"Bu bir hizmet seçimi"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Süleymanpaşa'da Cumhur İttifakı Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel'in seçim bürosu açılışına katıldı. 31 Mart'ta yapılacak y

Tekirdağ 22.03.2019 17:08:00 0

Açılışta yaptığı konuşmada 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemli olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bu bir hizmet seçimi, çünkü Türkiye'de halka özellikle birebir dokunan hizmet siyasetinin bir kez daha oylanacağı ve 5 yıl boyunca bunun karşılığının alınacağı bir seçim” dedi.

 

 

 

 

“ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR ARTIK TARİHTE”

 

Türkiye'de 25 yıldır, çeyrek asırdır, marka olmuş bir belediyecilik, liderlik ekolü olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, “Cumhurbaşkanımız bunu, çeyrek asır önce Türkiye'yi geliştirecek ve dönüştürecek bir şekilde başlattı. Bugün AK Parti belediyelerinin olduğu tüm il ve ilçelerde artık altyapı sorunu diye bir şey kalmamıştır. Belediyecilik hizmeti o kadar yukarıya çıkmış ki, çöp, çamur, çukur artık tarihte” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI ÖNEMLİ”

 

Belediye imkanlarını dağa, teröre hizmet edenleri bu ülkede vatandaşların gördüğünü ifade eden Bakan Albayrak, “Türkiye'de şuna şahit olduk mu Belediye başkanı seçildikten sonra devletin imkanlarını, devletin finansal kaynaklarını, devletin sağladığı fiziki tüm altyapı, üstyapı, makineler, şunlar bunlar, kamyonlar, kepçeler, bu imkanları halkına, hemşerisine, vatandaşına değil de dağa, terör örgütlerine, buralara, buraların finanslarına kullanan belediyeler olduğuna şahit olduk mu Televizyonlarda izledik mi bunu Çukur eylemlerinde bu makineleri ülkeyi yakıp, yıkmak için kullananları gördük mü Belediye başkanı önemli” dedi.  

 

“YERLİ VE MİLLİ BİR DURUŞTA OLMALI”

 

Belediye başkanlarının terör örgütleriyle omuz omuza değil, vatandaşıyla omuz omuza olması gerektiğini ifade eden Bakan Albayrak, 'Ben terör örgütü mensubu değilim.' Tamam olabilir sen terör örgütü mensubu değilsin ama terör örgütü mensubuyla omuz omuza yürüdüğün zaman benim aklıma, ecdadımızın güzel bir lafı geliyor. 'Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.' Öyle değil mi Kim kimle yürüyor buna bakmak lazım. Kimi belediyeler oldu ki o gün halkıyla yan yana meydanlara indiği gibi, halkıyla birlikte yürüdüğü gibi kimi belediyeler de oldu ki özellikle onun altını çizmek istiyorum. Halkıyla birlikte meydana inip iş makineleriyle kışlaları durduran, tankların önüne çıkan belediye ve yöneticiler olduğu gibi bir Hollywood filminden bahsetmiyorum, televizyonlarda canlı yaşadık bazı şeyleri.15 Temmuz'da kimi belediyeler ve siyasiler de oldu ki televizyonun karşısına geçip elinde zappingle ayağında terlikle maç seyreder gibi 'ölü sayısı kaç kişi öldü, ne kadar oldu, kim kazanacak, kim kaybedecek ona göre pozisyon alalım, ona göre bir siyaset belirleyelim' anlayışıyla bir duruş sergiledi. Bunu da izledik mi O zaman bir belediye başkanı hayal etmeli ve talep etmeliyiz ki, sahip olmalıyız ki, aynı zaman da milletiyle, vatandaşıyla, hemşehrisiyle lafta değil, icraatta omuz omuza meydanlara inip gerekirse canını verecek cesareti yerli ve milli bir duruşta olmalı” dedi.

 

ESNAFI ZİYARET ETTİ

 

Konuşmasının ardından partisinin Süleymanpaşa Seçim Ofisi'ni ziyaret eden Albayrak,  ziyaretin ardından cuma namazını Eski Cami'de kıldı. Çarşıda esnafı da ziyaret eden Bakan Albayrak, vatandaşların sorunlarını dinledi.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel ve partililer de eşlik etti.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10