Çerkezköy'de düğün sezonu erken başladı

İlkbahar yaz dönemine girilmesiyle birlikte, düğün sezonu başlarken, bu durum en çok düğün salonu işletmecilerini memnun ediyor. Çerkezköy'de düğünlerin büyük kısmının kış mevsim

Çerkezköy 31.03.2019 23:30:00 0
Çerkezköy

Çiftlerin düğün mekanı tercihlerinde ilk sırayı otel ve açık alanlar alırken bunu düğün salonları takip ediyor. Özellikle kalabalık düğünlere ev sahipliği yapacak olan çiftler ise Çerkezköy’de düğün salonları tercih ediliyor. Düğün  sezonunun yoğunlaştığı Nisan ayında sezonun ilk grup düğünleri yapıldıktan sonra araya ramazanın girmesinin ardından Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında evlenmek isteyen çiftler düğün salonlarında rezervasyon bulmakta güçlük çekiyor.

 

DÜĞÜN SEZONU ERKEN BAŞLADI

 

Şu anda tercihin ramazan ayından dolayı Mart’a kadar gerilediğini ifade eden Beylice Düğün Salonu İşletme Sahibi Faruk Demir, “Ramazan ayı dolayısıyla Mart ayında rezervasyon aldık. Eskiden Nisan ayının ortasında başlıyorduk şu an Mart’ın başına kadar geldi rezervasyonlar. 5-6 yıl sonra ramazan ayı kış mevsimine denk geldiği zaman artık ramazan ayından sonra başlar düğünler. Yer bulunmadığı için düğün sezonu önceki aylara geriledi” dedi.  

 

BU YIL İSTİSNA OLDU

 

Eskiden bayramlarda çok düğün yaptıklarını belirten Faruk Demir, “Artık insanlar düğünden ziyade memleketlerine veya tatillerine gidiyorlar. O sebepten dolayı bayramlarda çok düğün olmuyor” dedi. Bu yıl rezervasyonlarda istisnanın olduğunu dile getiren Faruk Demir “Ramazan ayında dahi düğün yapacağız. Yer olmadığı için iftardan sonra bir düğünümüz var. Ramazan ayının 7. Günü bir düğün olacak. 15 yıllık Beylice Düğün Salonu’nun geçmişinde ilk defa ramazan ayında bir düğün yapacak” dedi.  Dekor Düğün Salonu İşletme Sahibi Özcan Serat da, “Ramazan ayı dolayısıyla düğün sezonu öncesi ve sonrasında bir farklılık yok. Ramazan ayından sonraki rezervasyonlar dolu. Ramazan ayından sonrası daha çok tercih ediliyor. Genelde insanlar sünnet düğünlerini okul tatillerinde yapıyor” dedi.  

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10