Akay: Bu fetö meselesinden bana çok ekmek çıkar haberin olsun

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay Kızılpınar mahallesinde gerçekleştirdiği coşkulu mitingde Cumhur ittifakı adayı Süleyman Kozuva'yÄ?

Çerkezköy 27.03.2019 16:47:00 0
Akay: Bu fetö meselesinden bana çok ekmek çıkar haberin olsun

Saat 20:00’de yapılan mitinge Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, meclis üyesi adayları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

 

 

 

BİRİLERİ BİZLERE BOŞ İŞLER DİYOR

 

Meclis üyesi adaylarının tanıtılması ile başlayan mahalle mitingi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği İlçe temsilcisi Şenol Kurt’un konuşması ile devam etti. Kurt, “Bizler haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı mücadele başlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğiyiz” diyerek sözlerine başlayan Kurt, “Önümüzde bir seçim var. 31 Mart’ta tercihimizi bizi yok sayanlara değil yanımızda olanlara kullanacağız. Kim bizimleyse bize onunla olacağız. Çerkezköy’de tercihimiz Vahap Başkan’dan yanadır” şeklinde konuştu.  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bakın biz bu 5 yıl içersinde sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çerkezköy’ün tamamına 190 Milyon TL’ye yatırım yapmışım. Bunun 106 milyon TL’si TESKİ grubundan benim yönetim kurulu başkanı olduğum. 84 milyon lirası da büyükşehir grubundan ama bu yatırımın 51 trilyon lirası sadece ve sadece Kızılpınar’a olmuş. Nedir bunlar. Ben böyle heyecanlı mitinglerde pek rakam vermek istemem ama bunu bildirmek zorundayım. Sadece 90 kilometre alt yapı yapmışız burada kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu 90 kilometre yani 90 bin metre. Sonra o yetmemiş bunların üzerine 18 kilometre, 18 bin metre asvalt beton yapmışız buralarda buralar da bugün sayın başkanımın yaptığı hariç övünülen güzel bir Kızılpınar haline getirdik. Ayrıca demişiz ki Kızılpınar’ın bir okula ihtiyacı var. 11 ilçeye 11 okul Projesi’nin Çerkezköy grubunu Kızılpınar’da yaptık. Bütün bu yatırımlar Kızıpınar’a helal olsun arkadaşlar. Ayrıca diğerlini tek tek saymak istemiyorum. Daha sayılacak çok şey var ama şöyle bir gerçek var ki biz yaptıklarımızı karşılığında diyoruz ki gelecek dönem 31 Mart 2019’dan sonra da hizmete talibiz. Kiminle beraber sevgili Vahap Akay’la beraber hizmete talibiz” dedi.

 

 

 

KIZILPINAR’A DÖNÜŞÜMÜ YAŞATTIK

 

 Ahmed Arif’in “İçerde” adlı şiiriyle binlerce vatandaşa seslenen Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, çamurlu bir Kızılpınar teslim aldıklarını ifade ederek, “1993 yılında Adnan Başkan zamanında yapılan kanalizasyonu bir yatırım kararı ile yenileme kararı aldık. 2016 Kasım ayında zor günleri yaşayan Kızılpınar bu defa Vahap Akay, Kadir Albayrak döneminde bir zorlu çalışmaya daha girdi. Sonra altyapı bitti. Kasım 2017 yılında Kadir Başkanımla yine el ele, omuz omuza verdik ve TESKİ’nin teslim etme sırasına göre beton yola, asfalt yola girdik. Kızılpınar’da 250 sokak, 17 caddeyi 14 ay gibi kısa bir dönemde tamamladık. Kızılpınar’ı Kadir Başkanımla beraber bir şantiyeye çevirdik. Bir şantiye olan Kızılpınar bu günlere geldi. O zorlu günleri, bu çalışma azmi ile çamurlu sokaklarda gezdiğimiz günleri hatırlıyor mu Kızılpınar? Unutmadın değil mi o günleri Kızılpınar? Sonra kaldırımları ile, yolları ile, asfaltları ile, yeni pazar alanları, ortaokulları ile bir Kızılpınar dönüşümü yaşattık” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yapılan çalışmaları yalnız başına yapmadığını ifade eden Akay, hem kendi meclis üyesi hem de diğer parti meclis üyesi adaylarına teşekkür etti. Kızılpınar’a bir kapalı Pazar yeri kazandırdıklarını ifade eden Akay, “İmar planlarımızda Kızılpınar’a daha büyük bir pazar yeri bırakılsaydı daha büyük bir pazar yerini kazandırırdık. Bu dönemde Kültür Merkezimizi hizmete açtık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nu Kızılpınar’a kazandırdı. Kızılpınar-Çerkezköy Yolu’nu aydınlattık. Bu mücadelelerden sonra Kızılpınar’ı sokak sokak bilirim. Bildiğiniz navigasyon haritası gibi kafam. Hangi sokak nerede, nereye çıkar, hangi cadde hangi sokağa bağlanır bilirim. O yüzden bu sokakları, caddeleri bilen bir kardeşiniz olarak, Kızılpınar’ın dertlerini, sıkıntılarını yaşayan, bunları çözme derdinde olan bir kardeşiniz olarak önümüzdeki dönem parklarında, bahçelerinde, spor alanlarında buluşan bir Kızılpınar’da buluşacağız” dedi.   Kızılpınar’ı 22 noktada yapacakları park alanları ile buluşturacaklarını ifade eden Akay, “Bir kapalı spor salonu yapacağız Kızılpınarımızın gençlerine. Bir Kızılpınar semt sahası yapacağız. Veliköy’e yaptığımız düğün salonu projesinin aynısını inşallah Kızılpınar’a yapacağız. Yapacağız bize inanın, yapacağız dedik mi yaparız. Kızılpınar’a bir kreş kazandıracağız. Kocameşe’de yatırıma devam edeceğiz. Kocameşe’ye giden Millet Caddesi Yolu’nu devam ettireceğiz, 4 evlerin oraya doğru o yolu bağlayacağız” dedi.

