Bin 155 çalışma beğeniye sunuldu

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2. Posta Sanatı Bienali Sergisi açıldı. 32 ülkeden 855 sanatçıya ait bin 155 çalışma sergileneceği 2. Posta Sanatı Bi

Tekirdağ 11.04.2019 18:33:00 0
Bin 155 çalışma beğeniye sunuldu

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2. Posta Sanatı Bienali Sergisi açıldı.

 

885 SANATÇI KATILDI

 

Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay'ın küratörlüğünde, açılışı yapılan "Kare" temalı 2. Posta Sanatı (Mail Art) Bienalinde 32 ülkeden 855 sanatçıya ait bin 155 çalışma Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanda sanatseverler ile buluştu.

 

ULUSLARARASI BİR SANAT AĞI MEYDANA GELDİ

 

Resim Bölümü düzenlemesi ile açılan serginin açılışında konuşan Namık Kemal Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay,  Posta Sanatı Bienali’nin hediyeleşme, paylaşma ve sanatsal bir performans olduğunu dile getirerek, “Üniversitemizin 2. kez gerçekleştirdiği Türkiye’nin tek Posta Sanatı Bianeli en büyük sanatsal etkinlik olarak, Tekirdağ’ın ve üniversitemizin görünürlüğü arttırırken üniversiteler için sevgiyle harmanlanan sanatsal bir etkinlik olmuştur.  Mail Art BianeliMerkezinde Namık Kemal Üniversitesinin olduğu uluslararası bir sanat ağı meydana getirmiştir.   Bienal etkileşimi sayesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Mail Art arşivi daha da zenginleşerek 5000’in üzerinde sayıya ulaşmıştır” dedi.

 

28 NİSAN’A KADAR AÇIK KALACAK

 

Romanya, Sırbistan, Rusya, Finlandiya, İtalya, Şili, Almanya, Yunanistan, Arjantin, Uruguay, İsviçre, Japonya, Litvanya, Azerbaycan, Macaristan, Fransa, Brezilya, Avusturya, Belçika, ABD, Estonya, İspanya, Kanada, Hindistan, Polonya, Hollanda, Ukrayna, Suriye, Makedonya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Türkiye'den, çalışmanın yer aldığı sergi 28 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10