BAL'da heyecan sürüyor

TFF Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 11. Grup lideri Edirnespor evinde Çanakkale temsilcisi Adaspor ile berabere kalınca en yakın rakibi ile arasındaki puan farkı 4'ten 2'ye geriledi. BAL 11. Grup'taki 6 karşılaşmada f

21.03.2019 16:24:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig'de hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, lider Edirnespor puan kaybı yaşamasına rağmen liderliğini sürdürdü.

 

LİDER PUAN KAYBI YAŞADI

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grup'ta haftaya lider durumda giren Edirnespor evinde Biga Adaspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maç boyunca etkili bir  futbol ortaya koyan ev sahibi ekip arzuladığı golü bulamayınca karşılaşmadan da bir puan ile ayrıldı. Sahaya taraftarın büyük desteği ile çıkan Edirnespor maça istekli başlasa da Adaspor'un kapalı defansı karşısında oyunu açamadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda bulduğu yüzde 100'lük iki gol pozisyonunu değerlendiremeyen Edirnespor devre arasına golsüz beraberlikle girdi. İkinci yarıda da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Edirnespor 90 dakikanın sonunda sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.  Sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılan Edirnespor yakın takipçisi Modafenspor'un galip geldiği haftada 2 puan kaybetti. Edirnespor ile Modafen arasındaki puan farkı 2'ye düştü. 

 

HAFTANIN MAÇI MODAFENSPOR’UN

 

Haftanın en önemli maçında Modafenspor ise evinde Kartalspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan iki ekibin mücadelesinde Modafenspor etkili hücumlar geliştirdi. İlerleyen bölümlere doğru bir gol bulan Modafenspor karşılaşmada öne geçmesini bildi. İlerleyen bölümlere doğru konuk ekip Kartalspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda kontra atak geliştiren ev sahibi ekip kaydettiği golle karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılmasını bildi. Modafenspor bu galibiyet ile puanını 46 yaparken, Kartalspor ise 43 puanda kaldı.

 

TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında zirve hesapları yapan Yeşilköyspor ise evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş.’yi konuk etti. Müthiş bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru bir gol bulan Yeşilköyspor karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılmasını bildi. Zirve yarışından kopmayan Yeşilköyspor puanını 44 yaparak üçüncü sıraya yükselirken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise 38 puanda kaldı.

 

1911 ÇERKEZÖY DOĞANSPOR’DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 22.hafta karşılaşmasında alt sıralardan kurtulmaya çalışan Trakya ekiplerinin karşılaşmasında gülen ev sahibi ekip Çorluspor 1947 oldu. Evinde temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor’u mağlup eden Çorluspor 1947 kalan haftalar öncesi avantaj elde ederken, temsilcimizde ise tehlike çanları çalmaya başladı. Çorlu General Basri Saran Stadyumun'da Pazar günü saat 14.00’de oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan Çorluspor 1947 karşısında 1911 Çerkezköy Doğanspor ise savunmada hata yapmadı. Her iki takımında temkinli bir mücadele ortaya koyduğu karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip Çorluspor 1947 taraftarının desteğini arkasına alarak sağlı sollu ataklar geliştirdi. İlerleyen bölümlere doğru defansın arkasına atılan topta temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor savunması hata yaptı. Hatayı iyi değerlendiren Çorluspor 1947 oyuncusu topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte moral bulan Çorluspor 1947 kalan dakikalarda kazandığı penaltıyı da gole çevirerek farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu mağlubiyet ile 1911 Çerkezköy Doğanspor 20 puanda kalırken, Çorluspor 1947 ise puanını 23 yaparak rahat nefes aldı

 

DERBİDE GÜLEN YOK

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Çanakkale derbisinde Çanakkale Dardanelspor ile Bigaspor karşı karşıya geldi. Önemli karşılaşmada her iki takımda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, taraftarının desteğini arkasına alan Çanakkale Dardanelspor ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Çanakkale Dardanelspor puanını 31 yaparken, Bigaspor ise 38 puana yükseldi.

 

TEKİRDAĞSPOR İKİNCİ YARIDA GÜLDÜ

 

Lig'de kalma adına önemli maçlara çıkan Tekirdağspor ise ligin puansız ekibi İstasyonspor’u konuk etti. Tekirdağ Namık Kemal Stadyumun'da oynanan karşılaşmada konuk ekip İstasyonspor Kudret’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Golün şokunu üzerinde çabuk atan Tekirdağspor ilerleyen bölümlerde kaptan Ergin’in ayağından bulduğu golle skoru eşitledi. İlk devresi karşılıklı gollerle tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip Tekirdağspor tek kale bir futbol ortaya koydu. Hamit Can Mutlu’nun şık golüyle karşılaşmada öne geçen Tekirdağspor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Oyun disiplinden düşen rakibi karşısında Ceyhun ve Rahim ile goller bulan Tekirdağspor karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılmasını bildi. Tekirdağspor bu galibiyet ile puanını 27 yaparak rahat nefes aldı.

 

KAVAKLISPOR KENDİNE GELDİ

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Kırklareli temsilcisi Kavaklıspor ise evinde Edirne temsilcisi Uzunköprüspor’u konuk etti. Kırklareli’de oynanan karşılaşmada her iki takımda galibiyet mücadelesi verirken, ilerleyen bölümlere doğru taraftarının desteği ile Kavaklıspor bir gol bularak öne geçti. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen Uzunköprüspor kalan dakikalarda istediği golü bulamadı. Son dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kavaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kavaklıspor bu galibiyet ile puanını 18 yaparken, Uzunköprüspor ise 26 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10