Vahap Akay makamına alkışlar, kurbanlar ve dualarla oturdu

Çerkezköy'de 112 bin 48 seçmenden 95 bin 105'inin oy kullandığı 31 Mart seçimlerinde 46 bin 572 oy alarak 2'nci kez Belediye Başkanlığı'na seçilen Vahap Akay'ın, AK Parti'ni

Çerkezköy 11.04.2019 18:39:00 0
Vahap Akay makamına alkışlar, kurbanlar ve dualarla oturdu

Çerkezköy Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen CHP’li Vahap Akay dün İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alarak görevine resmen başladı. Çerkezköy Adliye Sarayında gerçekleşen mazbata törenine Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altınerseçkin, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

KORTEJ HALİNDE BELEDİYE BİNASINA YÜRÜDÜLER

 

Saat 17.30’da Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mahmut Dağ’ın odasında gerçekleşen mazbata töreninde Vahap Akay mazbatasını eşi Güliz Akay ve çocuklarıyla birlikte aldı. Meclis üyeleriyle birlikte mazbatasını alan Akay partililer ile birlikte kortej halinde Çerkezköy Belediye meydanına yürüdü. Burada toplanan yüzlerce vatandaşa hitap eden Akay “ Beni bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan sevgili hemşerilerim hepinizi saygı ve muhabbet selamlıyorum. Bugün gurur ve mutluluk günüdür. Bugün mazbatamızı yeniden alıp işin başına yeninde geçtiğimiz gündür. Bugün tüm Çerkezköy’e yeniden hizmet etme sevdası ile buluştuğumuz , yepyeni bir sayfanın açıldığı, yeni bir dönemin başladığı bir gündür. Tüm Çerkezköy’ümüze bir kez daha hayırlı olsun” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMA ZAMANIDIR”

 

Akay “ 8 Nisan 2014’te yine burada, bu meydanda yüzde 41 ile seçilmiş bir kardeşinizdim. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, herkesin Belediye Başkanı olarak seçilmiş bir kardeşiniz olarak demiştim ki ‘Yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum, bugünden itibaren herkesin Belediye Başkanı olacağım.’O günden sonra beş yıl boyunca herkese eşit, adil ve tarafsız davranın bir başkan olmaya çalıştık, çabaladık ve bugünlere geldik. Bu defa yeniden tüm siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımızın oyları ile bu defa yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranı ile bu göreve yeniden geldik.  Bugün, şimdi sorumluluğumuz daha ağır. Ancak bizi yine aynı heyecanla, aynı anlayışla herkesin Belediye Başkanı olmaya devam edeceğiz. Hiçbir ayrımız, gayrımız yok, olmayacak. Ayırmayan, ayrıştırmayan, herkesi sarıp sarmalayan, herkesi kucaklayan Belediye Başkanı olacağız. Seçimler büyük bir mücadeleden sonra 31 Mart gecesi tarihi bir kalabalıkla, burada, bu meydanda mutlu bir şekilde sona erdi. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Şimdi bugün tüm Çerkezköy ile kucaklaşma zamanı. Hedeflerin peşinde koşma zamanı bugün. Şimdi gönül birlikteliği ile oluşturduğumuz annelerim, ağabeylerim, ablalarım ve kardeşlerimle kucaklaşarak Çerkezköy için daha fazla çalışma zamanıdır. Koltuklar gelir geçer ancak bu süreçte birlikte büyüttüğümüz gönül birlikteliğimizi, sevgimizi, saygımızı, daha da büyütmek için ben sizlere sımsıkı sarılmaya devam edeceğim. Sizler de beni sımsıkı sarıp sarmalamaya devam edin tamam mı? Omuzlarımıza yüklediğiniz, benim için tarihi bir sorumluluk olarak gördüğüm vazifemizi, yol arkadaşlarımla beraber birlikte el ele, yan yana, kol kola sizlerin inancını, güvenini boşa çıkarmamak için çok çalışarak, daha çok çalışarak 2024’e hep beraber kol kola yürüyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

