Kapaklıspor çok farklı 6-1

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 23.hafta Cumartesi günü oynanan karşılaşmalarla tamamladı. Haftaya ikinci sırada giren Kapaklıspor evinde Ergenegücü Ulaşspor'u konuk etti. Rakibi karşısında mağlup d

Çerkezköy 31.03.2019 22:06:00 0
Kapaklıspor çok farklı 6-1

Tekirdağ Süper Amatör Ligde lider Çorlu Kültürspor’u amansız takibini sürdüren Kapaklıspor evinde Ergenegücü Ulaşspor’u altı golle geçti.

 

MAĞLUP DURUMA DÜŞTÜ

 

Cumartesi günü Kapaklı Sahası’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Kapaklıspor Sezai, Çağatay, Şahin, Tolga, Burak, Yunus, Şevket, Emrah, Berkay, Özgün ve Tezcan ilk onbiri ile başladı. Misafir takım Ergenegücü Ulaşspor ise Ali Nail, Eyüp, Mustafa, Alper, Yusuf, Samet, Eyüp, Alican, Ali, Kenan ve Kerem ilk onbiri ile oynadı. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kapaklıspor rakibi karşısında ilk dakikalarda gol aradı. İlerleyen bölümlere doğru konuk ekip Kenan ile kontra ataktan bulduğu golle öne geçti.

KONUK EKİP ON KİŞİ KALDI

 

Maçta mağlup duruma düşen Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 37. dakikada ev sahibinin atağında Tezcan, rakip kaleye doğru ilerlerken rakip takımdan Ali'nin müdahalesi sonucu yere düştü. Hakem bu pozisyonda Ali’ye sarı kart gösterirken, Ergenegücü Ulaşsporlu oyuncular kararından dolayı hakeme itiraz etti. Bu pozisyonda Eyüp’e de sarı kart çıkartan maçın hakemine Ulaşsporlu kaleci Ali Nail sert sözlerle çıkıştı. Nail'in bu sözlerine hakemin cevabı ikinci sarıdan kırmızı kart oldu. Kalecilerinin kırmızı kart görmesi sonucu sahada 10 kişi kalan Ergene ekibi, oyuncu değişikliğine giderek Ali'nin yerine takımın yedek kalecilerini oyuna soktu. 

 

İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI

 

Rakibinin eksik kalmasını iyi değerlendiren Kapaklıspor ilerleyen bölümlerde gol ve goller aradı. İlk devrenin uzatma dakikalarında gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Emrah Çilingir düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor kalan dakikalarda galibiyet golünü aradı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen goller 1-1 tamamlandı.

 

GOLLER YAĞMUR GİBİ GELDİ

 

Karşılaşmanın ikinci devresinin ilerleyen bölümlerinde Kapaklıspor öne geçti. 50’inci dakikada Berkay’ın kullandığı kornerde Yunus Emre, ceza sahasında Çağatay'a pas çıkardı. Pası iyi değerlendiren Çağatay düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. Mağlup durumdan üstün duruma geçen Kapaklıspor kalan dakikalarda çok rahat bir oyun ortaya koydu. Rakibinin eksik olmasını iyi değerlendiren Kapaklıspor 60’ıncı dakikada Emre Kaymaz ile bir gol daha bularak skoru 3-1 yaptı. 74’üncü dakikada ise Tolga Aşçı kalecinin müdahalesi sonucu ceza sahasında yere düştü. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterirken, penaltı vuruşunda top başına geçen Emre Kaymaz topu ağlara göndererek skoru 4-1'e getirdi. Üst üste bulduğu gollerle rahatlayan Kapaklıspor 84’üncü dakikada farkı dörde çıkardı. Günün başarılı ismi Emre Kaymaz düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek kendisinin üçüncü takımının ise beşinci golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında ikinci devre tek kale bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor’da maçın skorunu tayin eden Tezcan oldu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Tezcan düzgün bir vuruş gerçekleştirerek maçın skorunu tayin etti.

 

PUAN FARKI DÖRDE İNDİ

 

Kendi evinde rakibine karşı ezici bir üstünlükle 3 puanı hanesine yazdıran Kapaklıspor, ligde lider konumda bulunan Çorlu Kültürspor'a göz kırptı. Çorlu Kültürspor'un bu hafta Tekirdağ 100. Yılspor'a karşı aldığı mağlubiyet sonucu puan farkını 4'e indiren Kapaklıspor, önümüzdeki hafta 1461 Karadenizspor ile karşı karşıya gelecek. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10