Gülerçin Koleji Çanakkale Şehitleri'ni unutmadı

Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji tarafından her yıl düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği bu yıl da Pazartesi günü konferans salonunda saat 19.30'da düzenlendi. Etki

Çerkezköy 19.03.2019 14:10:00 0
Gülerçin Koleji Çanakkale Şehitleri

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda  günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, “104 yıl önce dünya bir oldu. Topraklarımızı ülkemizi almaya gelmişlerdi. Türk Milleti’nin yaşadığı topraklar Türklerin namusu ve şerefi olduğunu bilmiyorlardı. Avrupa bu konuda hala Türk Milleti’ni anlayamamaktadır. Vatan savunması için Çanakkale’ye eşleri ve kocalarının anneler evlatlarını geri dönmeyeceklerini bile bile onları Çanakkale’ye uğurladılar. Vatan savunmasında canlarını ortaya koyarak düşmana siper ederek geçit vermeyen tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün dünya coğrafyasında baktığımız zaman bize medeniyetten bahsedenlerin ne kadar barbar olduklarını günümüzde de görüyoruz. Türkler dünyaya hakim olduklarında dünyada huzur ve güven vardı. Çanakkale sadece Türklerin değil dünyanın umuduydu ve umudu da oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkler topyepkun dünyaya başkaldırdı. Türk milleti hiçbir zaman mülteci olmadı ve bir karış toprağını da vermedi vermeyecek de. Bilmiyorlardı ki bu topraklarda Mustafa Kemal gibi bir yiğit çıkacağını. Bu millet hiçbir zaman esaret altında yaşamayacaktır. Eşler kocalarını anneler çocuklarını bile bile Çanakkale’ye gönderdiler. İşte Türk Milleti vatan sevgisini bir kez daha tüm dünyaya Çanakkale’de gösterdi. Bizler Çanakkale şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu güzel vatanımız için canlarını can siperhane ederek düşmana geçit vermeyen ve denize döken başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

 

 

 

 

RESİM YARIŞMALARINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

 

Gülerçin Koleji Ömer Kürklü’nün konuşmasının ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde liseler arası düzenlediği resim yarışmasında 3. olan Gülerçin Koleji Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Sıla Akbulut’a, Çerkezköy Kaymakamlığının düzenlediği 18 Mart Çanakkale  konulu resim yarışmasında ilkokullar arası ilçe 2’ncisi olan Gülerçin Koleji ilkokul öğrencisi Selin Minareci’ye ,aynı yarışmada anaokullar arasında  ilçe 1’incisi olan Gülerçin Koleji Anaokulu öğrencisi İdil Kalem’e  Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin tarafından madalyaları verildi.

 

 

 

 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni ardından öğrenciler günün anlam ve önemimi belirten şiirler okudu. Sonra Gülerçin Koleji Müzik Öğretmeni Gülben Kıycıoğlu yönetiminde okulun müzik korosu Çanakkale  türkülerini seslendirdi. Sonra  Çanakkale Savaşları’nda  eşlerin kocalarını ve annelerin evlatlarını Çanakkale’ye göndermelerini konu alan  skeç, ve İngilizlerin  Çanakkale’yi geçmek için  yaptıkları planların konu edildi ve son olarak da Çanakkale geçilmez adlı tiyatro gösterimini sahneleyen öğrencileri oyunları ilgiyle izlendi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10