Yeni meclis ilk kez toplandı

31 Mar yerel seçimlerinde göreve gelen Kapaklı Belediye meclisi ilk toplantısını bugün saat 14.00'de Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında yaptı. Yeni dönemin Kapaklı'ya,

Kapaklı 8.04.2019 18:18:00 0
Yeni meclis ilk kez toplandı

Atatürk Anıtına çelenk sunumu, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Meclis Toplantı Salonunda devam etti.

 

 

 

HALKIMIZIN TALEPLERİNE CEVAP VERECEĞİZ

 

Toplantı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yeni dönemimizin meclis toplantısının tüm İlçemize, bölgemize, Tekirdağ’a, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimimizi demokratik şartlar altında gerçekleştirdik. Hoşgörü içinde güzel bir seçim oldu. Halkımızın teveccühüyle 31 tane meclis üyemiz ve belediye başkanımız şekillendi. Çok güzel bir 5 yıl geçirmek temennisiyle hepinizi selamlıyorum. Bundan sonra herkesin Belediye Başkanıyız. Tüm Belediye Meclis üyelerimizle birlikte halkımızın taleplerine cevap vereceğiz. Gitmemiz gereken hangi kapı varsa iş bölümü yapıp halkımızın beklediği hizmeti karşılamak için gayret içerisinde olacağız. Hepinize başarılar diliyorum. Umarım birlik ve beraberlik içerisinde hizmet dolu bir dönemi hayata geçiririz. Yeniden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Gündemin 16 ve 17’inci maddeleri olan Kapaklı Belediye Başkanlığı 2018 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ve Kapaklı Belediye Başkanlığı 2018 yılı denetim komisyonu raporu okunarak bilgi verilmesi , oy birliğiyle bir sonraki oturuma ertelendi. Meclisin en genç iki meclis üyesi olan Eray Güner ve Halil Yıldırım divan katibi üyeliğine getirildi.Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda ilk olarak Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kaydedilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

DİVAN KATİPLERİ BELİRLENDİ

 

Daha sonra divan katibi seçimi yapılırken, iki yıl görev yapacak iki asil ve iki yedek üye gizli oyla belirlendi. 20’şer oy alan Eray Güner ve Selvi Hacet divan katibi seçilirken, 19’ar oy alan Naciye Bozkurt ve Halil Yıldırım ise yedek üye seçildi. Meclisin üçüncü ve dördüncü maddelerinde ise meclis birinci ve ikinci başkanvekili seçimi gerçekleştirildi. Gizli oy ile yapılan seçimde toplam 32 oy kullanıldı. Birinci başkan vekilliği için İbrahim Aktürk 19 oy alarak birinci başkan vekilliğine seçilirken, ikinci başkanvekilliği için 32 oyun 22’sini alan Ali Aras seçildi.

 

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından encümen üyelerinin seçimine geçildi. Bir yıl görev yapacak olan üye gizli oyla seçildi. Yapılan seçimde Mustafa Sandıkçı, Serkan Genç ve Selvi Hacet 20’şer oy alarak encümenliğe seçildiler. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de imar komisyonuna 5 asil ve 5 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamada İmar Komisyonu asil üyeliğine AK Parti’den Ali Aras, Emrah Sevinç, Naciye Bozkurt, CHP’den Muzaffer Yıldıran ve Kemal Kenar oy birliği ile kabul edildi. Yedinci gündem maddesinde Plan ve Bütçe komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Bir yıl görev yapmak üzere açık oylamayla gerçekleştirilen seçimde AK Parti grubundan Özgür Cengiz, Feyzullah Yorulmaz, Halil Yıldırım, CHP grubundan Yalçın Hal e Ender Dubaz oy birliği ile seçildi.

 

TARİFE KOMİSYONU BELİRLENDİ

 

Sekizinci gündem maddesinde Tarife Komisyonu Üyeleri belirlenerek bu komisyona Ak Parti grubundan Ziya Arslan, Eray Güner, Mustafa Sandıkçı; Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Tahsin Aras ve Levent Nur oy birliğiyle seçildi.

 

ÇİFTÇİ MALLARINI KORUMA MECLİSİNE ÜYE SEÇİLDİ

 

Kapaklı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı olağan toplantısının dokuzuncu gündem maddesinde Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine 5 asil 5 de yedek üye seçimi yapıldı. Asil üyeliklere Ertürk Çamurlu, Nusret Saraç, Sermet Sarıca, Zafer Çelebi ve Yücel Başaran; yedek üyeliklere ise Kenan Çelik, Ahmet Çakır, Ekrem Çelebi, İsmet Terzi ve Selami Şirin seçildi.Bir sonraki gündem maddesinde ise Murakabe Heyeti Koruma Meclisine 5 asil 5 de yedek üye seçilirken, gizli oylamada İlhami Özkan, Burhan Küçükişcan, Yener Atalay, Nevzat Yenici ve Mehmet Fahri Yıldırım; yedek üyeliklere Taner Diril, Hüseyin Kara, Sadi Er, Cevat İbiş ve Erkan Kesik seçildi.

 

ŞAKİR DEMİREL SEÇİLDİ

 

11. gündem maddesinde ‘6183 Sayılı Kanunun 90. maddesi gereğince 1 adet Meclis Üyesinin aynın Kanunun 91. maddesi gereğince satışa çıkarılacak gayrimenkuller için seçilmesi’ konusu görüşüldü ve oy birliğiyle AK Parti grubundan Şakir Demirel seçildi. 12’inci gündem maddesinde ise Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına bir asil bir yedek üye seçimi yapıldı. AK Parti’den Şakir Demirel ve Feyzullah Yorulmaz 20’şer oy alırken, Erol Özkan 12 oyda kaldı. Şakir Demirel asil üye, Feyzullah Yorulmaz ise yedek üye seçildi. Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’e 2 asil 1 de yedek Meclis Üyesinin seçildiği 13. maddede oy birliğiyle Feyzullah Yorulmaz, Veysel Güven asil; Ali Aras ise yedek üye seçildi.Bir diğer gündem maddesinde ise Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliğine 4 asil 2 yedek meclis üyesi seçimi yapıldı. Serkan Genç, Özgür Cengiz, Eray Güner, Emrah Sevinç asil; Metin Kanat ve İbrahim Aktürk yedek üye olarak oy birliğiyle belirlendi.

 

SEKMEN VE GÜVEN BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK

 

Gündemin 15. maddesinde Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Teşkilinde görev alacak 5 asil 5 de yedek meclis üyesi seçimi yapıldı. Asil üyeliklere Mustafa Çetin, Ruhi Özden, İbrahim Aktürk, Şakir Sezgin, Metin Kanat; yedek üyeliklere ise Halil Yıldırım, Ali Aras, Naciye Bozkurt, Özgür Cengiz ve Serkan Genç oy birliğiyle seçildi.16’ıncı gündem maddesinde ise 5393 Sayılı Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödenek belirlendi. Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödeneğin, Belediye Başkanı ödeneğinin 3’te 2’si olması meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. İlgili gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Mustafa Çetin “ Belediye de üç tane kadrolu başkan yardımcısı var. İki tane de meclisten başkan yardımcısı çıkartacağız. Ben Veysel Güven ve Adem Sekmen’in bu görevlere getirileceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Gündemin son maddesinde ise 4688 Sayılı Kanunun 32. Maddesi gereği Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı olağan toplantısının ilk oturumunun tamamlanmasının ardından ikinci oturumun 12 Nisan Cuma günü saat 16.00’da yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10