İlk mitingine eşi Şennur Kozuva ile çıktı

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Kızılpınar Mahallesi'nde yaptığı ilk mitinge eşi Şennur Kozva ile el ele çıktı. Mitingde konuşan AK Parti Çerkezköy Ä

Çerkezköy 18.03.2019 16:18:00 0
İlk mitingine eşi Şennur Kozuva ile çıktı

 

İlk mahalle mitingini önceki akşam saat 19:30’da Kızılpınar Mahallesi’nde düzenleyen Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, seçim bürosu önündeki miting alanına meşalelerle karşılandı. Mitingde ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptı.  Kök, “Dün Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Tekirdağ’daydı. ‘Her belediyeye gönderdiğimiz gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine devletten para gönderdik’ dedi. Belediyeler Cumhurbaşkanımızın deyişiyle gelen bütün paraları çarçur etti. Biz de 5 yılda gördük ki büyükşehir belediyesi ve diğer ilçe belediyeler de Çerkezköy Belediyesi’nde olduğu gibi maalesef bütçesini çarçur etti. İkinci sınıf muamele yaptığı Kızılpınar’ımıza hiçbir yatırım yapmadı. İnşallah sizler 31 Mart’ta bunun hesabını sandıkta soracaksınız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“SEN BUNUN NERESİNDESİN, NE YAPTIN?”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a göndermede bulunan İlçe Başkanı Kök, “CHP’li belediye başkanı çıkıyor mitinglerinde ‘Biz okul yaptık’ diyor. Kaymakamın, milli eğitim müdürünün ve kendilerinin de desteğiyle okul yapmışlar. Kaymakamımızı anladık, milli eğitim müdürlüğümüzü anladık. Ama CHP’li belediye başkanını ben anlamadım. Sen bunun neresindesin, ne yaptın? Okul mokul yapmadın. Büyükşehir Belediyesi, Kızılpınar’da bir tane yarım yamalak bırakarak bir tane 21 derslikli okul yaptı. 5 yılda 50 bin gibi göç almış bu Çerkezköy’de21 derslikli yaparken, 50 bin nüfuslu ilçelerde 40 derslikli okul yaptı. Yine Çerkezköy’de ayrımcılığını gösterdi, ayrı bir yere koydu.  Bunların hesabını biz sandıkta soracağız” diye konuştu.

 

KOZUVA, KIZILPINAR’A OKUL SÖZÜ VERDİ

 

İlçe Başkanı Ümit Kök Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın devlet yatırımlarını kendi yapmış gibi anlattığını ileri sürerek,  “’Ben Çerkezköy’ü selden, taşkınlardan kurtardım’ diyor. Kusura bakmayın, onu da Devlet Su İşleri yaptı. Dere ıslahını Devlet Su İşleri yaptı, sen yapmadın. Ama yatırım yapmadığı için maalesef bunları anlatıyor. ‘Kültür Merkezi yaptım’ diyor. Onu da sen yapmadın, Büyükşehir Belediyesi yaptı. Onu geçen gün seçim arifesi, içi bitmeden açılışını yaptılar. Devletimiz burada okul yatırımları da yaptı, dere ıslah yatırımları da yaptı. Daha fazlasını yapacak” dedi. Osmanlı Caddesi’nde bir ilkokul yapılacağını ifade eden Kök, “Trakyum’un arkasında bir okul yapacak. Belediye başkan adayımdan da bir söz almak istiyorum. İnşallah belediye başkanı olduğu  zaman bir dahaki eğitim öğretim yılına yetişmek suretiyle kendisi Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar’a 21 derslik okul yapma sözü istiyoruz” dedi. Ümit Kök’ün bu sözleri üzerine Kozuva, Kızılpınar’a okul sözü verdi.

