Kozuva: Üç kat bütçe ile borcu üç kat arttı

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, dördüncü mitingini önceki akşam Veliköy Mahallesinde gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediyesinin 100 milyonun üstünde bir borc

Çerkezköy 24.03.2019 10:51:00 0
Kozuva: Üç kat bütçe ile borcu üç kat arttı

Saat 19.30’da Veliköy mahallesinde gerçekleştirilen mitinge AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kağan Oğuz, Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Hakan Değirmenci, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇERKEZKÖY’Ü ZİLLET İTTİFAKINA TESLİM ETMEYECEĞİZ

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tarık Hatipler “ Çerkezköy’ü zillet ittifakına teslim etmeyeceğiz. Allah kısmet ederse 1 Nisan’da Çerkezköy’e gelip AK Parti Belediyeciliğini hep beraber kutlayacağız” dedi.

 

 

 

 

“MİLLETİ KANDIRMAYI BIRAK”

 

Programda daha sonra konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “ Bugün burada 31 Mart’ın öncü kutlamasını yapacağız. 31 Mart akşamı ise meydanda belediyeyi Süleyman Kozuva’ya teslim edeceğiz. Seçimlere yedi gün kaldı. Var gücümüzle sizleri desteği ile koşturuyoruz ve mücadele ediyoruz. Beş yıldır Çerkezköy’de CHP yönetimi var. Yaptıklarını ve yapamadıklarını sizlere anlatmaya çalışıyoruz.  Çerkezköy Belediyesinin 167 milyonluk bir bütçesi var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin de 1.5 milyar TL bütçesi var. Bu meblağları ortaya koyduğumuz zaman Çerkezköy’e hiçbir şey yapmadıklarını görüyoruz. Sadece beş yılda Veliköy mahallesine bir düğün salonu ve vatan caddesinde asfaltlama yaptılar. Veliköy düğün salonuna havalandırma bile yapmamışlar. Bunların vizyonları ve bakış açıları bu kadardır. Kendisine ne yaptın diye sorduğumuzda ‘ Park yaptım’ diyor. Soruyoruz; Veliköy’e, Kızılıpınar’a, Bağlık mahallesine phark mı yaptım. Sen bu parkları nereye yaptın. Geçiyoruz göremiyoruz. Milleti kandırmayı bırak.CHP’li Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri kendi yapıyormuş gibi konuşuyor. Kent park yaptım diyor, biz buna beton park diyoruz. Bu parkta yeşil denen bir şey yok. Sen onları yapmadın. Sen doğrudan temin yöntemi ile yandaşlarını zengin ettin. Bir personel A.Ş kurdun ve başına da eski ilçe başkanlarının eşlerini koydun. Herkesin başkanıyım diyorsun ama sen herkesin başkanı değilsin olamazsın” dedi. 

 

 

 

 

“HEPSİNİ EMEKLİ EDECEĞİZ”

 

Kök “ İnşallah vatandaşlarımız seni bir hafta sonra emekli edecek. 7.5 milyar TL’yi çarçur eden 74 yaşındaki Büyükşehir Belediye Başkanını da emekli edeceğiz. CHP’nin başında bir genel müdür var. Girdiği her seçimi kaybeden ve yapıştığı koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da emekli yapacağız. Sizlerin parasını çarçur eden, doğrudan temin yöntemiyle yandaşlarını zengin eden başkan o kişileri listesine aldı. Beş yıldır doğrudan temin ile zengin ettiklerini şimdi meclis üyesi adayı yapmış yanında gezdiriyor. O herkesin başkanı değil sadece yandaşlarının başkanıdır. Ülkemizde 4.5 yıl seçim olmayacak. Bunların amacı yüzde 65 oyla senelerdir desteklediğimiz reisi tartışmaya açmaya çalışıyorlar. Biz sizlerle beraber Cumhur ittifakını destekleyerek reisimize hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

 

“SANDIKLARI PATLATIYORUZ”

 

Konuşmasına ‘ Veliköy Cumhur ittifakının Çerkezköy’deki köşe taşıdır’ diyerek başlayan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Genel başkanlarının ismini anmaktan korkanlara, çekinenlere inat gözü liderlerinin gözünde olan Veliköylüler Allah hepinizi var etsin. Veliköy geçen beş yılda belediyenin yatırımlarından nasibini almamıştır. Hemşerilerim yoğun olduğu için sık sık geliyorum. İki günde bir suların kesildiğini, çöplerinizin toplanmadığını çok iyi biliyorum. 31 Mart seçimlerinde ne yapacağınızı biliyorum. Veliköy halkı her seçinde oyun kuranlara cevabını vermiştir.O oyunları da bozacağınıza inanıyorum. Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığımız hizmetleri görmüyorsunuz diyor. 2004 yılında seçim kitabında Veliköy’ü eğitim yuvası yapacağını söyledi. Değişen bir şey var mı ? Veliköy’ü Çerkezköy’ün bir parçası olarak görmediniz. Cumhur ittifakına Veliköy halkının sahip çıkacağına inancım tamdır. Çerkezköy Milliyetçi Hareket Partisi olarak Süleyman Kozuva’yı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bir emaneti olarak görüyorum.Süleyman Kozuva’yı 31 Mart akşamı başkan yapıyoruz ve sandıkları patlatıyoruz. Birbiri ile alakası olmayan dış güçlerin desteklediği zillet ittifakına gerekli cevabı vereceksiniz” dedi.

