"Sonuçlardan iktidar partisi ve muhalefet partiler gereken dersi almalı"

31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, bu seçimin kazananlarının ve kaybedenlerinin belli olduğunu ifade ederek, "Bu seçim

Tekirdağ 4.04.2019 17:34:00 0

Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sandığın sonuç olduğunu ve herkesin bu sonuçtan gerekli dersi alarak, üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Pehlivan, “ 31 Mart Mahalli idareler seçimini geride bıraktık. Bu süreçle alakalı olarak öncelikle geçirdiğimiz seçim atmosferinde yalan, iftira, şantaj, tehdit ayrıştırma bu seçimin şiarı oldu. Ayrıştırıcı üslup had safhaya ulaştı. Medya hiç olmadığı kadar kutuplaştırıcı bir üslup kullandı. Kazanmak için her yol mübah görüldü. TRT’nin ve bazı medya kuruluşlarının ambargosu ise ne yazık ki had safhaya ulaştı” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Pehlivan, “Bütün bu sürece rağmen Manen ve madden seçimde bizimle birlikte olan bütün gönüldaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza ve aziz milletimize teşekkür ediyorum. Burada gecelerini gündüzlerine katarak seçim bölgelerinde çalışma yapan Büyükşehir, il, ilçe ve belde adaylarımıza gayretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine Saadet Partisi’ne gönül verip destekleyen seçmenimize teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  İki tercih arasına sıkıştırılan bölgelerde bizi üçüncü bir çıkış yolu olarak kabul edip oy veren seçmenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

“PARTİLER GEREKEN DERSİ ALMALI”

 

Seçim sürecinde tavırlarının her zaman belli olduğunu ifade eden Pehlivan, “Kutuplaşmadan, kavgadan uzak durulması gerektiğini vurguladık. Türkiye’nin normalleşmenin elzem olduğunu söyledik. Ne yazık ki seçim süreci bu temennilerimiz esas alınmadı. Bu seçimin kazananları ve kaybedenleri bellidir. Bu seçimde kucaklaşmanın, tebessümün temsili olan Saadet Partisi seçimin kazananıdır. İnanıyorum ki bu seçimin kaybedeni yok kazananı ise 80 milyon vatandaşımızdır. Bu sonuçlardan hem iktidar partisi hem de muhalefet partiler gereken dersi almalıdır” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN ARTIK DAHA FAZLA KUTUPLAŞMAYI KALDIRACAK TAKATİ KALMADI

 

Türkiye’nin önünde büyük sorunların olduğunu dile getiren Pehlivan, “Bunların en başında ise ekonomik sorunlar gelmektedir. Buradan açık bir şekilde ilan ediyorum, ekonominin düzeltilmesi için, Türkiye’nin içinde bulunduğu problemlerden kurtarılması için biz Saadet Partisi olarak üzerimize düşen neyse yardım etmeye hazırız. Buradan iktidara sesleniyorum biz birbirimizin düşmanı değil rakibiyiz. Ne olursa olsun bütün partileri bir araya getirip, kardeşlik iklimini tesis etmek sizin vazifenizdir. Bu konuda bize düşen vazife neyse yapmaya hazırız. Türkiye’nin artık daha fazla kutuplaşmayı kaldıracak takati kalmamıştır” dedi.

 

 

“SEÇİM SONUÇLARI BİZE BİRÇOK MESAJ VERİYOR”

 

Seçim sonuçları kendilerine birçok mesaj verdiğini ifade eden Pehlivan, “Bu mesajlardan biriside Saadet Partisi’nin özgül ağırlığının öneminin artmasıdır. Saadet Partisi bin 389 seçim bölgesinin tamamında aday çıkarabilmiş tek partidir. Doğu’dan Batı’ya, Antalya’dan Ordu’ya her yerde milletimizin karşısına çıkıp desteklerini istedik. Saadet Partisi seçime girdiği her bölgede oy almayı başararak bir Türkiye Partisi olduğunu göstermiş oldu. Saadet Partisi bu seçimlerde 1 milyon 290 bin 588 seçmenimizin teveccühü ile yüzde 3 bandında oy almıştır. Alınan bu oy ile Saadet Partisi siyasetteki kilit parti rolünü perçinlemiştir bu manada elde edilen sonuçları çok önemli görüyorum. Saadet Partimiz gerek teşkilat gücü, gerek milletimizin desteği ile önümüzdeki sürecin kilit partisi olmaya devam edecektir. Saadet Partisi’nin desteğinin olmadığı bir siyasetin başarılı olmayacağı çok açıktır” dedi.n

 

 

YENİ BİR DÜNYA MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ

 

İyinin doğrunun güzelin faydalının ve adil olanın toplumda yaygınlaşması ve hakim olması mücadelesine devam edeceklerini kaydeden Pehlivan, “Buradan teşkilat mensuplarımıza seslenmek istiyorum; Türkiye’nin problemleri önümüzdedir. Gecemize gündüzümüze katıp çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu sebeple şairin dediği gibi biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız. Bu nedenle kaldığımız yerden aynı özveri ile çalışmaya ve gayret göstermeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki yeni bir dünya yeniden büyük Türkiye ideallerimiz fedakar insanlarımızın omuzlarında yükselecektir” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10