 

“KIZILPINAR’IN HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI YAPACAK”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpnar’a park yapmadığını, hatta önce ki dönemlerde yapılan parkları yıktığını savunan Kök,  “Soruyoruz ne yaptın diye, ‘park yaptım’ diyor. Fatih Sultan Mehmet Parkı, Recai Kutan Parkı, Akşemsettin Parkı vardı, şuanda yok. Osmanlı Caddesi’nde sağ olsun bir açık hava düğün salonu yapmış. O açık hava düğün salonu Kızılpınar’a reva mı? 159 tane projemiz var. Başkanımız Kızılpınar’ı en ön tarafa koyarak Kızılpınar’ın hak ettiği yatırımları yapacak” ifadelerini kullandı.

 

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

 

Cumhur İttifakının temsilcileri olarak başkanın arkasında olduklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de, “Bin yıldır bizi bu topraklardan söküp atmaya çalışanlara inat, bizi bölmeye çalışanlara inat sizlerle birlikteyiz, bir aradayız. 31 Mart akşamında da zaferle taçlandıracağız. Bunu Vanlılarla, Erzurumlularla, Karslılarla, Tokatlılarla yapacağız. Hep birlikte yapacağız. Bölüşürsek çok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Etle tırnak gibiyiz. Kürt der benim,  Laz da benim, Çerkez de benim, Dadaş da benim. Hep birlikte başaracağız” dedi.

 

 

 

 

“SİZLERİ DE MAHCUP ETMEYECEĞİZ”

 

Yağmur çamur demeden Kızılpınar’ın kendilerinin yanında olduklarını ifade eden Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da “Biz de 31 Mart’tan sonra sizin yanınızda olmaya söz veriyoruz. 1 Nisan’dan itibaren devletin tüm imkanlarını Kızılpınar’da görmeye hazır olun” dedi. Kızılpınarlı vatandaşlara çağrıda bulunan Kozuva, “El ele, gönül gönüle, herkesin yüzünün güldüğü, kimsenin iş ve aş sorunu olmadığı bir Kızılpınar, üreten bir Çerkezköy, kadınların evlerinde çalışabileceği bir Kızılpınar, esnafın yüzünün güldüğü bir Kızılpınar, altyapısını tamamlamış, polis bölgesine alınmış bir Kızılpınar, çocukların pırıl pırıl parklarda oynadığı, sokakları ışıl ışıl, ulaşım sorunu çözülmüş, yolları, spor salonu, taziye evleri yapılmış bir Kızzılpınar için var mısınız? 31 Mart’a 2 hafta kaldı. Kızılpınar’da sandıkları patlatmaya var mıyız?” dedi. Kalabalıktan ‘evet cevabını alan Kozuva “O halde biz de varız ve sizin için gece gündüz koşmaya hazırız. Allah’ın izniyle mahcup olmayacağız, sizleri de mahcup etmeyeceğiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

 

 

 

159 PROJE HAZIRLADIK

 

Kozuva, Çerkezköy ve Kızılpınar için 159 proje hazırladıklarını da söyledi. Kozuva, “Çünkü çözüm burada, çünkü biz boş laf etmeyiz. Biz hizmet üretiriz. AK Parti yapar, yaparsa Kozuva yapar” diyerek vatandaşlara slayt eşliğinde Kızılpınar’da hayata geçireceği projelerini izletti. Kozuva, kendisini Çerkezköy’ün, Kızılpınar’ı tanımamakla suçlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a cevap vererek, “Sevgili CHP’li başkan. Sen kısa pantolon ile gezerken ben o sokaklarda geziyordum” dedi. Kozuva “İlk mitingimiz Kızılpınar’da. Kızılpınar bizim olmazsa olmazımız” dedi. 2018’de Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesinin 166 milyon olduğunu söyleyen Kozuva “120 milyona yakın da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bir yatırım bütçesi var. Toplam yıllık 300 milyon gibi bir bütçe. 5 yılda 1.5 milyar lira gibi bir para Çerkezköy Belediyesi’nden geçen para. 1.5 milyar liralık paranın içinde, geçen gün CHP’li başkan dedi, sadece 30 milyonluk bir para Kızılpınar’a ayrılmış, yazıktır, günahtır. Bu, Kızılpınar’a ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Ama inşallah 31 Mart’ta Kızılpınar halkı bunun cevabını verecek” dedi.

