27 milyonluk yatırıma görkemli açılış

Yeri Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi bugün düzenlenen tören

Çerkezköy 14.03.2019 19:08:00 0
27 milyonluk yatırıma görkemli açılış

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Otogarı’nın yanında 27 milyon TL’lik yatırım ile hizmete açılan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

 

 

 

“MUTLULUK VE GURURU VAR”

 

Saat 14.30’da gerçekleştirilen programda açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bugün büyük bir coşku ve heyecan, bugün büyük bir mutluluğu büyük bir onur büyük bir gururla 5 yıl evvel bu toraklara hizmet etme sevdası, hizmet etme aşkı ile seçildiğimiz, göreve geldiğimiz günden bu yana yeni bir mutluluğu ve yeni bir gururu Çerkezköy’de hemşerileri ile paylaşıyor olmanın coşkusunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu coşkuya, heyecana ortak oldunuz. Bu mutlulukları, bu heyecanları yaşamak için verilen mücadeleler, emekler vardır. Bu yola omuz koyanlarla engellemek için çaba gösterenlerin mücadelesi var. Bunun sonunda yalanları ve iftiralara görmek var. Eserlerimizin ortaya çıktığı anlarda bile bir sürü sıfatları olan insanların senin ismini telaffuz edememesi, seni görmezden gelmesi çalışmalarına şahit olmak var” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“KOCA YÜREKLİ BELEDİYE BAŞKANI İLE ÇALIŞIYOR OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞARSIN”

 

Birilerinin Belediye Başkanlığı görevi için kafalarında başka başka hesaplar yaparken, “Biz bir toprak alanda, çocuklarımızın taştan kale yaparak top oynadığı yere bir hayal kurarız” diyen Akay “ Daha sonra o alanlara sunni çimli bir saha, bis basketbol, bir voleybol sahası yaparız. Sonra geçer karşısına çocuklarımızı izleriz. Daha önce zifiri karanlık olan alanlarda bugün binlerce çocuğumuzu birlikte oynarken görürüz. Onları seyrederiz, onların gözündeki mutluluğu tarifsiz yaşarız. Sonra köhne bir Pazar Yeri’nde Pazar yaptığımız günler aklımıza gelir. Sonra o alan modern bir Pazar Yeri’ne dönüşür o alan. O modern alanda kendimizi seçim çalışması yaparken buluruz. Sonra bataklık bir alana gidersin, çamur içerisinde, bataklık içerisindedir. Sonra uğraşırsın, didinirsin, mücadele edersin o alanı modern bir spor kompleksi haline getirirsin. Sonra bir maç seyrederken, çekirdek çıtlatırken o spor yapan gençlerin güzelliğini görmekten mutluluk duyarsın. Sonra bir mahalle kokudan dökülür. Ortaya koca yürekli bir Büyükşehir Belediye Başkanı çıkar ortaya, derenin kıyısında yürür, o bölgedeki bataklık kenarındaki çocukları görür, mahallelinin dertlerini, sıkıntılarını görür ve zifiri karanlık, berduşların cirit attığı, kap karanlık bir alan bir Kent Meydanı, binlerce çocuğun buluştuğu Kent Meydanı ortaya çıkar. İşte böyle koca yürekli bir Belediye Başkanı ile çalışıyor olmanın mutluluğunu yaşarsın” açıklamasında bulundu.

 

“35 YILLIK KADERİNİ DEĞİŞTİRDİK”

 

Akay “ Kimin ne derdi vardır, kimlerin Belediye Başkanlığı için ne hesabı vardır ben bilmem. Kadir Başkanımın da, benim de Belediye Başkanlığımdan anladığı hizmet anlayışı tam da budur”açıklamasında bulundu.  1984 yılında ilkokula giden Vahap Akay’ın tiyatro seyretmeye Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’ne gittiğini, 35 sene sonra Belediye Başkanı olduğunu yine tiyatro izlemeye Halk Eğitim Merkezi’ne gitmek zorunda kaldığını belirten Akay “ Sonra Allah kısmet eder, millet te müsaade eder 35 sene sonra o öğrenci Vahap Akay Belediye Başkanı olur. Ve yine bu defa tiyatrolar getirmeye başlar ve Halk Eğitim Merkezi’ne gitmek zorunda kalır. Çerkezköy’ün 35 yıllık kaderini değiştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan Allah bin kere razı olsun” dedi.