 

KAFA KARIŞTIRMA MÜCADELESİ İLE SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Kızılpınar’ın sıkıntılarının olduğunu ifade eden Akay, “İnşaat sektörü de eskisi gibi değil. İskan bedellerini düşüreceğiz Kızılpınarlı müteahhitlerimize sesleniyorum. Bize inanan, bize güvenen hemşerilerimiz sayesinde bugün gururla, huzurla, mutlulukla alnımız ak, başımız dik meydanlarda buluşuyoruz” dedi. Veremeyecekleri hiçbir hesaplarının olmadığını ifade eden Akay, “Pekiyi arkadaşlar ne diyor? Çıkmışlar, buralara gelmişler. Duymuşsunuzdur, Bismillah demişler ‘Kızılpınar’da hiçbir şey yapmadılar’ demişler. Arkadaş vatandaşlarımız senin dediğine mi inanacak yoksa kulakları ile duyduğu, gözleri ile gördüğüne mi inanacak? Son 3-4 yılda gelen hemşerilerimiz ‘Bunları biz yaptık, zaten bunlar vardı’ diye bir aldatmaca, kandırmaca siyaseti ile yollara düşmüşler. Kendilerince akıl karıştıracaklar. Neymiş, biz Kızılpınar akıllarınca 2. Sınıf muamele yapmışız. Bıkmadılar insanları sınıflandırmaya, bıkmadılar kutuplaştırmaya. Yalanla, iftira ile, kafa karıştırma mücadelesi ile siyaset yapmaya çalışıyorlar” dedi.

 

“ONLARI YAZDIRAN, ONLARA PARA FİNANSINI SAĞLAYANLARA SESLENİYORUM”

