"Birileri unutturmaya çalışsa da değerlerimizi koruyoruz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Eylül 2016 tarihinde inşaat çalışmaları başlatılan ve Kapaklı Pınar Bulvarı'nda yapılan Atatürk Kültür Merkezi düzenlenen törenle açÄ?

Kapaklı 20.03.2019 18:58:00 0

Bugün saat 16:00’da düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi’nin açılış törenine Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

KÜLTÜR MERKEZİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması işe başlayan açılış töreni Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan’ın açılış konuşması ile devam etti. Kültür Merkezi ile ilgili bilgi veren Doğan, “Kapaklı Kültür Merkezi inşaatımıza 6 Eylül 2016 tarihinde başladık. Kültür merkezimiz 3 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kat olarak, 5 bin 557 metrekare arazi üzerinde 16 dönüm inşaat alanına sahiptir. 3'üncü bodrum katında 90 araçlık otopark bulunuyor. 2'nci bodrum katta 296 kişilik çok amaçlı salon, 3 adet sanatçı hazırlık odası, 600 metre kare fitness-pilates salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, soyunma odaları, bay bayan mescit yer alıyor. 1'inci bodrum katta, açık amfi tiyatro, 500 kişilik balo salonu, toplam 216 kişilik 3 adet tiyatro salonu, 130 metrekare kafeterya ve çocuk oyun alanı yer almakta. Zemin katta 215 metrekare kütüphane ve ticaret alanı var. 1'inci katta, 4 adet derslik, ticaret alanımız yer alıyor. 2'nci katta, 5 adet derslik 1 adet öğretmenler odası, 5 adet konaklama odası, 140 metrekare restoran ve 85 metrekare teras yer almakta. 3'üncü katta ise, fotoğraf atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi ve dans atölyemiz bulunuyor. Kültür merkezi inşası, sosyal belediyeciliğin en önemli göstergelerindendir. Kültürel faaliyet alanları insanları eşitler, olumsuz önyargıları değiştirir, hoşgörü sağlar, toplumsal ayrışmayı önler zihinleri zenginleştirir ve özgür kılar. Latince kökenli kültür kelimesinin anlamı, tarlaya ekin ekmek ve süt mayalamaktır” dedi.

 

 

 

 

OSMANLI’YI DA SEVİYORUZ, ATATÜRK’Ü DE

 

Doğan’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “2018 yılı biraz rötarlı geçti.  Fakat 2019 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Kapaklı’da yapacağımız çok hizmetler var” dedi. Mandalı, “Pınar Bulvarı acil şekilde hizmet bekliyor. Derelerin ıslah edilmesi gerekiyor. Erbay Caddesi’nde yağmur suyu, kanalizasyon ve ışıklandırmaya ihtiyaç var. 31 Mart seçimleri genel seçim değil, yerel seçim. 15 yıldır olduğu gibi yine ‘Ne olursan ol yine gel’ felsefesiyle herkesi kucaklayacağız. Kapaklı’da 120 bin kişi huzurlu bir şekilde yaşıyor. 15 yıldır insanları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Kapaklı’nın yarınlarını inşa etmeye devam edeceğiz. Osmanlı’yı da seviyoruz, Atatürk’ü de. Birileri unutturmaya çalışsa da bizler değerlerimizi korumaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KAPAKLIMIZDA SİZLERE YAKIŞAN ESERLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Mandalı konuşmasında belediyeciliğin vizyon ve tecrübe gerektirdiğini belirtti. Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetin’e göndermede bulunan Mandalı, “Kapaklı’da bir dikili ağacı olmayanlar belediyeyi yönetmeye talip oldu. Sizin Kapaklı’ya ne faydanız olur. Siz ancak yıkmayı bilirsiniz. Ne yaparsanız yapın bizi durduramıyorsunuz, durduramazsınız. Çünkü bizim halkımız var. Trakya’nın parlayan yıldızı Kapaklı ve burada yaşayan 120 bin kişi ile biz çok büyük bir aileyiz. Her zaman daha iyisine layık olduğunuzu biliyorum. İnşallah yeni dönemde de büyüyen ve gelişen Kapaklımızda sizlere yakışan eserleri kazandırmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ölümsüzleştirdiğimiz eserin Kapaklı’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“YAPACAĞIMIZ PROJELERİN VE YATIRIMLARIN BÜTÜN ALTYAPILARI TAMAMLANDI”

