"Sıfırdan Başlıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının iş birliği ile "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenecek &

Çerkezköy 3.04.2019 10:09:00 0
"Sıfırdan Başlıyoruz"

Ülke genelinde çocuklar ve gençler vasıtasıyla sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen resim yarışması para ödüllü olacak. Ödül töreni 22 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

 

İLKOKUL DÜZEYİ

 

İlkokul düzeyinde 1. ve 2. sınıflar ile 3. ve 4. sınıflar kategorisinde resim yarışması düzenlenirken, ortaokul 5. ve 6. sınıflar ile 7. ve 8. sınıflar ise hem resim hem de 3 boyutlu proje kategorilerinde yarışacak. İlkokul ve Ortaokul seviyesinde yarışacak öğrenciler arasında birinci olacak olan öğrencilere  dizüstü bilgisayar ve bisiklet verilecekken, ikinci olan öğrencilere tablet ve bisiklet, üçüncü olan öğrencilere ise bisiklet verilecek.

 

LİSE DÜZEYİ

 

Lise düzeyinde yapılan liseler arası geri dönüştürülebilir atık yarışmasında adaylar Fotoğraf, Karikatür ve 3 Boyutlu Proje kategorilerinde yarışacak. Lise düzeyinde yarışacak öğrenciler arasında birinci olacak olan öğrencilere 5 bin lira hediye çeki verilecekken, ikinci olan öğrencilere 3 bin lira hediye çeki, üçüncü olan öğrencilere 2 bin lira hediye çeki verilecek.

 

ÜNİVERSİTE DÜZEYİ

 

Üniversite düzeyinde yapılan liseler arası geri dönüştürülebilir atık yarışmasında üniversite öğrencileri ise fotoğraf, kısa film ve 3 boyutlu proje dallarında yarışacak. Üniversite düzeyinde yarışacak öğrenciler arasında birinci olacak olan öğrencilere 15 bin lira hediye çeki verilecekken, ikinci olan öğrencilere 10 bin lira hediye çeki, üçüncü olan öğrencilere ise 5 bin lira hediye çeki verilecek. 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10