“DERDİMİZ VE TASAMIZ ÇERKEZKÖY OLACAK”

 

Tekirdağ’ın en hızlı büyüyen ilçesi olan Çerkezköy’ü daha da büyütüp, daha da güzelleştirerek ve güzelleştirerek Çerkezköy ve Tekidağ’a hizmet edeceklerini kaydeden Akay “  Çerkezköy Belediyesi olarak bugünden sonra hizmetle buluşarak geçirdiğimiz 5 yılda yaşadıklarımızdan, eksiklerimizden, hatalarımızdan, eleştirilerden ders çıkararak yeniden yapılanacağız. Bu çatı yeniden siyasetten uzak, objektif olması gereken odalara, kurumlara örnek olacak şekilde hizmet etmeye devam edecek.Biz bu konuda tüm hassasiyetimizi tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber koruyacağız. Bu konuda eksiği olan arkadaşlarımız varsa bunu değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız. Derdimiz de, tasamız da, sevdamız da yeniden Çerkezköy olmaya devam edecek” diye konuştu.

 

“YENİDEN YOLA KOYULACAĞIZ”

 

Akay “ Altı ay planlama sürecinden sonra hızla daha fazla nasıl hizmet edebiliriz, hedeflerimizi nasıl yerine getiririz sadece ve sadece bunları düşüneceğiz. Bize inanan, bize güvenen, bize oy veren, vermeyen herkes için, Çerkezköy için yeniden yola koyulacağız.  Yine yol arkadaşlarımızla, tüm meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, kurumlarımızla iş birliği içerisinde olacağız. Mücadelemizin temelinde Çerkezköy’ün çocukları, gençleri yani mücadelemizin temelinde Çerkezköy’ün geleceği var olacak.Bu sebeple birilerinin menfaati için değil Çerkezköy’ün menfaati için çalışacağız. Birilerini mutlu etmek için değil, Çerkezköy’ün çocuklarını, gençlerini, geleceğini mutlu etmek için mücadele edeceğiz” dedi.

 

“GÜZEL GÜNLERE KAVUŞACAĞIZ”

 

5 yılda kurdukları gönül birlikteliğini, daha fazla pekiştirmek için karış karış Çerkezköy’ü gezmeye devam edeceklerini ifade eden Akay “  Çerkezköy birlikteliğine destek olacak, katkı koyacak herkese kapımız da, gönlümüz de sonuna kadar açık olacak. Kirli oyunlarla, tezgahlarla bizleri yolundan çevirmeye çalışanlar ile olan mücadelemiz devam edecek. Hiç kimseye papuç bırakmayacağız.Sizlerden aldığım güçle hiçbir şeye papuç bırakmadan yolumuza devam edeceğiz. Gücünü sadece ve sadece milletinden alan yani sizlerden alan bir kardeşinizim. O yüzden gücümüzün de, kuvvetimizin de, nefesimizin de sebebi sizlersiniz. Sizde bu birliktelik var oldukça, siz de bu mangal gibi bu yürekler var oldukça bana inanın sizlerle beraber daha çok yol yürüyeceğiz. Allah hepimizin yolunu açık etsin.Bu 5 yıl Çerkezköy’ümüze hayırlar getirsin, uğurlar getirsin. Allah bu yolda hiçbirimizi mahcup etmesin. Bu duygularla, bu düşüncelerle beni 5 yılda meydanlarda, sokaklarda yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güzel günler göreceğiz demiştim. Şimdi o güzel günleri, hedefleri, Çerkezköy’ün geleceğini sizlerle beraber yan yana kuracağız, kol kola kuracağız. El ele vereceğiz ve güzel günlere kavuşacağız” diye konuştu.

 

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

 

Eyüp Özdemir’in duasının ve kesilen kurbanın ardından Akay kendisini yalnız bırakmayan partililer ile birlikte ‘Bismillah’ diyerek girdiği belediye binasında personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. İlçe Seçim Kurulundan aldığı mazbatasını makam odasındaki yerine asan Akay, vatandaşların tebriklerini kabul etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10