 

“SÖZ NASIL VERİLİR GÖRSÜNLER”

 

Atatürk Kültür Merkezinin 2017 yılının 6’ıncı ayında temelinin atıldığını ifade eden Akay” 2009 yılında bu topraklarda dolaşırken bazı sözler verilmiş. Bir çok hikayesi var, çok detaya girmeyeceğim. Temel atma da demiştim ki ‘Birileri söz verdi ama temel böyle atılır’ demiştim. Şimdi diyorum ki o söz nasıl verilir, nasıl yerine getirilir sizlerin takdirine bırakıyorum. Allah herkese tutabileceği sözleri vermeyi ve yerine getirmeyi nasip etsin. Bizler bu mücadeleyi verirken birileri bizleri yok saymaya, karalamaya, küçümsemeye çalışırken, yapılanları görmezden gelmeye çalışırken bunlar tutmayınca bunlarla iftira atmaya, karalamaya çalışırken biz hiç birine aldırmadan başımız dik, alnımız ak bu milletin karşısına çıktık ve gerekeni de yaptık. Bu sözleri söyleyenlerin dediklerine gülüp geçen, sadece işi ile, görevi ile ilgilenen, verdiği sözleri yerine getirmekle mücadele eden bir 5 yıl geçirdik. Bu sebeple bizler dünü unutmadan, bugünü hatırlayarak, değişimi Çerkezköylü hemşerilerimle paylaşarak, yaşayarak geleceğe sizlerle beraber gururla, mutlulukla, emin adımlarla yürüyoruz. Hedefimiz kısır tartışmaların, kısır çatışmaların uzağında, siyasette her şeyi kucaklayarak, ben demeden, sen demeden, benden demeden, ayırmadan, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, bu topraklara gelen memleketimin 7 coğrafyasından gelen tüm hemşerilerimle gururla, mutlulukla, huzurla buluşan, her anı paylaşan, iyi günü paylaşan, zor zamanı paylaşan, her zaman her yerde kucaklaşmaya çalışan, paylaşmaya çalışan bir anlayışla, hangi siyasi partilisin demeden herkese eşit mesafede duran, görev anlayışını bilen, yapacaklarını bilen, herkesi sarıp sarmalayan, kucaklayan bir anlayışla 5 yıl boyunca hizmet ettik. Sizlerden aldığımız güçle de yeni döneme Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

 

BUNUN BAŞKA ÇARESİ YOK

 

Akay “ Bizi bu göreve bu millet getirdi. Birilerinin dediği gibi gaza gelinerek Belediye Başkanı olunmuyor arkadaş. Bizleri bu göreve getiren bu millete, bu insanlara bir defa saygılı olmayı öğreneceksin. Görevi veren milletine güveneceksin. O yüzden çıkıp kendini bu millete doğru anlat. Doğru anlatabilirsen ne ala. Ben 5 yıl boyunca vatandaştan, milletimden aldığım bu vazifenin sorumluluğunu bilen, bununla yaşayan bir Belediye Başkanıyım. Dolayısı ile bu işler gaza gelme ile olunmuyor, gaza gelerek Belediye Başkanı da olunmuyor. Belediye başkanı da yapan milletin ta kendisidir. O yüzden sen de millete saygılı olacaksın. Bunun başka bir çaresi yok” açıklamasında bulundu.

