"Doğa Dostu Belediye Başkanı"  Taahhütnamesi imzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı arasında "Doğa Dostu Belediye Başkanı"  Taahhütnamesi imzalandı.

Tekirdağ 22.03.2019 17:45:00 0
"Doğa Dostu Belediye Başkanı"  Taahhütnamesi imzalandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen imza töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TEMA Vakfı Tekirdağ Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan yer aldı.

 

“ÇEVREYE VERDİĞİMİZ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLDUK”

 

Taahhütname kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği iklimi koruyan ve iklim değişikliğine dayanıklı bir kenti gerçekleştiren arazi kullanımı, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlere karşı eylem planı yapmak, kentte entegre atık yönetimini hayata geçirmek, kentte hava kirletici tesislere izin vermemek, kentlilerin musluklardan içme suyu standardında suya erişimini sağlamak ve enerji verimliliği önemleri alarak yüzde 20 enerji verimliliğini gerçekleştirmek gibi konuların imza altına alınmış olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye her zaman duyarlı olduğunu belirterek, "Kentimizin daha temiz, daha yaşanılabilir bir yer olması için birçok çevre dostu projeyi hayata geçirdik. Kıyılarımıza kazandırdığımız Mavi Bayrak, Türkiye genelinde içilebilir musluk suyu standartlarında ilk 3 il içerisinde yer almamız, olası doğal afetlere karşı oluşturduğumuz eylem planlarımız bu projelerimizden bazılarıdır. Bugün, TEMA Vakfı ile imzaladığımız Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi ile de çevreye verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş olduk" dedi. 

 

Haber:Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10