 

 

 

 

“BU ARKADAŞ SİZİN PARANIZLA KENDİ EGOSUNU TATMİN ETTİ”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2 dönem başkanlık yaptığını söyleyen Kozuva “Çok da başarılıyım. 365 odanın içinde 200’üncü sırada aldık odamızı. 2 ay önce, bu görev bize tebliğ edildiğinde ilk 10’da bıraktık. Demek ki başarılıymışız. Sevgili CHP’li başkan ‘Sen ÇTSO başkanlığında ne yaptın ki’ dedi. Görevimiz olmayan o kadar çok şey yaptık ki. Sadece ve sadece halkımız için yaptık, çocuklarımız için yaptık. 5 bin 65 kişiye erzak verdik.3 bin 500 tane öğrencimize bot verdik. CHP belediyesi geldiğinde üniversite öğrencilerimize verilen bursları kaldırdı. Biz geldik, 625 kişiye burs verdik. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir tane okul yaptık. Bunları yaparken bugüne yatırım için yapmadık. Sadece ve sadece insan olduğumuz için yaptık, halkı düşündüğümüz için yaptık” dedi. Her konuşmasında olduğu yine asansör üzerinden Vahap Akay’ı eleştiren Kozuva “1 kat için kendisine parmak izi ile kendi makam odasına çıktığı bir asansör yaptı. Bu mu herkesin başkanı? Bu arkadaş sizin paranızla kendi egosunu tatmin etti. Bu paranın tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu bilmiyor demek ki. Allah kısmet ederse, biz geldiğimizde o asansörü sadece engelli arkadaşlarımız için kullanacağız” dedi.

 

“KIZILPINAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

 

2014 seçimlerinin üzerinden 5 yıl geçtiğini fakat son 1 yıldır hizmet yapıldığını söyleyen Kozuva “Hizmet değil, sadece göz boyama var. Neden, oy zamanı geldi. Çünkü geçen 4 senenin içinde oy lazım değildi” dedi. Kızılpınar’ın bugüne kadar hep ikinci sınıf muamele gördüğünü savunan Süleyman Kozuva “Çerkezköy’deki Pazar yeri söküldü, oradan sökülenlerle geldi Kızılpınar’a bir pazar yeri yaptı. Kızılpınar bunu mu hak ediyor, Çerkezköy’ün eskisini mi hak ediyor? Biz göreve geldiğimiz 1 Nisan günü Kızılpınar’daki pazar yerini değiştireceğiz. Sabredin, 15 gün kaldı. 15 gün sonra oraya bir pazar yeri yapalım, onlar da gelip görsün. Yaparken, altını otopark yapacağız. Bir katını sebze-meyve satışı için yapacağız. Bir katını giyim ürünleri satışı için yapacağız. Kızılpınar her şeyin en iyisine layık” ifadelerini kullandı.

 

“1 NİSAN’DA GELDİĞİMİZ GÜN KIZILPINAR HİZMET GÖRECEK”

 

 Kızılpınar’ın her şeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Süleyman Kozuva, “Bizim en çok şanslı olduğumuz ne biliyor musunuz? Kızılpınar’a son 5 senede hiçbir şey yapılmadı. Böyle devam ederse yapılmayacak. Biz 1 Nisan’da geldiğimiz gün Kızılpınar hizmet görecek. Bunun sözünü veriyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı egolu olmakla suçlayan Kozuva, Akay’ın 3.5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile kavgalı olması nedeniyle Kızılpınar, Çerkezköy ve Veliköy’ün suyu pahalı içtiğini öne sürdü. Kozuva “Kızılpınar halkı, adamı alır en tepeye çıkartır ama yere vurmasını da çok net bilir. Kızılpınar bunu yapacak. Bunu yapacak hem gücü var, hem bilgisi var. Biz büyükşehir belediyesi ile göreve geldiğimizde 1 Nisan günü su fiyatı yüzde 50 inecek. Biz hizmet için geleceğiz” dedi. Kızılpınar’da inşaat sektörünün çok yoğun olduğunu söyleyen Kozuva, göreve geldiklerinde imar, iskan ve diğer imar harçlarını da düşürme sözü verdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10