bağlık Mahallelerine Kapalı Spor Salonları Projesi, Kızılpınar’a Stat Projesi, Çerkezköy’e Şehir Stadyumu Projesi, Macera Park, Yapay Gölet gibi birçok yeni projelerinin olduğunu belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde vatandaşlardan destek istedi.

 

Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10