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın gazete bastırıp bedava dağıttıklarını eleştiren Akay, “Gazete parçası bastırıp bedava dağıtıyorlar. Bugün Kızılpınar’da dağıtmışlar, çamur at izi kalsın siyaseti ile bu işleri yapmaya çalışıyorlar. Bu paçavra gazeteler ile işim yok. Onları yazdıran, onlara para finansını sağlayanlara sesleniyorum. Yıllardır imar rantçılığı yapanlar, 18. madde uygulamaları ile hak yiyenler, hak gasp edenler, okul yerlerini buharlaştıranlar, Kızılpınar’ın çocuklarını 65 kişilik sınıflarda okumaya mahkum edenler, Kızılpınar’ı bu noktaya taşıyanlar, Kızılpınar’ın geleceğine şerh koyanlar bu arkadaşlar. Şimdi de bize çamur atarak, hedef şaşırtma mücadelesine girmişler. O yüzden biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nasıl çalıştığımızı biliyoruz, nasıl bir yolda yürüdüğümüzü çok iyi biliyoruz. Şimdi biz bu dönemde 5 binlik plan uygulamasını yapmaya çalışırken o veya bu sebeple bu iş yapılmasın, bu dönemde gerçekleşmesin diye mücadele ettiler. Şimdide bizi hedef gösterdiler, yalanla bu millete bunları inandıracaklarını zannediyorlar. O çamur bana tutmaz arkadaş. Bu millet de buna müsaade etmez bunu böyle bilin. Kimin ne yaptığını, kimin ne yapmayacağını bu millet bilir. Seçime 3 gün kala çamur at izi kalsın siyasetinden bir an evvel vazgeçin. Millete kendinizi anlatın, ne iş yaptığınızı, ne iş yapacağınızı bahsedin. Biz bu dönemde okul yaptık, okul yerleri tahsis ettik. Osmanlı Caddesi’nin sonunda okul yeri tahsis ettik, yeni okullar yapılacak. Kızılpınar’ın çocukları 25 kişilik sınıflarda okusun, 30 kişilik sınıflarda okusun diye bir mücadele içerisindeyiz. Anlatacak hikayeleri, konuşacak lafları yok, yalanla, iftira ile siyaset yapıyorlar. Birde çıkmış ‘Onu yapacağım, bunu yapacağım, arkamda Devlet olacak’ diyorlar. Yapsaydın arkadaş, Devlet yatırımlarının gelmesi için Belediye Başkanı olmak mı lazım? Bu topraklarda yaşayanlar bu memleketin vatandaşı değil mi? Kızılpınar’da gençlerin spor yapacak alanı yok, spor yapacak bahçeleri yok. Bu memleketin Spor Bakanlığı var, yaptırıverseydin bir spor salonu. Okullar yapıverseydin, yapmadılar. Zorla biz yaptırıyoruz. Sonra ‘Belediye Başkanı olursam yapacağım.’ Yapsaydın, elini tutan mı vardı?” dedi.  

 

BENDE HİÇBİR EĞİLME, HİÇBİR BÜKÜLME YOK

 

‘Sen 15 Temmuz’da neredeydin?’ sorusuna da cevap veren Akay, “Artık cevabın vakti geldi. Ben 15 Temmuz’dan önce neredeysem 15 Temmuz’dan sonra da tam oradayım. Bende hiçbir eğilme, hiçbir bükülme yok. Ben dosdoğru bir yolda yürüyen, eğrisi büğrüsü olmayan bir adamım. Hele sen bir anlat bakalım sen bir anlat. Sen 15 Temmuz’dan önce nerelerdeydin, nerelerde? Parana para katmak için hangi tezgahlardan geçtin, onu bir anlat bakalım. Anlat da duyalım. Parana para katmak için o tezgahlarda, o hainlerin tezgahlarında fink atacaksın sonra çıkacaksın bana ‘Neredeydin?’ diye soracaksın. Benim o arkadaşlarla hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir işim olmadı ama senin oldu. 15 Temmuz hain kalkışma girişiminde bu memleketin çocukları, vatandaşları 251 şehit verdi. Memleketin dirayetli komutanları, vatandaşları sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi bastırıldı. Ve bunu sizler siyasi ranta çevirme mücadelesi içerisine girdiniz, kendinizi ispat etme mücadelesi içerisine girdiniz. Neden acaba? Orada, meydanlarda nöbet tutan hemşerilerimize tabi ki saygılarımızı gönderiyoruz, hürmetlerimizi gönderiyoruz. Aynı hisleri paylaştık biz aynı hisleri. Aynı memleketin insanları olarak aynı hisleri paylaştık biz” dedi.

 

16 TEMMUZ GECESİ DE KIZILPINAR'DA GENÇLERİMİZİ ASKERE UĞURLADIK

 

16 Temmuz gecesi de Kızılpınar’da asker uğurlamasında olduğunu belirten Akay, “Kızılpınar’da askere uğurladığımız genç arkadaşlarımızı şu arkadaki park alanında ziyaret ettim. Memleketin bağrına, Peygamber Ocağı’na kurşun sıkanlara karşı korumak için askere giden kardeşlerimize biz moral vermeye gittik. Dedik ki ‘Bu memleketin birliğini, beraberliğini bu hainler bozamaz. Siz canınızı sıkmayın güle güle gidin’ dedik. 17 Temmuz gecesi de ben Belediye’nin bütün araçları ile 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önündeydim. Yani ben bu işi siyasete alet etmedim. O yüzden aynı şeyleri çevirip çevirip sorma hissiyatı içerisine girmeyin. Benim dünümde de, bugünümde de bu hesaplar yok, yarınımda da olmayacak bu kadar basit. Mesela bu hain kalkışmanın yıldönümü oldu, Belediye olarak destek olduk. Pilav kutularının üzerinde Belediye logosu var diye neredeyse istemediler. Yani bunu siyasete alet etmek için her şeyi yaptınız. Kısaca bu meseleden sana ekmek çıkmaz. Ancak bu fetö meselesinden bana çok ekmek çıkar haberin olsun” dedi.