 

“PAPUÇ BIRAKMAYIZ”

 

Meydanları boş bırakacak birisi olmadığını kaydeden Akay “ Şimdi dün demişler ki ’Adını Salıncak Belediyesi’ koyacaklarmış. Millete park yapmışız, bahçe yapmışız adını Salıncak Belediyesi koyacaklarmış. Yav arkadaş, sen 5 sene evvel bu topraklarda, bu insanların parkına, bahçesine gidemeyecek durumda olduğunun farkında mıydın acaba? O zaman bu memlekette neler yaşanıyordu? Sen neredeydin, bunlardan haberin var mıydı acaba? Bu insanlar, bu vatandaşlar kapısının önündeki parka, bahçeye gidemeyecek, bu insanı durumdan dahi Çerkezköy’ü uzaklaştırmış durumdaydınız. Çerkezköy’ü yeni yeşil alanları ile, 118 noktasında yaptığımız park ve bahçe çalışmaları ile Kadir Başkanımın emeği ile bir büyük Kent Park ile buluşturduk. O Kent Park senin ‘İki Salıncak’ demenle değerini kaybetmez. Biz o parklarda, bahçelerde bir anneye, çocuğunu parka götürme özgürlüğünü geri teslim ettik. Sen bu özgürlüğü bile bu insanların zamanında elinden almışsın elinden.   Bu memlekette kumarhaneye dönen, horoz dövüştüren parklar, bahçeler vardı. Şimdi anneler, çocuklar gururla, mutlulukla bu park ve bahçelerde buluşabiliyorlarsa, senin 5 yıl evvel unuttuğun Tepe piknik Alanı’na o insanlar o dönemde giremiyordu bugün ise mutluluk içerisinde, kardeşlik içerisinde, yan yana piknik yapabiliyorlarsa, çocuklarını mutluluk içerisinde oynatabiliyorlarsa bunu bu 5 yıllık dönemde Çerkezköy Belediyesi başardı. Senin öyle ‘Salıncak Belediyesi’ demene papuç bırakacak ta değiliz. O yüzden kim ne anlatırsa anlatsın, ne yaptığını bilen, ne işler yaptığını bilen bir görev anlayışı ile 5 yıldır bu görevi yapıyoruz. Bu görev süresinde beni yalnız bırakmayan kıymetli yol arkadaşlarım Meclis Üyelerime, bu inşaatın yapılmasında emeği geçen, katkı koyan Çerkezköy Belediyesi’nin değerli personellerine, her defasında bu çalışmalarda bizlerin yanında olan, beraber olan Belediyemiz çalışanlarına, bu desteği bizlerden esirgemeyen Çerkezköylü hemşerilerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Seçime 18 gün kala yeni hedeflerimizi, projelerimizi kapı kapı gezerek anlatmaya çalışıyoruz. Çıktığımız bu yolda inşallah Allah bizleri sizlere mahcup etmeden yeni 5 yılda hep beraber yol alacağız. Sizlerle beraber el ele, kol kola 2024’e kadar ‘Sevdamız Çerkezköy’ demeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

“BU KALP EBEDİYEN ATMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Tekirdağ’da 4 farklı ilçede kültür merkezi temeli attıklarını belirterek “Bir hafta sonra Kapaklı’da kinin açılışını da yapacağız. 2019’un sonuna doğru da Ergene ve Saray Kültür Merkezlerini de açacağız. Tekirdağ Türkiye’nin nüfus artışında ikinci sıradadır. Tekirdağ’ın 5 yıl içerisinde bir Çerkezköy kadar nüfusu arttı. 11 ilçeye 11 okul yaptık. İsmini ne koyalım diye belediye başkanlarına sorduğumuzda ya Mustafa Kemal dediler, ya Atatürk dediler, ya Cumhuriyet dediler, ya İsmet İnönü dediler. Son yıllarda yıpratılmaya çalışılan ama hiçbir zaman yıpratamayacakları bu isimleri koyduk. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir, bu ülke ebediyen var olacaktır ve bu kalp ebediyen atmaya devam edecektir” dedi.

