Çorlu Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yaptı. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda gündem maddeleri g?

Çorlu 15.04.2019 14:04:00 0
Çorlu Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı

Açılış konuşması, yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. İlk olarak Meclis 1. ve 2. başkan vekilliklerine Hasan Toprak ve Kemal Ergin seçilirken, meclis kâtip üyeliklerine Seniha Merve Öztürk ve Mustafa Keskin asil üye,  Oya Asıl Güney ve Muhammet Emin Gülbaba ise yedek üyeliğe seçildi.

 

KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİLDİ

 

Encümen üyeliklerine Oya Asıl Güney, Alev Türk ve Turgay Kumlu, İmar Komisyonu üyeliklerine Cihan Kaygusuzoğlu, Bilgehan Çağlar, Kemal Ergin, Ateş Akdere ve İsmail Güleroğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Değer Kara, Öner Tekin, Adviye İşbuyuran, Mustafa Eryılmaz ve Mustafa Keskin,  İçişleri Komisyonu üyeliklerine  Oya Asıl Güney, Fahri Sangdıç ve Bilgin İnceoğlu seçildi. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu kurularak üyeliklere Mert Yılmaz, İsmail Akar ve Muhammet Emin Gülbaba seçilirken, Ulaşım Komisyonu üyeliklerine Erdinç Özkan, Sait Ali Küçük ve Gökhan Tunalı, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine Hatice Temel, Muzaffer Birdal ve Nazmi Yamanoğlu, TRAKYAKENT Birliği'ne Engin Akın ve Güner Çetin asil üye, Ateş Akdere ise yedek üye olarak seçildi. Marmara Belediyeler Birliği'ne ise Kemal Ergin asil üye, Nuri Köşkdere ise yedek üye olarak seçildi.

 

MECLİS TOPLANTILARI HER AYIN İLK ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK

 

Olağan belediye meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü yapılması oy birliğiyle kabul edilirken, encümen toplantılarının her hafta Çarşamba günü yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerine ödenecek huzur hakkı tespit edilerek oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, başkan yardımcılarına ödenecek ücret tespit edilerek oy birliğiyle kabul edilirken,  yurt dışında bulunan kardeş şehirlerdeki soydaşlara iftar yemeği verilmesi ve katılım konusu görüşüldü.

 

DENETİM KOMİSYONU RAPORU MECLİSİN BİLGİSİNE SUNULDU

 

Memur sendikası ile sözleşme yapmak için ve TEDES ile yapılacak protokol için Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda,  Çorlu Belediyesi Personel A.Ş.'nde Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a temsil yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Denetim Komisyonu Raporu Meclisin bilgisine sunulurken, 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

 

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ek gündem maddesi olarak Meclis'e sunulan ve kabul edilen Kadın Dayanışma ve Destekleme Komisyonu üyeliklerine Bilun Karaevli Ertok, Alev Türk ve Vijdan Yılmaz seçilirken, Sosyal Etkinlikler ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu üyeliklerine İsmail Akar, Güner Çetin ve Sıtkı Ercan, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu üyeliklerine Mert Yılmaz, Kemal Ergin ve Sıtkı Ercan seçildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Ahmet Sarıkurt, Özcan Veysel Tunçcan, Adnan Kum ve Güner Çetin'in belediye başkan yardımcılığı görevlerine getirildiğini Meclis bilgisine sundu.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10