"Halkıyla bütünleşmeyen hiçbir kurum, hizmette başarılı olamaz"

Kapaklı'da Emniyet Teşkilatının 174'üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ka

Kapaklı 10.04.2019 13:08:00 0

Emniyet Teşkilatının 174’üncü yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilk olarak Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

 

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Bugün saat 10:00’da düzenlenen törene Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü  Yaşar Terzioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ile dernek üyesi gaziler, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

 

“TOPLUMUN REFAH, HUZUR VE MUTLULUĞUNU SAĞLAMAK TEMEL AMACIMIZ”

 

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, “ İlk defa polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan polis nizamnamesiyle kurulmuştur. Bu tarih Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845’ten itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk Polisi anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevin yapmakta ve devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemektedir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır” şeklinde konuştu.

 

“TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE ÇOK İTİBARLI BİR YERE SAHİP”

 

Bugün gelmiş olduğu noktada Türk Polisi’nin çağın bilim ve teknolojisine uygun, hukukun üstünlüğünü prensibini ilke edinerek en üst seviyede hukuk bilgisine ve mevzuatına hakim, modern araç ve gereçlerle donanımlı, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde yüksek disiplin anlayışına sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlara karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde çok itibarlı bir yere sahip olduğunu kaydeden Terzioğlu, “Böylesine üstün görev anlayışı içerisinde ülkemize ve milletimize hizmet vermeyi düstur edinen polisimizin de her şeyden önce bir insan, kendi ailesinden sorumlu bir baba, bir anne olduğu, görevinin haricinde sosyal hayatın beşeri ilişkileri içerisinde kendi ailesine karşı yükümlülüklerinin de bulunduğu unutulmamalıdır” dedi.

 

“HALKIYLA BÜTÜNLEŞMEYEN HİÇBİR KURUM, HİZMETTE BAŞARILI OLAMAZ”

 

Tezioğlu, “Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemiyle polis, vatandaş diyalogu  ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşacağının çok iyi bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis, vatandaş el ele olmalıdır. “Halkıyla bütünleşmeyen hiçbir kurum, hizmette başarılı olamaz” düşüncesinden hareketle ilçemizde de halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle halkımızın güven ve desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFİMİZ HUZURLU VE GÜVENLİ BİR TÜRKİYE”

 

Yüce Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinciyle teşkilatı daha da yükselteceklerini kaydeden Terzioğlu, “Türk polisleri olarak hedefimiz toplumsal barışı sağlanmış kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmakla şeref duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 174’üncü kuruluş yıldönümünde hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza, eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikle dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

KOKTEYL DÜZENLENDİ

 

Çelenk sunma töreninin ardından saat 10:30’da Kapaklı Polis Merkezi’nde kokteyl düzenlendi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu’nun tebrikleri kabul ettiği kokteylde günün anısına pasta kesildi. Düzenlenen kokteyle Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’un yanı sıra kurum müdürleri, siyasi temsilciler, belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

 

MEVLİT-İ ŞERİF OKUTULDU

 

Etkinlikler,  saat 12:30’da Hacı Talip Sivrioğlu Camii’nde polis ve tüm şehitlerimiz için okunan Mevlit-i Şerif’in okutulması ile sona erdi.  

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10