 

“MARTIN SONU BAHAR”

 

Albayrak’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer” Sorunların çözülmesi için sorunları bilmek lazım. Ama Çerkezköy’de geçmişte bunların yapılmadığını biliyoruz. ‘Belediyeler iktidar ile birlikte coşacak’ diyenlerin geçmişini biliyoruz. Çerkezköy 10 yıl boyunca iktidar partisi tarafından yönetildi. Bugün ne mutlu bize ki bir kültür merkezinin açılışın yapıyoruz. Bizim onlarla eğitime, kültüre, sanata bakışımız aynı değil. Onlar kültürü sınırlı bir popülizm aracı olarak görüyorlar. Eğitimi kindar nesiller yetiştirmenin bir adı olarak görüyorlar. Biz eğitimi çağdaşlaşmak için herkese sunulması gereken bir fırsat olarak görüyoruz. Kültürü bizim için dünyamızı zenginleştiren bir yaşam biçimi olarak görüyoruz. Sanatı evrensel değerlendiriyoruz. Geleceğimize bırakacağımızı en önemli şey kültürümüz ve tarihimizdir. Geçmişe sahip çıkmak lazım. Onlar için Atatürk ve İsmet İnönü iki ayyaş, zaten Kurtuluş Savaşı da vermedik biz. Zaten denize de dökmedik. Ama ne yaparlara yapsınlar kimse ne geçmişte verdiğimiz mücadelenin, ne Kurtuluş Savaşı’nın ne bağımsızlık mücadelemizin ne de bugün bizim 5 yılda Tekirdağ’da yaptıklarımızın üzerini örtemez” dedi. İktidarın millet ittifakı için sarf ettiği “zillet, illet” söylemlerini anımsatan Yüceer “Bunlar bölücü söylemler. 3-5 oy için bir toplumu ayrıştırmaya, kardeşi kardeşe düşman etmeye değmez. Çünkü bunun bedelini kuşaklar sonrası çocuklarımız ödemeye devam eder. Bu vatanda acılarımız ortak, sevinçlerimiz ortak, bayrağımız ortak. Türkiye büyük bir aile. Bu aileyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Bizler parlamentoda, sizler burada o desteği sağlayacaksınız. Çerkezköy’de belediye başkanımız Vahap Akay’a büyükşehirde Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, diğer ilçe belediye başkan  adaylarımıza sonuna kadar destek olacağız ve Allah’ın izniyle martın sonunu bahar yapacağız” dedi.

 

“TAKDİR SİZLERİN”

 

“Birileri sadece konuşur birileri de icraat yaparlar” diyen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “ Onlar hizmet ederken, genel bütçeden Tekirdağ’ımıza genel bütçeden 5 yılda 786 milyon lira para gelmiş. Biz vatandaşımızın hayatlarını kolaylaştıracak tesisler yaparken onlar cezaevi yapıyorlar. Takdir sizlerin” dedi.

 

“DÖRT KAT PARA HARCAMIŞTIR”

 

Programda son olarak CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak “ Başkanlarımız gerçekten gururlu konuşma yaptılar.Bizim başkanlarımızda metal yorgunluğu yok, heyecan var” dedi. Beş yıl boyunca Tekirdağ halkının devlete 27 milyar TL vergi ödediğini kaydeden Öztrak “ Peki Ankara bize 837 milyon lira verdi. Benim Büyükşehir Belediyelerim ve ilçe belediyelerim bu beş yılda 4 milyar TL harcadı. Koca Ankara’nın gönderdiği paranın 4 katı para harcamışlardır. Bunların yaptıkları her zaman böyledir. 35 milyar dolar Suriye’den gelenlere yardım etmişler ama EYT’lilere hiçbir şey vermemişler. Sihirli formülünüzü neden çiftçilere, atanamayan öğretmenlere, EYT’lilere vermiyorsunuz. Bu yıl iktidar 27 milyar TL çiftçiye destek vermeleri lazımken 17 milyar TL ödemiştir. Meydanlarda mangalda kül bırakmıyorlar ama çiftimizin 10 milyar lirasını neden eksik veriyorsunuz” dedi.

