"Tekirdağ Okul Öncesi Eğitim Zirvesi" yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğretmen eğitimine ve mesleki gelişimine destek olmak, akademik gelişmeleri sahaya yansıtarak Tekirdağ'daki okul öncesi eğitimin kalitesini geli?

Süleymanpaşa 15.04.2019 13:50:00 0

Süleymanpaşa Vedat Çeliker Anaokulu Müdürlüğü koordinesinde, Süleymanpaşa’daki tüm resmi/özel okul öncesi ve anasınıfı öğretmenleri, okul öncesi eğitim kurumu müdürleri, temel eğitimden sorumlu şube müdürleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri bünyesindeki uygulama sınıfı öğretmenleri ve uygulama sınıfı bulunan okul müdürleri ve çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenler katıldı.  

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan “Tekirdağ Okul Öncesi Eğitim Zirvesi” Vedat Çeliker Anaokulu Müdürü Gülyüz Yaman ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşması ile devam etti.

 

FARKLI KONULARDA SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Çelik Evrensel Dil Oyun ve Oyun Terapisi konulu sunumunu yaparken, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer Çapan Okul Öncesi Eğitimde Resim Analizi Teknikleri konulu sunum yaptı.  Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel Okul Öncesi Eğitiminde Erken STEM Eğitimi konulu sunumunu yaparken, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu Resimli Çocuk Kitapları ve Çok Kültürlülük konulu sunumunu, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Belma Tuğrul ise Meraklı Çocuklara Yaratıcı Öğretmen konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 

ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Sunumları  ardından Eğitim Zirvesi atölye çalışmaları ile devam etti. Atölye çalışmaları; kırmızı atölyede; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Arif Yılmaz’ın okul öncesinde pedegojik dökümantasyon, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Selda Aras’ın panel bülten portfolyo hazırlama uygulamaları, mavi atölyede; Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasibe Özlen Demircan’ın erken çocukluk döneminde stem anlayışı ve sınıfım, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nihal Feyman Gök’ün sınıflarda erken okuryazarlık ortamlarının oluşturulması, sarı atölyede; Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Tülay Şener’in okul öncesi eğitimde montessoriy yaklaşımı, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Gökçen İlhan Ildız’ın erken çocukluk döneminde güvenli bağlanma, yeşil atölyede; Duvarsız Okul Kurucusu İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Şükran Evirgen’in felsefeden modele duvarsız eğitim konulu dört atölyede altında devam etti. 

 

PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Program, okul öncesi eğitim zirvesine katılan akademisyenlere İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından teşekkür belgeleri ve plaketlerinin verilmesi ile son buldu.   

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10