 

 

 

“BİZ HİZMET ÜRETİRİZ”

 

Alkışlar ve meşaleler eşliğinde sahneye davet edilen Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva “ Veliköy halkı yağmur çamur demeden hep yanımızda oldu. 31 Mart’tan sonra da yanınızda olmaya söz veriyoruz. Bu söz AK Parti sözüdür ve Süleyman Kozuva sözüdür. Ben bu şehrin ve sokakların halini bilen bir evladınızım. Şimdi tek arzum ise Çerkezköy’e hizmet etmektir. El ele gönül gönüle herkesin yüzünün güldüğü Çerkezköy için varmısınız? Bu heyecanı Veliköy’de görüyorum. Çerkezköy’ün sorunları çoktur. Kimsenin iş, aş sorunun olmadığı bir Çerkezköy hayalimiz var. Esnafı, çarşısı huzurlu bir Çerkezköy için var mısınız? Biz bu birlik ve beraberlik ile her şeyin üstesinden geleceğiz. Sandıkları patlatacağız. Sizler için gece gündüz çalışmak için varız. Bu coşku ile sırtımız yere gelmez. Çerkezköy’de değişim çoktan başladı. Allahın izni ile sizlere mahcup olmayacağız ve sizleri de mahcup etmeyeceğiz. Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar için 159 proje hazırladık. Çünkü çözüm burada, biz boş laf etmeyiz hizmet üretiriz” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

“KENDİSİNE ÖZEL ASANSÖR YAPTI”

 

Konuşmasının devamında 31 meclis üyesini sahneye davet eden Kozuva tek tek alandaki vatandaşlara meclis üyesi adaylarını tanıttı. ‘Başkan Kozuva’ sloganları altında mitingine devam eden Kozuva “Çerkezköy’ün 2018 yılında gerçekleşen bütçesi 167 milyondur. Yaklaşık 120 milyona yakın Büyükşehir Belediyesinden gelen bütçe ile toplam 300 milyonluk bir bütçe ortaya çıkıyor. Bu demek oluyor ki beş yılda Çerkezköy Belediyesine 1.5 milyar TL geldi. 118 park yapıldı ama ben bunları göremiyorum. Ya matematiği bilmiyorum yada bu parkları tuvaletler gibi yaptılar ki ben görmedim. Bu arkadaşımız sadece kendine özel asansör yaptı. Çok zoruma gittiği için her mitingimde bunu söylüyorum. Bir insan kesinlikle egosuna yenik düşemez. Orada harcanan paranın sizlerin parası olduğunu unutmayınız. Çerkezköy Belediyesine tadilat yaptı, yaptığı asansör kendi baş parmağının izi ile çalışıyor. Herkesin başkanıyım diyor ama benim başkanım değildir. Bu başkan sanki Veliköy’ün, Kızılpınar’ın park ihtiyacı yokmuş gibi tepeye bir park yaptı. Bu parkın belediye maliyeti ise 4 milyon TL’dir. Bugün bu parkı biz aynısını 800 bin TL’ye yapıyoruz” dedi.

 

“31 MART’TA BUNUN HESABINI ONA SORUNUZ”

 

Konuşmasının devamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirişini sürdüren Kozuva “ Bu arkadaş çıkmış Süleyman Kozuva’nın parası var diyor. Çok şükür çalıştım oldu. Ben çalıştığım parayı ve kazandığım parayı yiyorum. Beş yıl önce bu arkadaş belediye başkanı olduğunda sadece bir otobüsü kendi parası ile kaplattı. Daha sonra yardımlarla seçime hazırlandı ve kazandı. Kazandı ama cebinden bir kuruş çıkmadı. Şimdi ise bu arkadaşımız aylık 12 bin TL maaş alıyor ve beş senede bu rakam 800 bin TL yapıyor. Şuan harcadığı para belediyeden aldığı maaşın ise dört katıdır. Nereden bu parayı harcıyor. Sen benim paramın hesabını bırak, harcadığın paranın hesabını ver. Kalktı, Süleyman Kozuva sokakları bilmiyor dedi. Sen kısa pantolon ile gezerken ben Veliköy’de, Çerkezköy’de hem kamyonla kömür dağıtıyordum hem de çakıl taşıyordum. Şuradaki sokakların hepsinde bir emeğim vardır. Bugüne kadar tırmana tırmana para kazandım. Kendisi beş senede on kat oldu. 31 Mart’ta  bunun hesabını ona sorunuz” dedi.

 

ÜÇ KAT BÜTÇE İLE BORÇ ÜÇ KAT ARTTI

 

Çerkezköy Belediyesinin 100 milyonun üstünde bir borcunun olduğu iddiasında bulunan Kozuva “ Her yerde Çerkezköy Belediyesini borçlu aldıklarını söylüyor. 40 milyon borç ile aldığı belediyenin şimdi 100 milyon borcu var. O dönem bütçe 60 milyon iken şimdi ise 170 milyon bütçe var. Neyi ödedin de borcun üç kat oldu. Üç kat bütçen var ama borcun üç kat arttı. Allah kolaylık versin. Çerkezköy Belediyesinin bizim değil, halkımızın olduğunu unutmayınız. Çerkezköy Belediyesinde misafir olan biziz kalıcı olan sizlersiniz. Çerkezköy Belediyesine kendi eviniz gibi gidip geleceksiniz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüm. Veliköy’de dere sıkıntımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız birinci etabı 2019 sonunda, ikinci etabı 2021 yılında bitirecek. Bu derede kokudan eser kalmayacak” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10