Romancılık ve hikayecilikte deneyimlerini paylaştı

Hikaye, roman ve senaryo yazarı Sevinç Çokum, Özel Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrenciler için kitaplarını imzalayan Sevinç Çokum, romancılık ve hika

Çerkezköy 4.04.2019 16:11:00 0
Romancılık ve hikayecilikte deneyimlerini paylaştı

Özel Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen imza günü etkinliğinde bu kez Hikaye, Roman ve Senaryo Yazarı Sevinç Çokum konuk oldu. Öğrencilerle bir araya gelen Yazar Çokum, kitaplarını öğrenciler için imzalayarak, onlarla sohbet etti.

 

 

 

 

SEMİNER VERDİ

 

İmza etkinliği öncesinde seminer veren Sevinç Çokum, romancılık ve hikayecilikte deneyim ve bilgilerini paylaşarak, bugüne kadar yazmış olduğu tüm kitapları ve edebiyatın ne olup olmadığı konusuna dikkat çekti.  Temeline her zaman insanı aldığını ve sanatı her şeyin üstünde tuttuğunu belirten Sevinç Çokum, sanatın ideolojik çizgiden ayrı tutulması gerektiğini vurguladı.

 

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Sevinç Çokum konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı. Sevinç Çokum’un kitaplarını imzalamasının ardından Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal tarafından Çokum’a plaket ve çiçek takdim edildi. kısa bir konuşma yapan Zenginal, Çağdaş Türk roman ve hikayesinin önemli bir temsilcisi olan Sevim Çokum, 1970’li yıllardan itibaren yazınsal açıdan Türk kültür ve edebiyat alanına hizmet etmiş bir isim. Onun roman ve hikayeleri hem kendi kuşağı hem de gelecek kuşak için başucu niteliğindedir. Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi olarak edebiyat dünyasında müstesna bir yere sahip olan Sevinç Çokum’u ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10