 

Konuşmasını yapmak için ezanın bitmesini bekleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstiklal Marşımızın “Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli” dizelerine ile konuşmasına başladı.  Albayrak “Ezanlar, bayrak, vatan, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, Atatürk sevgisi hepimizin ortak değerleridir. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı’daki büyükşehir belediye meclis üyeleri 5 yıl boyunca Kapaklı’nın sorunlarını belediye meclisinde dile getirdi. İrfan Mandalı, Kapaklı’nın taleplerini alana kadar bir kartal gibi kesiliyor. Başkanımızı ve meclis üyelerini tebrik ediyorum. Ama esas tebrik bu değerli arkadaşlarımı seçen siz Kapaklılı vatandaşlarıma. 5 yıl boyunca istedikleri yatırımların birçoğunu aldılar ama Kapaklı yeni kurulan bir ilçe olması sebebiyle bu yatırımlar yeterli değil. 31 Mart’ta sayın başkanımla beraber seçildiğimiz zaman bazı hizmetlerin çok daha hızlı yürüdüğünü göreceksiniz. Yapacağımız projelerin ve yatırımların bütün altyapıları tamamlandı. Yasal prosedürler de tamamlandı” dedi.  

 

“BALKANLARIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

5 yıl boyunca hizmet üretirken, siyasi rakiplerinin ise laf ürettiğini söyleyen Albayrak “Şimdi Kapaklı’ya verecek hiçbir şeyi olmayanların, Kapaklı’yı çok iyi tanımayanların Kapaklı’da kalkıp belediyeye talip olmalarını yadırgıyorum. Hele de İrfan Mandalı’nın karşısında rakip olmalarını iyice yadırgıyorum” dedi. Sıfırdan bir büyükşehir kurduklarını, buna rağmen kuruluş aşamasının 1-1 buçuk yılda tamamladıklarını söyleyen Albayrak “Vatandaşa büyükşehir tam anlatılamadı. Bunda herkesin kabahati var. Kuruluş aşamasını tamamladıktan sonra 172 projede 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptık.  Ben sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yapmak zorunda kalıyorum. İlçe Belediyelerimizle birlikte 4 milyar liralık yatırım yaptık.  Bir bu kadar daha ihtiyacı var. Bu da, 17 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi partinin Tekirdağ’ı nasıl ihmal ettiğinin göstergesi” dedi. Hedeflerinin Tekirdağ’ı Türkiye’nin marka şehri haline getirmek olduğunu kaydeden Albayrak “Balkanların merkezi haline getireceğiz” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞKANLIĞI YETMİYOR, TÜM BELEDİYELERİN BAŞKANI DA OLMAK İSTİYOR”

 

Açılışta konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da “Cumhurbaşkanımızın başkanlığı yetmiyor, tüm belediyelerin başkanı da olmak istiyor. Ona göre, ona oy vermeyen tüm vatandaşlarımız illet, zillet, terörist” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN VE BALKAN COĞRAFYASININ PARLAYAN YILDIZI OLACAK”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise sosyal demokrat belediyecilik anlayışında hizmetlerin insan odaklı, kent odaklı olduğunu belirterek “Bizler sosyal demokrasiye inanan, vatandaşın derdiyle hemhal olan, vatan millet için ittifak kuran ve buna gönül veren, memleket sevdasıyla, millet sevdasıyla yola çıkan siyasiler olarak diyoruz ki bu daha başlangıç. Devamı gelecek. İnşallah Kapaklı, Tekirdağ’ın ve Balkan coğrafyasının parlayan yıldızı olacak” dedi.

 

“AMA ONLAR GÖLGE EDİYORLAR”

 

 Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusunun çok hızlı arttığını, genel bütçeden ayrılan payın yeterli olmadığını kaydeden Yüceer, CHP’li belediyelerin hizmet etmediğini söyleyenler için ise “Gölge etmesinler, başka ihsan istemeyiz. Biz bu kadar kıt kanaatle de yapıyoruz. Ama onlar gölge ediyorlar” dedi.

 

AÇILIŞ YAPILDI

 

Açılışta son konuşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptı. Aygun da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kültür merkezinin açılışı yapıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10