 

“TÜM BÜYÜKŞEHİRLERİ ALACAĞIZ”

 

Milletin hakkını yiyen bir iktidar ile karşı karşıya kaldıklarını iddia eden Öztrak” Bugün Türkiye ciddi bir krizdedir. Sokaktaki insanlar ekonomi konuşmamı istiyorlar. Arazimizin tapusunu arabaların ruhsatını, bankalara kaptırmaktan korkuyoruz diyorlar. Bir yılda işsiz sayısının ne kadar arttığını biliyoruz. 4 milyon geçilmesin diye matematik oyunu yapsalar da gerçek rakam 7 buçuk milyon işsiz var. Bu işsiz sayısı dünyada 93 ülke nüfusundan daha fazladır. Biz tencere boş diyoruz, onlar bize terörist diyor. CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  kurduğu ve iki büyük eserim dediği iki şeyden birisidir. CHP’de teröriste gerilla diyen Belediye Başkan adayı yoktur. Ama onların Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı bunu diyebiliyor. Garip dönemden geçiyoruz. Partiler belediye başkan adaylarının yapacağı projeler ve hizmetlerle uğraşmıyorlar, Chp’nin seçim kazanacak belediye başkanlarına çalmaya çalışıyorlar. Büyükşehirleri millet ittifakı olarak Balıkesir, Manisa, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Ankara ve istanbul’u alıyoruz. Tekirdağ ve diğerleri zaten bizdedir” dedi.

 

“HER İLÇEDE YÜZDE 60’I AŞACAĞIZ”

 

Öztrak “ Bu nedenle de üzerine Cumhurbaşkanı zırhı giymiş AKP Genel Başkanı sabahtan akşama kadar bizlere söylemediği kalmıyor.  Kendisine laf eden CHP’lilere sizi hapsederim, milyonluk dava açarım diyor. Korkunun ecele faydası yok. Sonuç itibariyle belediye başkanlığı seçimi yapıyoruz. Genel seçim değildir. Üç beş belediye kaybedeceğim diye insanları bölmek niye? Ama bizim Cumhurbaşkanımız insanların arasına nifak sokmaktan bölmekten başka bir şey yapmıyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanlığı sıfatını taşıyan birisi genel başkan sıfatıyla çıkıp kürsülerde çay dağıtıyor. Bunun savunulacak yanı yoktur. Artık ne olacağı gözüktü. Yeni hedef koyduk. Her yerde yüzde 60’ı aşacağız. Bu başarıyı yakalayacağımızdan eminim” açıklamasında bulundu.

 

“MİLLET OLARAK SARI KART GÖSTERİN”

 

‘Biz AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş olanların oyuna talibiz’ diyerek konuşmasına devam eden Öztark “ Millet işbirliği yaptık. Sandıkta büyük millet ittifakını hedefliyoruz. Metal yorgunu olmayan, Türkiye’de en başarılı belediyeciliği yapan CHP’li millet ittifakının belediyecilik anlayışına sizlerden oy bekliyorum. Milleten kopan, saraylarında oturup ejder suyu içen, atanamayan öğretmenlere sınav sınav gezeceksiniz diyen kendi damadına sınavsız bakanlık veren, amcaoğluna genel müdürlük veren, saray’daki sosyetenin çocuklarına bol keseden danışmanlıklar verip milletin insanlarına sınav sınav gezeceksiniz diyenlere millet olarak sarı kart gösteriniz. Kırmızıyı genel seçimlerde göstereceğiz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10