Yeni dönem Büyükşehir Meclisi Çerkezköy'de toplandı

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından mazbatasını geçtiğimiz günlerde alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte meclisin ilk toplantÄ?

Çerkezköy 17.04.2019 16:27:00 0
Yeni dönem Büyükşehir Meclisi Çerkezköy

Bugün saat 14.00’de Veliköy Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Büyükşehir toplantısı en genç iki üyenin katip olarak divana davet edilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

 

 

ÜYE SAYIMIZ 62’YE YÜKSELDİ

 

Toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 31 Mart yerel seçimlerinde partilerimiz yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Halkımız tercihini yapmıştır. Halkımızın tercihi her zaman başımızın üstünedir. Geçtiğimiz dönemde meclis üyelerimizle birlikte aldığımız kararların yüzde 89.6’sı oy birliği ile kabul edilmiştir. Birlik beraberliğimiz inşallah bu dönemde de devam edecektir. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 2014-2019 döneminde 60 meclis üyemiz vardı. Çorlu ve Kapaklı’nın nüfus artışı ile birlikte meclis üyesi sayımız 62’ye yükseldi. Buna göre CHP’den 38, AK Parti’den 20, DSP’den 2 ve MHP’den 2 üyemiz bulunmaktadır” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Albayrak “ Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemi yaşamaktayız. Ülkenin menfaati olunca siyaseti bırakıp hep birlikte çalışacağız. Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkenin fertleri vatanı böldürmemek için birlik ve beraberlik için her zaman her türlü canını vermeye hazırdır” diye konuştu. Albayrak konuşmasının ardından meclis üyelerini ilçe ilçe sahneye davet ederek meclise tanıttı.

 

1.BAŞKANVEKİLİ KARAEVLİ OLDU

 

Gündemin birinci maddesinde ilk 2 yıl görev yapmak üzere meclis 1’inci ve 2’nci başkan vekili seçilirken, kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde meclis 1’inci başkan vekilliğine 56 oy alan Münir Karaevli seçilirken, meclis 2’nci başkan vekilliği için ise 54 oyla Hasan Toprak seçildi. Toplantıda meclis başkan vekillerinin seçilmesinin ardından mecliste iki yıl görev yapacak olan 2 asil ve 2 yedek meclis katip üyesi seçildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimlerde katip üyeliğine Gökay Keleşoğlu ile Erhan Baştak seçilirken, yedek üyeliğe ise Kazım Doğaç ve Değer Kara seçildi.

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Gündemin üçüncü maddesinde ise encümen üyesi seçimi gerçekleştirildi. Encümen üyeliğine Levent Köksal, Hasan Toprak, Nihat Mıstık, Selçuk Güvenilir, Hüseyin Vasfi Güner, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna CHP’den Halil İbrahim Erkan, İlhan İmrak, Gökay Keleşoğlu, Yener Dursun, Cihat Gaygusuzoğlu, Mehmet Cebeci, AK Parti’den Metin Kanat, Nizamettin Çoban, Şenol Karaküçük oy birliği ile seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonuna CHP’den Taner Yargı, Kazım Doğaç, Cengiz Cayır, Selahattin Çalışkan, Ersin Kaçar, AK Parti’den Nuri Köşkdere, Serkan Bezgin, Plan ve Bütçe Komisyonuna CHP’den Değer Kara, Ali Gürsu Ergene, Cengiz Memiş, Mustafa Sabri Şahsi, Hüseyin Vasfi Güner, Doğan Özman, AK Parti’den Halil İbrahim Cebeci, Ruhi Özden, Şakir Sezgin oy birliği ile seçildi. Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna Volkan Soğancılar, Levent Köksalan, Erhan Baştak, Kazım Doğaç, Cengiz Çayır, AK Parti’den Hikmet Mutlu ve Ramazan Kemal Kurt, Ulaşım Komisyonuna Nedim Yılancı, Kazım Doğaç, Erhan Doğan, AK Parti’den Ali Rıza Eti ve Sıtkı Ercan oy birliği ile seçildiler. İçişleri Komisyonuna CHP’den Özcan Veysel Tunçcan, Yüksel Baydarlı, Nafiz Selçuk Güvenilir, Hüseyin Vasfi Güner, Ali Gürsu Ergene, AK Parti’den Bahadır Keresteci, Sait Yazı yer alırken, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonunda CHP’den Erhan Baştak, Zekeriya Güven, Selahattin Çalışkan, Ersin Kaçar, Kazım Doğaç, AK Parti’den Fedai Yüksel, Osman Turgutlugil seçildi.  Marmara Belediyeler Birliği Meclisine asil üye Selçuk Güvenilir, Halil İbrahim yedek üye Cengiz Çayır seçilirken, bir sonraki gündem maddesinde  TRAKYAKENT Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne üye seçimi yapıldı. Asıl üyeliğe Levent Köksalan ve Erhan Baştak yedek üyeliğe ise Kazım Doğaç seçildi. Birlik tüzüğünün 8’inci ve 9’uncu maddeleri gereğince Tarihi Kentler Birliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra 3 asil ve 2 yedek ile dışarıdan bir üye seçimi yapıldı. Kadir Albayrak ile birlikte Doğan Özman, Cihan Gaysuzoğlu, Yener Dursun seçilirken, dışarıdan ise Mehmet Akif Işık seçildi.

 

MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL YAPACAK

 

Gündemin sekizinci maddesinde meclisin çalışma takvimi karara bağlanırken, meclisin her ayın ikinci haftası Çarşamba günü meclis toplantısı yapması ve meclis tatil ayının ise Ağustos olarak yapılması oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde belediye meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazla kayıt alınması oy birliği ile kabul edilirken, meclis başkan ve üyelerinin huzur hakkı ücretlerinin ise üst taban olarak belirlenmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

AK PARTİ ÇEKİMSER OY KULLANDI

 

11’inci gündem maddesinde meclisin 2018 yılı faaliyet raporu görüşülürken, meclise birinci başkanvekili Münir Karaevli başkanlık etti. Yapılan bilgilendirmenin ardından AK Parti grubu adına konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Meclisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu dönemde hepimiz Tekirdağ için çalışacağız. Geçen dönemdeki gibi AK Parti grubu olarak bu dönemde de Tekirdağ’ı kalkındırmaya ve geliştirmeye yönelik çalışmalarda her zaman yanınızda olacağız. Bu beş yılda güzel hizmetlere imza atacağız. Grubumuz yeni üyelerden oluştuğu için faaliyet raporuna çekimser oyu kullanacağız” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmelerin ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ÜYELER BELİRLENDİ

 

Gündemin 12’inci maddesinde sendika ile toplu sözleşme imzalanması konusu oy birliği ile kabul edilirken, daha sonra Kent Estetik kurulunda görev alacak meclis üyesi belirlendi. Yapılan oylamada oy birliği ile İlhan İbrak Kent Estetik kuruluna seçildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Mahalli İdareler Genel seçimine kadar belediyeyi Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliğinde temsil etmek üzere Kadir Albayrak haricinde üç asil ve iki yedek üye seçimi yapıldı. Oy birliği ile Nafiz Selçuk Güvenilir, Zekeriya Güven, Volkan Soğancılar, yedek üye olarak ise Hüseyin Vasfi Güner ve Kazım Doğaç seçildi. Mecliste diğer gündem maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Ulaşım Komisyonuna, Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile gönderildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10