 

“HER YERDE BİRBİRİMİZLE SEVGİ İÇERİSİNDE KUCAKLAŞIYORUZ”

 

Meydanlarda buluştuğu hemşerileri ile 5 yıldır iyi günü, zor günü paylaştıklarını ifade eden Akay, “Bir bebek dünyaya geldi kapıları çaldık, kandilde bir araya geldik, Aşure Günü’nde bir araya geldik. Ramazan ayında kurduk sofrayı mahalleye konuyu, komşuyu aynı sofrada buluşturduk. Yalnız yaşayan yaşlısını unutmayan, genç kardeşini unutmayan, taziye anını unutmayan, mutlu anını unutmayan her anını vatandaşı ile paylaşmaya çalışan bir Belediye olduk. 5 yıldır işi için, aşı için memleketimin 7 coğrafyası 81 ilinden bu topraklarda buluştuğumuz herkesle beraber, ablalarımla, abilerimle, kardeşlerimle, annelerimle beraber olduk. 5 yılda hiç kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan meydanlarda birlik, beraberlik, kardeşlik dedik. Türk-Kürt, Alevi-Sünni demeden birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte yaşıyoruz diye haykırdık. Aynı pazara çıkan, aynı camide saf tutan, çocukları aynı okullarda yan yana okuyan, dost olan, arkadaş olan, sırdaş olan, sevgili olan, eş olan bu memleketin insanlarıyız dedik. Bu topraklarda sevgi tohumları ektik sevgi tohumları. Bu topraklarda saygı tohumları ektik saygı tohumları. Hoşgörü tohumları ektik hoşgörü. Şimdi 5 yıldır ektiğimiz bu sevgi tohumlarının, hoşgörü tohumlarının filizlendiğini görüyoruz. Meydanlarda sevgi içerisinde, muhabbet içerisinde buluştuğumuzu görüyoruz. Yollarda, her yerde birbirimizle sevgi içerisinde kucaklaşıyoruz” dedi.

 

“KURDUĞUMUZ GÖNÜL KÖPRÜLERİYLE MEYDANLARDA BULUŞUYORUZ”

 

Vahap Akay,  81 ilden gelen vatandaşlarla gönül köprüleri kurduğunu ve bu gönül köprüleriyle meydanlarda buluştuğunu da ifade ederek, “Kurduğumuz bu gönül köprüleri ile, ablalarımla, kardeşlerimle, abilerimle, annelerimle meydanlarda buluşuyoruz. Bana inan Kızılpınar, buna inan Kızılpınar. Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız Kızılpınar birlikte. Annelerimizle, ablalarımızla, kardeşlerimizle kurduğumuz gönül ittifakı ile kazanacağız. Bu meydanlarda AK Partili, CHP’li, MHP’li, HDP’li, İYİ Partili, Saadet Partili BBP’lü tüm hemşerilerimiz ile birlikte kazanacağız, buna inan Kızılpınar, buna güven Kızılpınar. Yıllardır biriktire biriktire bugün meydanlara sığdıramadığımız bu gönlü birlikteliği ile oluyor. Bu işler öyle erzak dağıtmakla olmaz, bu işler öyle çorap dağıtmakla olmaz. Bu hemşerilerim o dağıtılan çorapları ayağına giyer ancak kafalarına geçirilmesine müsaade etmez. Allah hepinizden razı olsun Kızılpınar. Bu meydanları doldurdunuz Kızılpınar, bize güç verdiniz Kızılpınar. Biz birlikte kazanacağız, bunu buradan haykırıyorum. 31 Mart akşamında sandıklarda birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz Kızılpınar” dedi.  Sözlerini Nazım Hikmet’in şiiriyle tamamlayan Akay, “Diyor ki büyük usta Nazım Hikmet ‘Eğer; Hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse... Çaresi yok usta... Biz kazanacağız...‘ Biz kazanacağız Kızılpınar, birlikte kazanacağız. Ektiğimiz sevgi tohumlarını birlikte büyütmeye devam edeceğiz. 31 Mart’ta sandıklarda buluşmaya hazır mısın Kızılpınar? Bizlerde 5 yıl evvel bize inanan, güvenen vatandaşlarımız sayesinde yine aynı azim ve kararlılıkla Kadir Başkanımla el ele, kol kola, omuz omuz vereceğiz. Çerkezköy’ün ve Kızılpınar’ın geleceğine yol alacağız” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN-Faik Onur Kaya-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10